Varje år listar organisationen InterNations vilka länder som är bäst att leva i som utvandrare. I kategorin "Hitta vänner" hamnar Sverige i botten.
1 av 2: Varje år listar organisationen InterNations vilka länder som är bäst att leva i som utvandrare. I kategorin "Hitta vänner" hamnar Sverige i botten. Foto: Fotolia
I kategorin "Vänlighet" rankar vi på plats 56, även det i bottenskiktet.
2 av 2: I kategorin "Vänlighet" rankar vi på plats 56, även det i bottenskiktet. Foto: Fotolia

Svenskar minst vänskapliga i världen

Sverige hamnar ständigt i toppskiktet när världens bästa länder rankas.

Men även solen har sina fläckar och vi svenskar är inget undantag.

En ny undersökning visar nämligen att vi är minst vänskapliga i världen.

När organisationen World economic forum (WEF) släppte sin årliga lista över världens bästa länder höjdes Sverige till skyarna. Vi hyllades för vår innovation, höga jämställdhet, affärsklimat med mera.

Men det finns också baksidor - och då pratar vi inte bara om vädret.

Varje år listar organisationen InterNations vilka länder som är bäst att leva i som utvandrare - alltså en person som tillfälligt eller permanent bor i ett annat land än sitt eget, exempelvis för att arbeta.

LÄS OCKSÅ: Sverige är bäst i Norden på livskvalitet 

"Privata, stängda och inte öppna för konversationer"

Överlag går det ganska bra för Sverige men inom en kategori har vi uppenbarligen mycket att jobba på: Det verkar nämligen vara synnerligen svårt att släppas in i gemenskapen.

– Precis som i många andra nordiska länder så är folket ganska privata, stängda och…inte särskilt öppna för konversationer med främlingar, säger en brittisk utvandrare som bor i Sverige enligt Business Insider.

LÄS OCKSÅ: Lista: Här är världens lyckligaste länder 

Sverige hamnar i botten

I kategorin "Hitta vänner" rankar Sverige i botten på plats 65. Strax över hamnar Danmark och Norge. I kategorin "Vänlighet" rankar vi på plats 56, även det i bottenskiktet.

Om du är ute efter vänner är det i stället Costa Rica du bör vända dig till. Och vänligast är Portugal tätt följt av Mexiko.

InterNations har sammanlagt tillfrågat mer än 12 500 utvandrare som representerar 166 olika nationaliteter.

Aktuellt just nu