Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sanna Nielsen väntar sitt första barn med kärleken Joakim Ramsell.
Sanna Nielsen väntar sitt första barn med kärleken Joakim Ramsell.
Sanna Nielsen väntar sitt första barn med kärleken Joakim Ramsell.
Samtidigt firar hon 25 år som artist och leder ”Allsång på Skansen” för sjätte året”.
Samtidigt firar hon 25 år som artist och leder ”Allsång på Skansen” för sjätte året”.
Samtidigt firar hon 25 år som artist och leder ”Allsång på Skansen” för sjätte året”.
1 AV 2
Sanna Nielsen väntar sitt första barn med kärleken Joakim Ramsell.
Foto: Janne Danielsson / SVT
2 AV 2
Samtidigt firar hon 25 år som artist och leder ”Allsång på Skansen” för sjätte året”.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Sanna Nielsen: Vi har så mycket kärlek omkring oss

Sanna Nielsen firar 25 år som artist. För sjätte sommaren i rad leder hon allsången på Skansen.

Lediga sommardagar ser hon fram emot att lata sig hemma i villan. Påta i trädgården med kärleken Jocke, bygga ett utebord och baka smulpaj.

– Jag har blivit ett inbitet ”husfan”, säger Sanna som dessutom nyligen kunde berätta att ett barn är på väg.

Sanna Nielsens om…

…gravidlyckan

På mors dag berättade Sanna en fantastisk nyhet för sina följare på instagram – hon väntar barn. På Instagram skriver hon: ”Kan inte riktigt förstå att det här är på riktigt än…Så många fina äventyr jag har fått uppleva och har framför mig, men det absolut största och finaste även- tyret är att jag kommer få bli mamma till vårt lilla mirakel.”

Just nu vill Sanna inte prata mer om sin graviditet. Hon hänvisar till instagraminlägget nedan.

https://www.instagram.com/p/CPfqyafDk-s/

...sin bästa söndag

– Då vaknar jag upp till doften av pannkaksfrukost. Jag gillar pannkakor med en massa frukt, som ananas, jordgubbar och blåbär. Lite drottningsylt är också gott, men ingen grädde. Jag kan äta hur många som helst, medan vi sitter och drar oss framför Nyhetsmorgon.

– Sedan tar Jocke och jag en långpromenad i skogen. Vi tar med oss fika med kanelbullar från frysen. Att vara ute och promenera i skogen är jätteskönt när det är fint väder. Efteråt plockar vi lite i trädgården och jag kollar att rabatterna mår bra. Dagen avslutas med en god middag och ett maraton med ”Robinson”-avsnitt. Jag gillar äventyr, men skulle aldrig göra det själv.

LÄS OCKSÅ: Sanna Nielsen: ”I sommar är det tolv år för mig och Jocke”

...”Allsång på Skansen”

– Den blir ungefär som förra året och vi förbereder för en säsong utan publik. Förra sommaren saknade vi publiken enormt mycket, eftersom det är så mycket allsång. Jag tyckte det blev bra ändå. Det kändes viktigt att tv-programmen blev av.

– Jag är så glad att jag fortfarande har kvar den pirriga känslan inför jobbet. Kreativiteten flödar och jag brinner för programmen. Det ska bli sjukt roligt att göra allsången och bidra till sommarunderhållningen.

– För att interagera ännu bättre med tittarna försöker vi utveckla appen och komma på nya bra sätt att få med publiken. Appen är kvar sedan förra året och man vet aldrig, där hittar vi kanske på nya trix. Vi får se. Just nu arbetar vi också med innehållet i alla nummer och allsångerna i det digitala häftet. Det är ett intressant pussel att lägga med så många begåvade och härliga artister, kända och okända. I varje program har vi tre, fyra artister.

Sanna Nielsen

Ålder: 36.

Gör: Artist och programledare.

Bor: Villa på ett och ett halvt plan utanför Stockholm.

Familj: Sambon Joakim Ramsell, 48. Bebis på väg.

Aktuell: Firar sexårsjubileum som programledare för ”Allsång på Skansen”. De åtta programmen sänds på tisdagar kl 20 i SVT 1 och SVT Play. Premiär 29 juni och första gästerna är: Molly Sandén, Anis Don Demina & Sami, Pernilla Andersson, Lisa Nilsson, Per Andersson. Nya singeln ”Tänker på dig”. Firar 25 år som artist. Gästar ”Sommar med Ernst” 1 juli.

…villalivet

– Gud, det är helt fantastiskt! Särskilt i dessa tider är det skönt att ha yta, kunna gå ut i trädgården och leva ett lunka-på-liv. Jag har blivit ett inbitet husfan. Aldrig trodde jag att jag skulle titta i olika villamagasin.

