Hos "Master och Domina" blir kunderna kopplade och får smisk mot betalning.
1 av 3: Hos "Master och Domina" blir kunderna kopplade och får smisk mot betalning. Foto: Cornelia Nordström
"Vi vill ha din ständiga uppmärksamhet. Du ska vara på hugget och vilja vara oss till lags"
2 av 3: "Vi vill ha din ständiga uppmärksamhet. Du ska vara på hugget och vilja vara oss till lags" Foto: Cornelia Nordström
Expressen Söndags reporter testade en session.
3 av 3: Expressen Söndags reporter testade en session. Foto: Cornelia Nordström

Svenska BDSM-paret får betalt för att smiska

Ett sätt att fly vardagen, eller få lägga ansvaret i någon annans händer för en stund.

Hos "Master och Domina" blir kunderna kopplade och får smisk mot betalning.

Söndags reporter Anne Haavisto testade en session BDSM och utforskade sin undergivna sida. Här berättar hon om sin personliga upplevelse.

En reslig man oklanderligt klädd i mörkgrå kostym öppnar dörren och välkomnar mig. Rummet jag stiger in i är oväntat litet. I taket hänger svart genomskinligt tyg som ger rummet en mjuk och ombonad känsla. Väggarna är röda och på golvet en svart heltäckningsmatta. En lykta hänger på väggen med ett levande ljus och i skenet anar jag piskor av olika slag. 

Längst in i rummet står en svartklädd blond kvinna; rak i ryggen och med intensiv blick. Hon står helt tyst och stilla, och det känns som om hon ser rakt igenom mig med sina stålgrå ögon. Plötsligt trycker mannen upp mig mot väggen och tar upp mina händer, som när en polis gör en kroppsvisitation. Han ställer sig mycket nära mig och säger med mjuk röst att jag nu är i deras ägo och förväntas lyda.

LÄS OCKSÅ: Therese, 36: "Pisk gör mig jätteupphetsad" 

Lång erfarenhet av BDSM

Jag besöker Sveriges enda professionella dominanspar, "Master och Domina", för att utforska min undergivna sida. De har båda en lång erfarenhet av BDSM och har de senaste två åren arbetat med att dominera tillsammans. Hit kommer alla slags människor, ur alla samhällsklasser och yrken, både kvinnor och män. Möjligen finns en överrepresentation av människor som har mycket ansvar i sin vardag, eller som av annan anledning önskar fly vardagen för en stunds total avkoppling. 

– De som kommer till oss har ett genuint intresse för BDSM och vill träffa någon med stor kunskap. Och vi vill ge våra klienter det absolut bästa, säger Miss.

Sessionen som normalt är 60-90 minuter lång, startar direkt när man går in i rummet och man pratar aldrig med varandra innan. 

– Det är viktigt att komma i gång direkt, för att bygga upp den rätta stämningen. Samtalet sker efteråt då våra klienter får ventilera tankar och känslor som dykt upp under sessionen. Och vi har tystnadsplikt; inget av det som sägs lämnar det här rummet, understryker Miss.

LÄS OCKSÅ: Fifty shades of grey: Carl, 45, är verklighetens Mr. Christian Grey 

"Jag böjer mig ner och kysser deras svarta skor"

Efter att ha hängt upp mina ytterkläder beordras jag att sitta ner på knä framför Miss och Master och kyssa deras fötter. Jag böjer mig ner och kysser deras svarta skor. De sätter sig på en vit skinnsoffa och jag sitter på knä framför dem med handflatorna vända uppåt. Jag förvånas över hur snabbt jag går in i rollen. Jag var lite orolig för att jag skulle tappa fokus och kanske börja fnissa. Bara en sträng blick från Miss räcker för att jag inte ens ska tänka tanken.

