Soldoktorn och Lotta: Så slog kärleken ner i deras liv

Lotta Engberg trivdes fint med singellivet, men det fanns någon som hon var nyfiken på: Doktor Mikael Sandström i TV4:s ”Nyhetsmorgon”. 

Det blev starten på deras romans, där den första kommunikationen faktiskt utspelade sig i medierna.

Följ med på parets kärleksresa – första dejten, den härliga sommaren på ön och höstens grillmys i vardagsrummet. Och de är inte främmande för att bo ihop om ett par år.

Allt tog sin början i januari, när Lotta Engberg, 57, berättade om sitt liv som singel för Aftonbladet. Efter skilsmässan för drygt fem år bestämde sig Lotta för att ta det lugnt med kärlekslivet. Hon var fullt nöjd med att umgås med vännerna, familjen och hunden.

Men Lotta sa att det fanns en person som väckte hennes intresse: Mikael Sandström, 62, som syns i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa Lotta Engberg till Nöjesbladet med ett leende.

Mikael bor i Hallstahammar och har sommar- ställe på Tjörn, bara en timme med bil från Göteborg. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Mikael Sandströms sambo gick bort 2007. Sedan dess har han levt själv. När Expressen frågade om han kunde tänka sig att gå på en dejt med den kända artisten och programledare, blev han positivt överraskad.

– Jaha, oj då. Det får jag ju ta som en fjäder i hatten, det var fint, sa Mikael Sandström och skrattade gott.

– Ja absolut, det skulle jag säkert kunna göra. Jag har aldrig träffat henne någonsin, våra vägar har inte mötts på något vis. Men det var ju roligt, säger han och fortsätter:  

– Jag blev lite överraskad. Jag vet inte om man kan dra för stora växlar på det här men det vore ju trevligt.

Mikael Sandström

Ålder: 62 år.

Bor: Villa på cirka 400 kvadrat på grusås i Lustigkulla, Hallstahammar.

Familj: Sonen Marcus, 32, hans son Bernhard, 9 månader. Dottern Mimmi, 32, hennes barn Pollux, 2,5 år, och Freya, född 24 maj. Mamma Kerstin, 92. Bröderna Jeppe, 63, och Johan, 67.

Yrke: Intensivvårdsläkare. Programledare och läkarexpert i TV4.

Gör: Soloshowen ”Mikael Sandström Live” har premiär 12 november. De fysiska biljetterna är slutsålda, men det finns livestream-biljetter för den som vill se showen på länk.

”Nyhetsmorgons” egen läkare i TV4. Läkarexpert i ”Biggest Loser VIP”. Gör ”Läkarpodden” med Tilde de Paula.

Hälsoexpert i ”Biggest loser” 2020 i höst.

Skriver på bok om mötet med patienterna.

Då Mikael får höra att Lotta på skoj sagt till Aftonbladet att hon dör om han ringer, ler han.

– Den effekten har jag inte på folk, det är tvärtom. Jag räddar liv, berättade han för Expressen.

– Jag får väl rycka ut akut då, men i så fall är jag verkligen rätt person att dejta eftersom att jag sysslar med akutsjukvård, säger han.

– Det kan ju bli hur romantiskt som helst.

Både Lotta och Mikael var nöjda med sina liv som singlar

I samband med att Mikael skulle medverka i ”Let´s Dance” i våras fick Expressen en pratstund med Mikael. Då berättade han att kärleken var satt på vänt för tillfället.

– Rätt som det är träffar man någon person, tror jag. Problemet är att jag är extremt bekväm i det läge jag är i. Om man som jag isolerar sig i en bubbla i Hallstahammar, då träffar man inte så mycket folk. Jag vet vad jag har, men inte vad jag får. Den zonen ska jag ju ur. Jag tror inte man kan träffa någon och sedan fortsätta sitt bekväma liv. Man måste rucka på sina ramar, säger Mikael som bor i ett lyxigt hus med alpstil i Hallstahammar.

Någon målbild hade han inte när det gällde kärleksfrågan. Det skulle begränsa honom, menade han. Livet överraskar.

– Några speciella krav har jag inte, men hoppas att träffa någon som är snäll. Jag drömmer om alla dimensioner av kärleken, inklusive sex förstås. Något annat är inte tänkbart.

För Expressen konstaterade Lotta under försommaren att hon trivdes med sin tillvaro. Även om hon levde själv, kände hon sig inte ensam. Inte heller längtade hon efter en livsförändring.

– Jag tror inte man ska tänka för mycket framåt eller bakåt, då missar man ju nuet.

På frågan hur det gick med dejtandet svarade hon: ”Det är absolut inget.”

Sedan tog det rejäl fart i kärlekslivet. 

Lotta Engberg

Ålder: 57 år.

Bor: Hus med högt läge intill skogen i Olofstorp utanför Göteborg.

Yrke: Artist, programledare, allsångsledare.

Familj: Döttrarna Malin, 33, och Amanda, 31. Sex barnbarn, sex bonusbarnbarn. Golden retrievertiken Alice, 11.

Aktuell: Delar programledarskapet på TV4:s ”Bingolotto” med magikern och komikern Stefan Odelberg.

Första dejten – en middag i Göteborg

I början av juli berättade Mikael ”Soldoktorn” Sandström om sin och Lotta Engbergs första dejt. De sågs i Göteborg, där de åt middag tillsammans.

– Det var jättetrevligt. Hade förväntat mig det. Jag har pratat med henne flera gånger tidigare och det här var något som jag sett fram emot. Det hade vi nog båda, det tror jag säkert, sa han då till Expressen.

