Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX & RELATIONER

Publicerad 26 apr 2019 06:00

Sven-Olof: Hjälp! Jag får inte utlösning

Sven-Olof trivs i sin relation men kan inte få utlösning.

Sven-Olof trivs i sin relation men kan inte få utlösning.

1/2

Foto: Shutterstock

Sexologen Suzanne Lindström svarar och ger råd.

Sexologen Suzanne Lindström svarar och ger råd.

2/2

Foto: STEFAN LINDBLOM / HELSINGBORGS-BILD / STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BIL EXPRESSEN

Frågor beträffande för tidig utlösning, förekommer då och då. Jag har problem med att jag inte får utlösning. Min fru och jag har det jättebra, med härligt stimulerande förspel och efter cirka fem minuter får hon orgasm.

Jag försöker komma jag också och håller på i 20-25 minuter utan resultat. Då tröttnar så klart min fru också, då det börjar bli jobbigt för henne. 

Vi har försökt med att byta ställning och att hon onanerar åt mig. Ingenting hjälper. 

Visserligen njuter vi av samvaron, men det skulle vara skönt att avsluta med en utlösning också. Jag är 76 och min fru 72. Är jag för gammal? Det kanske finns fler än jag, som har samma problem. 

Vi umgås i sängen cirka en gång i veckan. Ska vi vänta längre mellan gångerna?

//Sven-Olof

Sexologen svarar och ger råd

Var glad att du har en fru som kan komma och att ni har ett rikt sexliv. 

Du är inte för gammal. Det är många som har samma problem. Det behöver inte vara något fel. 

Att du inte får utlösning beror kanske på att du behöver mer och intensivare stimulering. 

Varför du inte kommer kan bero på flera saker. Om din fru kommer snabbt - och det är inte alla fruar som kan komma en gång till - kanske hon blir lite ointresserad, hennes lubrikation och tändning börjar gå ner och du filar på medan hon tänker ”kommer han inte snart”. Då blir situationen inte så kul och tändande för dig heller. 

LÄS OCKSÅ: 7 sexställningar som ger båda orgasm - samtidigt 

Viktigt med sensuella övningar

Ni behöver börja med sensuella övningar. Var väldigt sexiga och utforskande på varandra. 

Uttala att ni ska vänta med samlaget. Stimulera varandra på många olika sätt utan att ha penetrationssex. 

Under tiden du ger henne oralsex så onanera själv. Gläds åt att hon blir blöt när hon får oralsex. Om du själv vill ha oralsex så be din fru om det. 69:an kan vara sexig i ett par minuter, men sedan måste man göra något annat, den kan bli obekväm. 

När du börjar känna att hon är nära att komma, säg ”vänta” till henne och byt ställning och så ställer du dig på knä och stimulerar dig själv intensivt. 

Ha förspelet på kvällen och sexet på morgonen

Säg ”vänta jag kommer snart” och be henne att ta på sig själv, då blir det supersexigt. Sedan förenas ni igen, och då kanske du har ett bättre läge, då är du ännu närmare ditt klimax. Du frågar om ni ska vänta längre mellan tillfällena och det tycker jag inte. Ni har hela veckan på er att ha förspel. Ni kan också titta på lite erotik tillsammans, dra ut på det. 

Ha förspelet på kvällen och sexet på morgonen. Sexa upp varandra, och var inte rädd att någon av er inte ska få orgasm. Onanera gärna själv någon gång i veckan, och sedan när ni är tillsammans så ta gärna in sexhjälpmedel. 

LÄS OCKSÅ: Männen avslöjar: det här är vår favoritposition 

Aldrig för sent att utvecklas sexuellt

Ett alternativ, om hon kommer snabbt, är att be henne smeka dig på pungen och mellangården medan du får utlösning - eller så gör ni det morgonen efter och då blir det tvåfaldigt skönare. 

Jag tycker att ni borde gå en kurs i nytänk i sex för att vidareutvecklas tillsammans. Det är aldrig försent att utvecklas sexuellt. 

Det här får du hjälp med om du söker en sexolog som kan ge lite instruktioner, tips och trix. Se möjligheter i stället för svårigheter och sök hjälp så går det snabbare.