Så blir ditt sex- och kärleksår 2017

Passion, svartsjuka och heta möten – eller trygghet som kryddas med spontanitet. Och så pengarna! Försiktighet för vissa, andra har ansenliga summor att vänta. Vår astrolog Li Larsson har ställt horoskopet för 2017. Se hur ditt år kommer att bli!

1. Väduren

21/3-20/4

Så är du: Med elden som element och planeten Mars som härskare är du en hård karamell med mjukt innehåll. Tuff och stridbar, men sårbar i kärlek! 

Kärlek: Uranus är en oberäknelig och rebellisk influens, du får sannolikt vänta in hösten innan lugnet infinner sig. I oktober fattas ett ödesmättat beslut...    

Sex: Du är en sexig men klok bagge och i år låter du spontanitet och lekfullhet råda. Du undviker att ställa krav och väntar in din partner. 

Pengar: En positiv Jupiter stärker plånboken i början av året. Senare satsningar kan vara mer riskabla, var försiktig.   

Årets viktigaste tecken för dig: Vattumannen hjälper dig med de moraliska frågorna, du får ärliga svar!  

Det här tecknet passar dig bäst: Vågen eller Skorpionen. 

 

2. Oxen 

21/4-21/5

Så är du: Ditt element är jord och din härskare Venus. En bekväm livsnjutare, men uthållig nog att bygga en stabil grund att verka från.     

Kärlek: Månen och Venus visar att singeln bör slänga ut krokarna under semestern. Nu nappar det kanske två gånger! Den stadgade hittar nya sidor att dyrka hos sin partner i år.  

Sex: Du är inte så pryd som du kanske verkar vid första anblicken. Tänk bort den bestämda attityden, när du väl kastar kläderna kan allt hända!  

Pengar: Mars heta påverkan gör dig otålig i affärer. Spontana spekulationer ger sannolikt både vinst och förlust. 

Årets viktigaste tecken för dig: Vågens förmåga att se båda sidorna av myntet lär dig tolerans.  

Det här tecknet passar dig bäst: Skorpionen eller Fiskarna.  

 

 

3. Tvillingarna

22/5-21/6

Så är du: Med elementet luft och planeten Merkurius som härskare, är ditt intellekt nyfiket och logiskt och din energi ombytlig och rastlös. 

Kärlek: Årets tuffa planeter med Mars i spetsen stärker självförtroendet. Du vågar ta initiativ och något av dem tycks ha en avgörande betydelse! 

Sex: Att experimentera med nya njutningar är en frestande utmaning för detta nyfikna tecken. Jupiters påverkan gör dig fördomsfri och öppen för förslag! 

Pengar: Med din kreativitet och handlingsförmåga blir det här året  fetare på pengafronten. Du missar inga  chanser och har koll på slösan.  

Årets viktigaste tecken för dig: Fiskarna guidar dig rätt när du hamnar på djupa vatten.  

Det här tecknet passar dig bäst: Skytten och Lejonet.

 

4. Kräftan

22/6-23/7

Så är du: Vattnet är ditt element och månen din härskare, en känslosam men beslutsam energi kännetecknar dig. Du tar hand om, styr och beskyddar. 

Kärlek: Efter en osäker inledning på året lossnar det när Venus influenser gör dig utåtriktad och mindre känslig. Du vågar säga ja till en nystart!  

Sex: Stjärnorna skvallrar om ett sexigt år för singlar och stadgade krabbor. Men passionen och svartsjukan går hand i hand, kontrollera fantasierna.

Pengar: Slughet är ditt förnamn när det gäller ekonomi och affärer och nu har du anledning att vara strategisk. Kassan vill öka i vår och höst! 

Årets viktigaste tecken för dig: Skorpionen är en lojal vän när det blåser motvindar. 

Det här tecknet passar dig bäst: Stenbocken eller Vågen. 

 

5. Lejonet

24/7-23/8

Så är du: Ett glödande eldelement jämte härskarplaneten solen, ger styrka, mod och generositet. Du sätter en ära i att vara ledare och beskyddare. 

Kärlek: Ditt år andas stabilitet och engagemang när planetinfluenserna manar dig att knyta banden hårdare. Kanske du friar en vacker försommarkväll!  

Sex: Ditt romantiska hjärta är petigt, du kräver tid och gemenskap för att kunna tända lågan. Snabba möten och korta förbindelser lämnar dig sval. 

Pengar: Du är en lyxlirare med extravaganta vanor, slantarna flyger när du har roligt! Håll igen på det du kan vara utan. 

Årets viktigaste tecken för dig: Den pålitliga Stenbocken hjälper dig att hålla fötterna på jorden.  

Det här tecknet passar dig bäst: Vattumannen eller Tvillingarna. 

 

6. Jungfrun

24/8-23/9

Så är du: Jorden är ditt element och Merkurius din planet. Intellekt och praktiska förmågor finns det gott om, men du vill sällan framhäva dig själv.  

Kärlek: Kärleken är ett av de områden stjärnorna vill förnya i år. Var dock lyhörd för din partner innan du drar i gång, att vara två om saken är en förutsättning! 

Sex: Mars eldiga påverkan ger bränslet som inte ens ditt balanserade jordtecken kan värja sig mot. Du släpper loss ett energiknippe med heta nätter i sikte!  

Pengar: Neptunus påverkar affärerna och ibland tar drömmarna över där du borde vara rationell och kalkylerande.

