Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Drömmer du om en starkare orgasm?
Drömmer du om en starkare orgasm?
Drömmer du om en starkare orgasm?
Här är sexologen Sylvia Lidén Nordlunds sex bästa tips.
Här är sexologen Sylvia Lidén Nordlunds sex bästa tips.
Här är sexologen Sylvia Lidén Nordlunds sex bästa tips.
1 AV 2
Drömmer du om en starkare orgasm?
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Här är sexologen Sylvia Lidén Nordlunds sex bästa tips.
Foto: JENNY BLAD

Sexologen: 6 vägar till en starkare orgasm

Vill du ha starkare orgasmer? Sätt i gång att öva!

– Genom träning, närvaro och stimulans kan du träna upp din förmåga att komma starkare, säger Sylvia Lidén Nordlund, sexolog på Belladot och författare till relationsromanen ”Allt det du måste”. 

Anne Haavisto

1. Slappna av: "Stäng av mobilen"

– Om du inte är avslappnad får du ingen blodfyllnad i könsorganen eftersom spända muskler hämmar blodflödet. För att det ska gå lättare att slappna av behövs en störningsfri omgivning. Har du barn, lås sovrumsdörren och sätt en post-it-lapp på där det står ”knacka först”, Sylvia Lidén Nordlund. 

– Andra bra sätt är att stänga av mobilen för den stör mycket mer än vi tror, släcka ner starka lampor, tända levande ljus och se till att det är varmt i rummet. Om man har svårt att varva ner och slappna av kan man fokusera på en i taget med smekningar och träna på att uppleva förnimmelserna i kroppen. Den som är mottagare kan om det känns bekvämt ha ögonbindel för att ytterligare stänga ute omvärlden och ge sig hän åt sin stigande upphetsning. Att ta ett varmt bad eller att duscha tillsammans och tvåla in varandra är ett annat sätt att varva ner på samtidigt som man känner sig fräsch.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips 

2. Fantisera tillsammans: "Berätta vad ni tänder på"

– Att fantisera tillsammans ökar upphetsningen och med den ökar även styrkan på orgasmen. Se på en erotisk film tillsammans och berätta för varandra vad ni tänder på. Att läsa erotiska noveller skapar närhet och möjlighet att få fantisera fritt. Lusten börjar i hjärna och förberedelser, kanske utan att man ens rör vid varandra, ökar upphetsningen. Att ha ögonkontakt skapar intimitet och lust också. Rollspel kan ge en extra krydda, både att förbereda och utöva.

3. Träning ger färdighet: "Ta hjälp av knipkulor"

– Starka muskler ger mer starkare och intensivare orgasmer, och det gäller både kvinnor och män. Förutom att all träning överlag ökar blodflöde och uthållighet, kan kvinnan träna sin bäckenbottenmuskulatur genom dagliga knipövningar. Knip så fort du kommer ihåg och ta hjälp av knipkulor för ännu bättre kontroll över musklerna. Mannen tränar precis på samma sätt men utan knipkulor, genom att dra in och upp musklerna kring anusområdet. Vid daglig träning bör man känna skillnad redan efter tre veckor. Att onanera regelbundet för att hitta den stimulans som ger starkast njutning och orgasm är viktigt vare sig man har en partner eller inte. Ett bra sätt att hålla i gång sexet när du är singel och dessutom kan det du njuter mest av variera över tid.

LÄS OCKSÅ: Orgasm - 10 skäl för att unna dig den ofta 

4. Stimulera mera: "Bearbeta klitoris växelvis"

– Stimulera mannens prostata genom att trycka med fingrarna mellan anus och roten på penis. Man kan även stimulera prostatan genom att försiktigt stoppa in fingret i anus eller använda analplugg. På kvinnan kan man med fördel bearbeta klitoris växelvis; smeka en stund och pausa en stund för att bygga upp upphetsningen så att den balanserar på gränsen till orgasm. Extra stimulans på både män och kvinnor ökar styrkan på orgasmen.

5. Använd glidmedel: "Mentol ger pirrande känslan"

– För att öka upphetsningen och känsligheten på könsorganet finns det både kylande och värmande glidmedel och massageoljor som man kan använda efter tycke och smak. Produkter med till exempel mentol kan öka blodgenomströmningen och ger både klitoris och ollon en pirrande känsla, vilket kan ge starkare orgasm. Glidmedlets halkiga effekt i sig minskar risken för skav hos både män och kvinnor, vilket kan ha avgörande betydelse.

LÄS OCKSÅ: 6 saker du aldrig ska göra före sex 

6. Ta hjälp av sexhjälpmedel: "Stimulera pungen med vibrationer"

– Det finns mängder av till exempel vibrationer som ökar stimuleringen av klitoris, g-punkt, ollon och prostata. Med små vibrationer kan man även stimulera pungen för att ge starkare orgasmer. Det finns penisringar med vibrationer som både håller upp ståndet och stimulerar kvinnans klitoris. Viktigt att använda kondom på vibratorer om man vill använda dem både i slida och anus. Rabbitvibratorn som slog igenom stort i och med ”Sex and the City” stimulerar klitoris och penetrerar på samma gång för starkare upplevelse. Variera mellan olika hjälpmedel, för slentrian är en säker orgasmdödare.