Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Det finns små tecken för hur länge du ska vänta på din dejt.
Det finns små tecken för hur länge du ska vänta på din dejt.
Det finns små tecken för hur länge du ska vänta på din dejt.
Det finns små tecken för hur länge du ska vänta på din dejt. Foto: Shutterstock

Så länge ska du vänta på ett sms efter Tinderdejten

Hur vet man om en ens Tinderdejt är intresserad på riktigt? 

Det finns vissa tecken som visar att det kanske finns något där värt att vänta på. Här kommer svaren. 

Första dejten efter dagar av messande. Du känner pirret i magen och kvällen blir fantastisk. Inte en tyst sekund, allting bara stämmer. Ni klickar verkligen och du känner att det här skulle kunna vara det du längtat efter. Daten slutar med en försiktig kyss som lämnar dig med ett fånigt leende på läpparna. På natten kan du inte sova. När du vaknar tittar du mobilen det första du gör. Sen fortsätter du att titta på mobilen. Hela dagen, hela natten och en dag till. Då kommer tankarna. Vad hände egentligen? Vad gjorde jag för fel? Missade jag något? 

LÄS MER: 8 tecken på att du dejtar den personen du kommer bli gammal med  

Tre dagar, 48 timmar eller en vecka

Det är en balansgång mellan att spela spel och vara cool men du väljer ändå att inte vara den som messar först.  Men när ska du då ge upp och sluta vänta och börja swipa igen? Hur länge är det rimligt att vänta på ett mess från sin Tinderdejt? 

Det finns en helig regel som kallas för "tredagars-regeln" och den innebär helt enkelt att man ska vänta tre dagar men alla håller inte med om det utan tycker att två dagar är tillräckligt. I genomsnitt hör millenials av sig till sina dejter inom 48 timmar. 89 % säger dessutom att de vill bli kontaktade inom 48 timmar. 

LÄS MER: 4 fula dejtingknep du ska se upp för  

Olika råd från vännerna

Det är svårt att säga när det är dags. Vännerna kommer ge dig olika råd. Egentligen så finns det ingen vetenskap som kan ge oss den exakta siffran, men det finns ändå vissa tecken som tyder på röd flagg. 

Enligt Elite Daily ska man börja oroa sig när man inte har hört från sin dejt på en vecka. Om någon är riktigt intresserad så kommer det visa sig. Då messar hen även om hen inte har tid. Även om de kommer med ursäkter som du inte riktigt tror på så betänk att de ändå har tagit sig en minut för att messa till just dig. Det är också viktigt att förstå att man kanske har olika messvanor. Messade du mest innan? Är du ivrigare än din dejt kanske? Messade hen faktiskt inte dagligen innan er dejt heller? Vill du kanske ha någon som tar initiativ snabbare än hen? Tänk efter en extra gång innan du sitter och väntar. Kanske väntar du på något som du egentligen inte vill ha. 

LÄS MER: Tinderproffs? Nu kan du få betalt för att coacha andra 

Svaret är enklare än du tror

Det finns dock en sak som är säker. Om det är menat att vara och om hen är intresserad så brukar det flyta på utan större frågetecken. När man är tvungen att börja tänka för mycket på vad som händer har man det ganska tydligt framför sig redan. Det indikerar i sig att det kanske inte är något att satsa på.