Årets viktigaste tecken för dig: Tvillingarnas kreativitet öppnar upp för eget skapande.  

Det här tecknet passar dig bäst: Fiskarna eller Stenbocken. 

 

7. Vågen

24/9-23/10

Så är du: Luften är ditt element och Venus din härskare, du är diplomat och estet i samma paket. Du dras till livets ljusa sida och flyr den mörka.  

Kärlek: Planeten Jupiters självständiga energi gör singeln upptagen och de stadgade vågskålarna rastlösa. Mer frihet och omväxling i rutinerna önskas! 

Sex: Att vara medgörlig är ingenting för dig just nu, du vill hellre bossa lite lekfullt. Det finns en positiv gnista i sängkammaren, humor är ett måste!   

Pengar: Venus och Jupiters influenser är extra tursamma under juni och augusti. Ta vara på chanserna och turnumren 2 och 7.   

Årets viktigaste tecken för dig: Skytten lyssnar och ger dig de bästa råden när du behöver dem.  

Det här tecknet passar dig bäst: Väduren eller Kräftan. 

 

8. Skorpionen

24/10-22/11

Så är du: Med vattnet som element och Pluto din härskarplanet är egot stort men hjärtat känsligt. Du är en viljestark och hemlighetsfull erövrare. 

Kärlek: Ett stormigt första halvår glöms bort när Venus och månen skapar nya förutsättningar. Värmen du ger och drar till dig under resten av året går inte att ta miste på! 

Sex: Du är en spännande och mångsidig person och i år satsar du på det romantiska fullt ut. Du är petig med stämningen och rekvisitan. 

Pengar: En gambler i affärer, men ibland slår chansningarna in. Sommaren och hösten är laddade med jackpottar! 

Årets viktigaste tecken för dig: Kräftan förstår dig utan att döma och bjuder på en kram när du behöver tröst. 

Det här tecknet passar dig bäst: Oxen eller Väduren. 

 

9. Skytten

23/11-22/12

Så är du: Jupiter styr tecknet och ditt element är eld. Du är född med en  positiv energi som ständigt driver dig vidare, mot nya vyer och kunskaper. 

Kärlek: Våren är kanske årets säkraste kärlekschans för tecknet. Nu veknar hjärtat på varje självständig Skytt, men det gäller att hålla kvar lyckan!  

Sex: Månens och Neptunus energier är ödmjuka och din värme är av den ömsinta sorten. I år känns det viktigare att ge än ta emot.   

Pengar: Passa på att utnyttja de gynnsamma influenserna under mars/april, nu finns chansen att ordna upp trassliga affärer! 

Årets viktigaste tecken för dig: Den effektiva Jungfrun har mycket att lära ut om planering och organisation. 

Det här tecknet passar dig bäst: Tvillingarna eller Vattumannen. 

 

10. Stenbocken 

23/12-20/1

Så är du: Med båda fötterna i elementet jord och planeten Saturnus som ledstjärna, kan man lita på dig. Du är en självdisciplinerad kämpe. 

Kärlek: Du är neutral på ytan, men i år avslöjar Plutos energier ett passionerat inre. I hemlighet blir du kanske som besatt av den du har kär!    

Sex: Initiativförmågan är din eviga akilleshäl, men när du väl fattar mod öppnas en ny värld och du vill aldrig att  den ska ta slut...   

Pengar: Din framåtanda ger utdelning. Det tar alltid emot att slösa dina slantar, men Plutos kaxiga påverkan råder och du satsar allt för att vinna! 

Årets viktigaste tecken för dig: Det extravaganta Lejonet öppnar dina ögon för nya njutningar.    

Det här tecknet passar dig bäst: Kräftan eller Jungfrun.  

 

11. Vattumannen

21/1-18/2

Så är du: Du hör till elementet luft och Uranus är din härskare. Humanist och teoretiker, men originell och rebellisk går du tveklöst mot strömmen!

Kärlek: Årets trend pekar mot en svårflörtad vattenbärare. Att ha roligt tillsammans ökar oddsen för  kärlekslycka, men du kräver mer än så för att bli nöjd. 

Sex: Du är inte pryd och vågar prova allt, en spännande period om du hittat den rätte. Singeln är inte på hugget, snarare engagerad av viktigare saker.

Pengar: Här finns årets turnisse, åtminstone under andra halvåret. Nu kan du lyxa till det, njuta av belöningen för mödorna! 

Årets viktigaste tecken för dig: Oxen tar dig ner på jorden när dina planer hamnar i det blå. 

Det här tecknet passar dig bäst: Lejonet eller Skytten.  

 

12. Fiskarna

19/2-20/3

Så är du: Du styrs av planeten Neptunus och ditt element är vatten. Att drömma, känna och skapa hör till dina egenskaper. Du är uppoffrande, men oberäknelig.  

Kärlek: I år samlas viktiga kärleksplaneter och det betyder att du har möjlighet att infria dina vackraste drämmar. Sommaren kommer med ett särskilt budskap till dig! 

Sex: Mars och månens påverkan är både intensiv och känslig. Du har lätt för att släppa loss, men kräver en lika hängiven partner för att vilja göra det...  

Pengar: Din ekonomi stabiliseras, i år satsar du på sparande och trygghet. Du inser att du inte behöver så mycket.

Årets viktigaste tecken för dig: Vädurens oräddhet och handlingskraft inspirerar! 

Det här tecknet passar dig bäst: Jungfrun eller Oxen.