<p>Hur mycket sex kommer du ägna dig åt under ditt liv? Alla är vi olika. Men nu har det gjorts en undersökning på den genomsnittliga personens sexvanor.<br></p>
1 av 2: <p>Hur mycket sex kommer du ägna dig åt under ditt liv? Alla är vi olika. Men nu har det gjorts en undersökning på den genomsnittliga personens sexvanor.<br></p> Foto: iStock
<p>Mätt i kalendertid kommer den genomsnittliga människan ligga bara 117 dagar av sitt liv. <br></p>
2 av 2: <p>Mätt i kalendertid kommer den genomsnittliga människan ligga bara 117 dagar av sitt liv. <br></p> Foto: iStock

Så mycket kommer du få ligga under ditt liv!

Okej, det är inte alltid man har en partner att göra det med.

Och inte ens om man har en är det säkert att det blir åka av.

Men när man dör lär väl sexkontot ändå vara hyfsat välfyllt?

Trodde du ja!

Nu är det nog väldigt få som knäpper på tidtagaruret eller kollar klockan innan de kastar sig i famnen på sin partner. Men säkert har många, i synnerhet alla som lever i tillfredställande relationer, en bild av att de ägnar sig åt sexlivet hyfsat mycket.

Sex ett par kvällar i veckan är att anses som ganska bra, och visst känns det som att varje tillfälle pågår i minst ett "Wallander"-avsnitt? Men mja. Riktigt så ofta eller mycket blir det nog inte trots allt.

LÄS MER: 60 heta sextips

Nej, enligt en ny studie genomförd av Reebok spenderar vi tvärtom chockerande lite av vår livstid på rajtantajtan i sänghalmen (eller någon annanstans). Vi ägnar betydligt större del av livet åt att sitta på rumpan.

Statistiken visar att en genomsnittlig person är stillasittande totalt 30 procent, eller 7 709 dagar, av sin livstid medan sexaktiviteten uppgår till ynka 0,45 procent. Inte ens EN procent!

LÄS MER: 6 saker du ALDRIG ska göra före sex

Mätt i kalendertid är det bara 117 dagar. Stämmer det dåligt med din självbild som förförisk casanova?

I studien deltog 9 000 sexuellt erfarna personer från Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Ryssland, USA, Kanada, Mexiko och Korea. Så man kan nog säga att resultatet är ganska representativt, skriver brittiska Metro.

Foto: iStock

LÄS OCKSÅ:

 Forskare: Så ofta har lyckliga par sex

 Så länge pågår ett normalt samlag

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!