Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX & RELATIONER

Publicerad 29 aug 2017 14:13

Test av sexleksaker - här är vinnaren

"Utvecklingen har varit explosionsartad och många har arbetat för att få fram lite finare saker. Förr såg man groteska och högljudda dildos som många gånger skrämde kvinnorna. I dag finns ett stort utbud av fina sexhjälpmedel i bra kvalitet på internet, som skickas hem i diskreta paket", säger sexologen Suzanne Lindström.

"Utvecklingen har varit explosionsartad och många har arbetat för att få fram lite finare saker. Förr såg man groteska och högljudda dildos som många gånger skrämde kvinnorna. I dag finns ett stort utbud av fina sexhjälpmedel i bra kvalitet på internet, som skickas hem i diskreta paket", säger sexologen Suzanne Lindström.

1/2

Suzanne Lindström.

Suzanne Lindström.

2/2

Foto: Stefan Lindblom/EXPRESSEN

Dagens sexleksaker är stilrena, avancerade och mer effektiva än någonsin.

Vi har testat 9 snygga vibratorer som du inte behöver gömma i byrålådan.

En klitorisvibrator blev bäst i test. Men vi hittade också några bottennapp.

Suzanne Lindström är barnmorska och auktoriserad sexualrådgivare med steg ett i kognitiv beteendeterapi. Hon berättar att sexleksaker eller sexhjälpmedel, som hon föredrar att kalla dem, har utvecklats enormt de senaste åren.

– Utvecklingen har varit explosionsartad och många har arbetat för att få fram lite finare saker. Förr såg man groteska och högljudda dildos som många gånger skrämde kvinnorna. I dag finns ett stort utbud av fina sexhjälpmedel i bra kvalitet på internet, som skickas hem i diskreta paket, säger hon. 

Suzanne anser att alla kvinnor borde ha något sexhjälpmedel hemma.

– Det är viktigt att ha någonting som underlättar för kvinnan att både vara intim med sig själv och tillsammans med en partner. Både för att kanske krydda samlivet, men även att få hjälp med olika sexuella problem.

LÄS OCKSÅ:  10 skäl för att unna dig orgasm ofta

Kvinnor med orgasmproblematik kan träna på att få orgasm genom att använda sexhjälpmedel.

– De här kvinnorna behöver lära sig nya stimuleringssätt både med hjälpmedel och med fingrarna. För att kunna få orgasm behöver man träna sig i att släppa efter och ge sig hän, att gå in i sig själv, säger Suzanne.

Att lära sig att bli orgastisk är kvinnans uppgift, inget man ska överlåta åt mannen, menar Suzanne.

– Din sexualitet är din egen som du tränar upp och som du sedan, om du vill, ger i present till en partner du vill dela den med, säger hon.

Sexologen om sexleksaker: "Jag tycker man ska lägga några extra hundralappar"

För att variera samlivet med sin partner är sexhjälpmedel utmärkta.

– Ta in ett hjälpmedel före samlaget för att bli ordentligt tänd och ha den sedan som en säkerhet under samlaget, om man tappar erektionen i klitoris och lubrikationen, tipsar Suzanne.

Enligt Suzanne är det viktigt att sexhjälpmedel är lättanvända, tystlåtna och av hög kvalitet.

– Jag tycker man ska lägga några extra hundralappar för att träna sin sexualitet, det är det alltid värt, säger hon.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips 

Test av 9 vibratorer - sexleksaker med diskret design:

Satisfier pro deluxe

Sprinter i världsklass

Wow, här går det undan! Den här äggformade supervibratorn är som en sprinter i världsklass; snabb, kraftfull och mycket effektiv. Den placeras så att klitoris hamnar innanför det runda hålet och då uppstår ett vakuum. Klitoris får sig en rejäl omgång med vibrationer och sug och ger snabba starka orgasmer. Elva olika nivåer av intensitet.  Plus även för den snygga diskreta designen. Uppladdningsbar med usb-kabel.

799 kr, Lustjakt.se.