Att ses på Västkusten passade bra, då Mikael har ett sommarställe utanför Tjörn där han alltid tillbringar somrarna. Lotta bor i ett hus intill skogen i Olofstorp utanför Göteborg.

Efter första dejten hade han inte riktigt koll på hennes hemadress än. Vad som skulle hända framöver visste han heller inte i ett så tidigt skede. Däremot medgav han för Expressen att de trivs tillsammans.

– Vi pratar om alla möjliga ting, det är det som är så trevligt. Allt är otvunget och man hoppar från ämne till ämne. Vi kommer ju från väldigt olika världar: jag kommer från en sjukvårdsvärld och hon från en dansbands- och kändisvärld. Vi är nog inte så olika som personer, men livet har format oss olika på grund av vår bakgrund, då möts man och det blir väldigt lätt att prata. 

På frågan om det skulle kunna bli de i framtiden var svaret tydligt:

– Om jag inte trodde det så vore jag en idiot. Vid min ålder kan ”one night stands” förvisso uppkomma, men det är inte vad jag söker. 

”Finare kille får man leta efter”

Lotta vid pianot hemma i Olofstorp utanför Göteborg. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

I början av augusti beskrev han relationen som ”spännande” för Aftonbladet. På frågan om man kan säga att Lotta Engberg är hans flickvän svarade han:

– Det kan man nästan göra. Ni får nästan fråga henne om det. Men det är mycket möjligt att hon svarar ja på den frågan, haha, säger Mikael Sandström till tidningen.

I ett sms till Aftonbladet skrev Lotta att hon ”är mer än hellre Mikaels tjej” och vidare: ”Finare kille får man leta efter”. Mikael berättade vidare att hon hade besökt honom i Hallstahammar, där de njutit av en middag ihop.

– Det blev torsdagsmys. Vi åt fondue, det blev kyckling, entrecôte, karré och stora räkor. Det är trevligt att laga maten tillsammans och det passade också bra eftersom det var så ruggigt väder ute, regn och rusk. Kvällen var strålande, men vad som hände efter klockan 22 får ni inte veta. Jag måste ta hänsyn till Lotta. Men man kan säga att det var en trevlig middag och den var inte slut vid 22.

”Om vi är tillsammans om två år tror jag vi bor ihop”

I början av september berättade Mikael för Expressen om sin kärlek till Lotta.

– Jag har varit singel i 13 år. Det här är en känsla som jag inte trodde skulle komma tillbaka. Den är obeskrivbar och en känsla som jag nästan hade glömt fanns. Det är speciellt när en annan människa tar upp så mycket av dagens tankar. 

Vidare berättade han att de har umgåtts mycket i hans sommarstuga på Tjörn under sommaren.

– Vi har lagat väldigt mycket mat, fiskat, suttit på bryggan, pratat och lyssnat på musik tillsammans. 

Att Lotta vanligtvis bor i Göteborg och Mikael i Hallstahammar är något som kan komma att förändras i framtiden, berättar han för Expressen.

– Jag tror inte på distansförhållanden, men man måste ju börja nånstans. Vi får nog börja med det som förenar oss i stället för att börja leta problem. Nu är allt så konstigt också, men om vi är tillsammans om två år så tror jag vi bor ihop.

Mikael kan mycket väl tänka sig att flytta om det är lösningen.

– Än så länge behöver jag inte ta ställning till det, men jag är absolut flyttbar och har ingen mer än mig själv att ta hänsyn till. Jag har ju sommarstället och skulle kunna utnyttja det ännu mer. 

Trots att sommaren gått över i höst fortsätter Mikael att grilla. Nyligen grillade han och Lotta kyckling hemma i hans vardagsrum på 150 kvadrat, där det finns en stor öppen spis.

– Helst grillar jag antingen lax eller karrékotletter. Det tycker jag är gott. 

Kärlekssagan – steg för steg

Januari: Programledaren och artisten Lotta Engberg säger att hon trivs bra med sitt singelliv, men det finns en som hon är nyfiken på: Till Aftonbladet säger hon att hon kan tänka sig en dejt med Nyhetsmorgons läkare Mikael Sandström. Mikael blir glatt överraskad och svarar till Expressen att han också kan tänka sig en dejt med henne.

Våren och försommaren: Både Mikael och Lotta säger till Expressen att de är singlar. Lotta längtar inte efter att förändra sin livssituation. Mikael väntar på att livet ska överraska honom och rätt som det är träffa en kvinna. Förhoppningen är att träffa någon som är snäll, som han också kan ha ett härligt kärleksliv med.

Juli: Lotta och Mikael har en lyckad middagsdejt i Göteborg, där Lotta bor. Mikael har ett sommarhus på Tjörn. Han medger att han och Lotta har det trevligt tillsammans och ofta hörs på telefon. Innan dejten hade de pratat med varandra flera gånger och båda såg fram emot att ses.

Augusti: Lotta och Mikael går ut med att de är ett par. Lotta Engberg menar att hon mer än gärna är Mikaels tjej.

September: Paret åker till Spanien tillsammans, och läger upp en hälsning å Instagram. Mikael berättar om sin kärlek till Lotta. Fortsätter de att vara ett par tror han att de bor ihop om två år. Mikael är inte alls främmande för att flytta.

 

LÄS OCKSÅ: Bornebusch: ”Jag har aldrig haft ett fast jobb” 

LÄS OCKSÅ: Gunde: ”Jag började tvivla på att jag skulle bli frisk”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!