I undersökningen visade det sig att kvinnor mellan 20 och 24 ofta kom flera gånger under sex.
1 av 2: I undersökningen visade det sig att kvinnor mellan 20 och 24 ofta kom flera gånger under sex. Foto: Shutterstock
Däremot var det bara 20 procent som uppgav att de kunde komma av enbart penetrationssex.
2 av 2: Däremot var det bara 20 procent som uppgav att de kunde komma av enbart penetrationssex. Foto: Shutterstock

Studie: Multipla orgasmer vanligare än du tror

Trodde du att flera orgasmer på raken var en myt? Tänk om. Enligt en ny undersökning är både multipla orgasmer och fontänorgasmer mycket vanligare än du tror. 

Sju av tio kvinnor kan komma flera gånger under sex.

Multipla orgasmer, det vill säga att komma flera gånger efter varandra under sex, har länge ansetts vara något sällsynt. Även läkare har trott att det är ovanligt. Men en brittisk undersökning visar att inget kunde vara mer fel

Sju av tio kvinnor kan få flera orgasmer när de har sex. Brittiska kändisläkarna David Delvin och Christine Webber lät 1 250 kvinnor fylla i en enkätundersökning om sina sexvanor. Samtliga som deltog var mellan 20 och 24 år gamla.

När resultaten sammanställdes kunde de se att det var vanligast att de kvinnor som var i en relation kom fler än en gång under ett normalt samlag. Två procent av de svarande hävdade till och med att de kunde nå klimax upp mot 20 gånger, enligt Daily Mail

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips

LÄS MER: 7 oväntade anledningar till att du inte får orgasm 

Även fontänorgasmer var vanligt

Något som också satte fördomar om kvinnors sexualitet på prov var förmågan att få en fontänorgasm under sex. Det är vedertaget att kvinnor kan ejakulera i samband med att de kommer, men att det kan krävas viss teknik och tålamod. 

Undersökningen visade dock att ungefär 40 av kvinnorna någon gång fått en sprutorgasm.

Men undersökningen visade också att enbart penetrationssex inte bidrog till några invärtes jordbävningar. Fyra av fem kvinnor svarade att de inte kan få orgasm av penetration utan klitorisstimulans. Ett resultat som stämmer överens med annan aktuell forskning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!