LÄS OCKSÅ: 7 sexställningar som ger båda orgasm - samtidigt 

Rock Chick Mini, G-punkts- och klitorisvibrator

Stimulerar g-punkten

Krånglig och obekväm. Tanken är att den ska stimulera både g-punkten och klitoris samtidigt, men det behövs en del laborerande för att man ska pricka rätt. Liten och behändig i storleken och relativt tystlåten, men att den är obekväm drar ner betyget rejält. Sju hastighetsnivåer och vattentät så den kan följa med in i duschen eller badet. Drivs av batterier.

Pris: 399 kr, Lastbryggan.se

Klittra deo, klitorisvibrator

Diskret utseende

Vibratorn ser ut som en deodorant och känns som en riktig tunga. Man skruvar av locket på deoflaskan och häller i glidmedel, som sedan flyter ut vid applicering, precis som en deodorant. Len och skön och med lagom starka vibrationer. Stort plus för det diskreta utseendet, den kan stå på badrumshyllan utan att du blir generad. Uppladdningsbar.

Pris: 599 kr, Lustjakt.se.

LÄS OCKSÅ: 14 sexställningar att prova i livet… eller redan i natt 

Lelo smart wand medium

Passar hela kroppen

Tuff vibrator i lyxförpackning! Snygg, elegant och otroligt kraftfull med ett långt handtag som är skönt att hålla i. Det här är en multiprodukt som förutom som sexleksak även kan användas till massage av onda punkter på kroppen, som till exempel nacken. Eftersom den är vattentät kan man skapa sitt eget SPA med det lilla extra.  Finns även i en större modell. Uppladdningsbar.

Pris: 1 349 kr, Passionofsweden.se.

Fifty Shades of Grey, Weekend finger massager

Ryms i handväskan

Så liten att den passar i necessären men effektiv och stark. Den träs på pekfingret och fungerar utmärkt tillsammans med en partner, för extra njutning. Weekend finger massager ingår i The Weekend Collection, en ny kollektion i den officiella "Fifty Shades of Grey"-serien med sexleksaker som blivit godkända av författaren EL James. Stort plus för att den är så tystlåten! Vattentät och drivs med batterier.

Pris: 229 kr, Passionofsweden.se.

G-spot Dual Pink

Enkel att använda

Liten men naggande god! Skön stav med starka vibrationer för både klitoris och g-punkt. Lätt att använda och mycket effektiv med sju olika variationer på vibrationerna. Mjuk och skön silikon som känns behaglig och snäll mot den känsliga huden, något högljudd dock. Drivs med batterier.

Pris: 299 kr, Lastbryggan.se.

LÄS OCKSÅ: Männen avslöjar: det här är vår favoritposition 

Enoki Vive

Platsar i bokhyllan

Bling, Bling Deluxe! Den här vibratorn är så snygg att den skulle kunna stå i bokhyllan och ingen skulle kunna gissa att det är en sexleksak. Vibratorn har ett stort mjukt silikonhuvud och är otroligt kraftfull. Stort plus för att den är så bred att den ger jämna vibrationer över klitoris, hela vulvaområdet eller på ömma muskler varsomhelst på kroppen. Tio vibrationsprogram och helt vattentät. Uppladdningsbar.

Pris: 899 kr, Passionofsweden.se.

Play ball for couples

Superskön parleksak

Den här leksaken för par består av ett lätt miniägg av silikon som kvinnan för in djupt i vaginan. Sedan aktiverar men vibrationerna vid samlag. Vibratorn ger intensiva vibrationer inuti dig som samtidigt mannen får ta del av. Starta, växla och välj vibrationsläge med fjärrkontrollen som träs kring kvinnans lår. Lätt att använda och ger extra heta kryddor till samlaget. Uppladdningsbar.

Pris: 699 kr, Lastbryggan.se

Partner Plus

Vibrator för två

Partner plus är en u-formad vibrator som är speciellt anpassad för att kunna användas under samlag för att skänka njutning för båda parter eller användas vid ensamma lekar. Du kan välja mellan tio vibrationsval.  Lätt att använda och helt vattentät om man vill flytta ut i duschen. Uppladdningsbar.

Pris: 649 kr, Lustjakt.se.

Relaterat