"De som kommer till oss har ett genuint intresse för BDSM och vill träffa någon med stor kunskap. Och vi vill ge våra klienter det absolut bästa" Foto: Cornelia Nordström

Master sätter på mig ett brett skinnhalsband, långsamt, som en ritual. Jag ryser till, det är en märkligt intim känsla att sitta där och få på sig halsbandet, som är en symbol för att jag nu är deras ägodel. Miss säger att halsbandet kommer att ha stor betydelse för mig. Vi går igenom säkerhetsorden: ”Rött” betyder att man vill avsluta sessionen omedelbart och ”gult” betyder att man vill rätta till någon detalj, till exempel ett rep som sitter olämpligt kring handleden. Master betonar att säkerhetsorden aldrig får missbrukas. Sedan får jag räcka fram mina händer för att få ett rep lindat runt handlederna.

– Som undergiven tittar man ner i golvet tills man blir tilltalad, och man får inte flytta sin position förrän vi säger till. Och alltid när du svarar på tilltal kallar du oss Miss och Master, förstått? säger Miss.

Armarnas fästs i öglor och benen kedjas

Sessionerna kan ha olika teman; från rollspel i olika kläder, som till exempel den stränga lärarinnan, till att på olika sätt utforska sin undergivna sida. I dag ska jag träna mitt fokus och koncentration, bland annat genom att räkna slagen de ger och inte tappa räkningen, för då får jag börja om.

– Vi vill ha din ständiga uppmärksamhet. Du ska vara på hugget och vilja vara oss till lags, berättar Miss.

Miss leder mig i kopplet och trycker ner mig över en behandlingsbänk. Master slår mig lätt men bestämt över stjärten med handen och jag räknar slagen och tackar honom för dem. Efter fem slag tappar jag räkningen och får börja om. Efteråt går jag ner på knä framför dem och tackar för behandlingen, något man gör efter varje moment. Sedan får jag stå mot ett träkors på väggen. Mina armar fästs i öglor på väggen och benen kedjas. Jag får återigen lära mig att räkna och tacka för varje piskrapp. Miss piskar mig med ett ridspö över skinkorna, efter några slag bränner det ordentligt. 

– Vi vill störa din uppmärksamhet på olika sätt, för att se om du kan hålla fokus och räkna rätt. Vi delar med oss av saker som är viktiga för din session, detaljer som vi uppskattar eller kanske ger vi en hint om vad som komma skall i sessionen. Allt för att du skall tvingas fokusera noga. Det finns en tanke bakom allting vi säger, förklarar hon. 

"Vi är fysiska men inte i syfte att kladda på någon"

Master piskar mig med floggern, en mjukare och snällare piska med flera svansar. Nu gör det inte ont alls och jag kan slappna av igen. Jag får sedan vända mig och stå med ansiktet mot dem. Jag blir osäker på var jag ska fästa blicken, men bestämmer mig för att titta ner i golvet. Miss testar nu min läsförmåga. Med ett litet kugghjul av stål ristar hon in bokstäver på mitt bröst. Jag säger fel bokstav flera gånger och blir strängt tillrättavisad. Till slut läser jag rätt, "Miss Sess", och de berömmer mig.

Fakta om BDSM

BDSM är ett samlingsbegrepp och står för bondage/disciplin, dominans/submission (underkastelse) och sadomasochism. Det innebär att samtyckande personer gemensamt söker njutning genom olika former av maktutbyten. Att hålla överenskommelser är av yttersta vikt när man utövar BDSM.

En vanlig teknik inom BDSM är att använda i förväg bestämda ”säkerhetsord” och ”stoppord”.  Överskrids den överenskomna gränsen är en BDSM-lek straffbar enligt svensk lag.

Dominans är när en person dominerar någon genom att vara styrande och bestämmande.  Psykisk dominans handlar om mental kontroll, till exempel att den undergivna inte får se den dominanta i ögonen. Fysisk dominans innebär att använda handfasthet för lydnad eller underkastelse, till exempel genom att binda fast armar och/eller ben med olika verktyg.

Under sessionen är de båda nära mig ofta, vidrör mig mjukt och vänligt.

– Ibland är vi väldigt nära och ibland långt ifrån, för att skapa kontraster. Vi är fysiska men inte i syfte att kladda på någon. Ingen som går härifrån tycker att vi har vidrört dem för mycket och det finns inget sexuellt i det vi gör. Vi är strikt professionella och alltid fullt påklädda i kläder vi känner oss bekväma i, säger Miss.

