Ägnar din snubbe tid åt tv- och datorspel? Det kan ha vissa fördelar...
1 av 2: Ägnar din snubbe tid åt tv- och datorspel? Det kan ha vissa fördelar... Foto: Fotolia
Enligt en ny italiensk studie är män som spelar mer uthålliga i sängen och upplever sällan för tidig utlösning.
2 av 2: Enligt en ny italiensk studie är män som spelar mer uthålliga i sängen och upplever sällan för tidig utlösning. Foto: Fotolia

Studie: Män som spelar tv-spel är bättre i sängen

Trött på att din pojkvän sitter klistrad framför datorn eller X-boxen?

Nu visar en ny studie att män som spelar är mer uthålliga i sängen och sällan upplever för tidig utlösning.

Men det finns en hake…

Dator- och tv-spel är hett omdebatterat och det finns en lång rad studier på ämnet.

Däremot saknas forskning kring spelande och manlig sexuell hälsa. Det anser åtminstone en grupp italienska forskare som nyligen publicerade en studie i tidskriften Journal of Sexual Medicine. Sammanlagt analyserade man 396 italienska män i åldrarna 18 till 50 år.

Resultatet visar att personer som spelade minst en timme om dagen hade en lägre sannolikhet att drabbas av för tidig utlösning jämfört med icke-spelande personer.

Tyvärr är det inte bara goda nyheter.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips 

"Sänker intresset för samlag"

Samma studie visar nämligen att "gamers" också har en lägre sexualdrift. Forskarna tror att det kan ha att göra med den stress som uppstår när vi spelar och det ständiga flödet av signalsubstansen dopamin.

– Detta kan möjligen öka utlösningsreflexens tolerans samtidigt som det sänker intresset för samlag, säger studieförfattarna enligt The Independent.

Andrea Sansone, som lett studiearbetet, medger att antalet deltagare inte är optimalt och att resultatet bygger på självrapportering.

LÄS OCKSÅ: 6 saker du aldrig ska göra före sex

"Kommer fortsätta spela"

– Vi har bara skrapat på ytan inom detta forskningsområde. Jag hoppas att vi förr eller senare kommer producera mer fasta resultat. Under tiden kommer jag fortsätta spela, säger han enligt norska TV2.

Sansone är noggrann med att påpeka att sporadiskt spelande kan ha positiva effekter, men när det går över till ett missbruk kan resultatet bli det motsatta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!