– Numera får jag mejl från Anticimex och företag som vill att jag ska kolla krypgrunden och titta på vinden att det inte är mögel. Det är spännande och roligt. Hur man tar hand om ett hus snappar jag upp längs vägen. Märker jag att det börjar skavas av färg, googlar jag för att kolla om jag borde måla om.

– Efter mycket om och men fick jag och Jocke till slut tag på en utemöbel med stolar och ett matbord med glasskiva förra året. Bordet var tungt och då det är långt till garaget ställde vi det i stället mot husfasaden under en presenning. När snön började smälta lät det plötsligt som en bomb smällde i trädgården. Jaha, snön hade rasat från taket ner på bordet, som gick i tusen bitar. Nu har vi bara ett underrede kvar. Vårt nästa projekt är att komma underfund med hur vi ska bygga ett eget bord av underredet som blev kvar. Än har vi inte bestämt om vi ska ha träplankor eller kakel. Vi har sett på så många roliga Youtube-klipp, men jobbet ska göras också.

LÄS OCKSÅ: ”Skönt att slippa vara Sanna Nielsen hela tiden”

…trädgården

– Det är kul med trädgård. Vi hade planer på att odla potatis, chili, tomater och gurka. En del fröer skulle man ha förgrott inomhus i februari, men vi var sena och har inget växthus. Potatis har vi förgrott, men vi ska köpa chili- och tomatplantor. Utöver det ska jag odla rädisor och sockerärt. Det kan man lätt göra i samma pallkrage.

– I rabatterna har jag klippt ner perenner och buskar, men är livrädd för att de inte ska växa upp igen. Jag vet aldrig riktigt vad som är ogräs eller inte. I våras drog jag upp några krokusar, tror jag. De påminde om grässtrån, men jag fick en lök på köpet. Aj fan! Det var bara att peta ner löken i jorden igen.

– När vi flyttade hit var tomten redan anlagd och vi tog över en rabatt. I våras fick jag reda på att en buske är en smultronschersmin. Förra året kom inga blommor, men den ska dofta gott. Vi ska också fortsätta med våra jordgubbar och får se om det blir några i år.

https://www.instagram.com/p/CQJEMr7j1oX/

…coronaåret

– Det är tröttsamt. Jobbmässigt vara förra året okej för mig. Under sommaren gjorde jag Allsången och sedan ”Funny Girl” på Malmö opera tills de stängde när man bara fick vara åtta personer. Jag lider med hela branschen, som går på knäna. Det är inte ens säkert att den kommer återhämta sig och bli på samma sätt igen.

– Som så många andra kämpar jag med att hålla humöret uppe. Nu har jag inte sett min familj på över ett år. Enda gången jag träffat dem var i 20 minuter under premiären av ”Funny Girl” i september. Det är hemskt, men vi pratar mycket i telefon och facetajmar, så de känns ändå nära. Man får hålla ut. På sistone har ett hopp tänts och pappa har fått sin första vaccinspruta.

– För att hålla humöret uppe sysselsätter jag mig. Jag har varit kreativ och spelat in nya singeln ” Tänker på dig” med Alex Shield och Linnea Henriksson.

– När jag skulle börja med Allsången kände jag att steget att slänga mig ut var längre. Man tappar sina ”skills” och den mentala förberedelsen tar längre tid. Det är ett kreativt yrke och får man inte skapa är det lätt att hamna utanför värl- den. Då kan det vara svårt att komma tillbaka igen. Det känns som första skoldagen efter ett jäkligt långt sommarlov. 

– Jag har klarat mig från corona och vill absolut inte ha det. I höstas testade jag mig för antikroppar, men hade inga. Vi följer rekommendationerna så gott det går och bara en i hushållet åker och handlar.

LÄS OCKSÅ: Molly Nutley: ”Jag och mamma är fånigt lika”

…framtidsdrömmar

– Så klart jag har flera musikdrömmar i form av nya shower, ny musik, att utvecklas och få fortsätta jobba. Ibland tänker jag att det skulle vara härligt att flytta till Toscana, ha en egen olivlund och öppna en bed and breakfast. Jag har bara varit i Italien en gång, men aldrig i Toscana. Drömmen väcktes när jag såg alla avsnitten av ”Ernst i Toscana”. Alltså, där ska vi bo någon gång. ”Living the dream.”

– Sedan kom jag att tänka på att det kräver att man är bra på att laga mat och där spricker den drömmen. Men vem vet?

Sanna Nielsen med sambon Joakim Ramsell. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

…kärlek

– Den går som på räls. Vi har så mycket kärlek omkring oss. Det fungerar bra mellan mig och Jocke och jag har inget nytt att säga. Coronaåret har inte varit några problem för oss relationsmässigt och vi stöttar och sporrar varandra. Vi har ju alltid hängt 24/7 och fortsätter som vanligt.