Jag har tappat tidsperspektivet och är förvånad över hur avslappnad jag känner mig. När jag sitter på golvet med huvudet i Miss knä känner jag mig liten och sårbar, men samtidigt stark och säker. Hela sessionen har präglats av kärlek och trygghet. Miss smeker mig över håret och går lugnt igenom alla moment jag upplevt.

– Nedvarvningen är oerhört viktig för att få närhet, tröst och beröm och för att landa i sina upplevelser, berättar Miss.

"Det är vanligt att man efteråt känner sig uttömd"

Jag uppmanas att plocka fram en inre bild från sessionen som en gåva från dem. Den bilden kan jag plocka fram när helst jag vill känna styrka. 

Sessionen är över när halsbandet tas av, lika långsamt och rituellt som det sattes på. Miss säger att jag är fri och kan sätt mig i soffan med dem för att prata om det jag upplevt. 

– Vi lämnar aldrig en klient efter att de gått ut och stängt dörren. Många tar kontakt med oss via mejl efteråt för att förmedla sina upplevelser. Det är vanligt att man efteråt känner sig uttömd, kanske har det kommit upp känslor från till exempel barndomen och då finns vi här för den som vill prata. Där startar också planeringen inför nästa möte. Vanligaste är att våra besökare återkommer för regelbundna sessioner, förklarar Miss.

Jag är förstås nyfiken på hur de själva känner efter en session.

– Vi kan också bli trötta efteråt, men tillfredsställs av den otroliga uppskattning vi får. Samspelet som uppstår mellan oss och den undergivne under en session ger så mycket, säger Miss.

Känner sig närvarande i nuet

– Jag går i gång på maktförskjutningen som sker under en session och de ofta intressanta och givande samtalen efteråt. Vi är mycket närvarande och alltid till hundra procent engagerade i våra sessioner, och även vi upplever att vi kopplar bort vardagen utanför studion. Andra tankar finns inte där och då för oss, säger Master.

Jag känner mig enormt trött och avslappnad. Kroppen är varm och viktlös, nästan flytande. Jag berättar att jag normalt har svårt att varva ner, men att jag under hela sessionen känt mig otroligt närvarande i nuet. Under sessionen var det psykologiska spelet det som berörde mig mest, inte så mycket själva redskapen. Jag är positivt överraskad av min upplevelse och hör mig själv säga att jag gärna hade haft en längre session. 

Och hur jag skötte mig? Enligt både Miss och Master gick jag snabbt in i rollen och gav dem en ärlig chans, vilket de uppskattade mycket. Mer än godkänd med andra ord. Kanske åker jag tillbaka i framtiden och fortsätter att utforska min undergivna sida.

Vad säger lagen?

Att gå till en master eller domina är inte olagligt, så länge det inte förekommer några sexuella handlingar som en person får betalt för att utföra. Med sexuella handlingar i lagens mening menas dels handlingar som är att bedöma som samlag eller handlingar som är att jämställa med samlag, således orala, vaginala, och anala samlag, dels andra handlingar av sexuell natur men som inte är att jämföra med samlag, till exempel att onanera. Att vara eller blir upphetsad bedöms inte som en sexuell handling, enligt kammaråklagare Zilla Hirsch. 

Så går det till

En ansökan görs via hemsidan "Master och Domina". Där fyller man i fakta om sig själv, sin undergivna sida, bakgrund, tidigare erfarenheter och vad man önskar sig av en session. Där är det också viktigt att skriva vilka begränsningar man har, alltså vad man inte vill uppleva. 

Sedan följer en mejlkonversation för att samla så mycket fakta som möjligt, innan man bokar en session. "Master och Domina" får också tid på sig att planera och förbereda sessionen. Varje session är skräddarsydd för klienten. För att få boka ett möte måste det finnas ett starkt intresse av att utforska sin undergivna sida. Personer som bara vill testa en ”ball grej” avvisas ofta. Inte mer än en klient per dag tas emot. 

Pris: Från 2500 kronor, beroende på sessionens innehåll och längd.

Aktuellt just nu