– Vår relation grundar sig i en väldigt bra vänskap och den har vi byggt vidare på. Det är också mycket kärlek så klart. Det är som vi vill att det ska vara.

– Jocke och jag är lika i mycket. Han gillar att ha alla papper och kläder i ordning. Jag har det i mitt yrkesliv, men hemma är jag mer stökig. Där kompletterar vi varandra.

– Annars gillar vi samma saker, att vara i trädgården, hänga, ta promenader och resa när man kan det. Vi trivs med livet.

…middagsmys

– I vardagsrummet har vi en braskamin. Under vinterhalvåret är det trevligt att tända den och äta middag på nedervåningen, där kök och vardagsrum går ihop. Efteråt hamnar vi framför brasan. Underbart! Jag som inte ens kunde tända en brasa och var rädd för eld och gnistor tidigare. Nu öppnar jag luckan och slänger in pinnar.

– Som fåtöljer använder vi saccosäckarna som följde med i flytten. Det är så skönt att sitta i dem i stället för soffan som står längre bak i rummet. Där snackar vi eller streamar ”Bäst i test” på datorn. Det programmet är så kul att jag skrattar så jag gråter.

…mat

– Vi tycker om pasta och testar alltid nya recept. En enkel pastarätt med egen tomatsås är jättegott. Har man ett gäng tomater som sjunger på sista versen är det perfekt att göra såsen själv. Det är inte svårt, men tar lite tid när den ska stå och puttra.

…balans

– Egentligen har jag ingen aning. Jag blir lycklig av att ta på mig klackar, en tjusig klänning, lösfransar och leva ut livet på scen. Sedan älskar jag att sitta i mysbyxor, lunka runt på tomten och lyssnar inte på musik överhuvudtaget. Det är kontrasterna som skapar min balans.

…prestationskrav

– Jag har en del prestationskrav på mig själv. Det har jag alltid haft, men tidigare kändes det mer som att jag presterade för någon annan. Där har jag förändrats lite. Hela tiden lär jag mig saker i jobbet och det föds ny kreativitet. Då utmanar jag mig själv och höjer ribban till en nivå som jag klarar av. Det är lustfyllt.

…hälsa

– Den är bra, tycker jag. För mig är hälsa att göra det man känner att man mår bra av. Vara ute och röra mig, gå en promenad eller cykla lite på träningscykeln i garaget.

– Ibland vill jag vara i min egen lilla bubbla, ta en fika eller gå en promenad själv. Hälsa är så mycket mer än vad man äter och hur man tar hand om kroppen.

– Nu har jag inte sprungit på två år. Jag har haft höftinflammation i båda höfterna efter att ha tagit i för mycket när jag sprungit. Det straffade sig med en inflammation, som tar lång tid att rehabilitera. Framöver måste jag bli starkare i fötter och smalben.

– Träningen går i perioder. Ibland blir det fyra, fem dagar i veckan, ibland en eller två. Bara man gör det man själv mår bra av.

…naturliv

– Det är jätteviktigt för mig. Härom- dagen gick vi genom skogen till Tyresö slott. Det blev 1,6 mil. Vädret var vack- ert och vi packade russin, mandlar och festisar i ryggsäcken. Det var mysigt. Vi bor nära naturen och upplever alla årstider i skogen.

…kärlekstips

– Ge mycket kärlek, så får du ganska mycket tillbaka.

…skönhetstips

– Skratta mycket! Det finns inget så vackert som när folk ler och skrattar.

…favoritplagg

– Vår, sommar och höst lever jag i ett par svarta jeans och kör en tjockare tröja och en oversized jeansjacka. Enkla plagg som alltid känns rätt. Det är bara att ta av eller på jackan.

…privatliv

– Det är alltid så svårt. Vem är Sanna Nielsen om hon inte har ett privatliv? Jag måste ha det för att kunna skriva texter som blir intressanta, om något man inte vet.

– Jag har min familj och vill hålla oss utanför så mycket som möjligt. Exakt var gränsen går är svårt att veta. Jag väljer det i stunden och känner efter i magen om det känns rätt.

…ilska

– På sociala medier har jag läst om barn som mobbats hårt och grovt, både fysiskt och psykiskt, ända ner i sexårsåldern. Det tar hårt på mig och jag blir fruktansvärt ledsen och arg. Själv har jag absolut fått min beskärda del, men det är inget jag tänker på i dag. Vi har ett ansvar för att barn inte blir utsatta. Det är viktigt att fundera över hur vi pratar till och om barn vid köksbordet. Att välja kärlek i stället för hat mår alla bra av.

…lyckorus

– Nyligen sjöng jag in en singel i studion och tog toner jag inte tagit på länge. Kroppen bara skakade av adrenalin.