Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Begären kan skilja sig mycket åt, och varierar från person till person.Begären kan skilja sig mycket åt, och varierar från person till person.Begären kan skilja sig mycket åt, och varierar från person till person.
Begären kan skilja sig mycket åt, och varierar från person till person. Foto: Shutterstock

Pilsk? 11 gånger då en kvinna kan bli megakåt

På fyllan, när vi är kära eller bara behöver stressa ner. Kåthet kan infinna sig vid alla möjliga tillfällen, vissa mer väntade än andra.

Här tar vi en titt på elva vitt skilda situationer då kvinnor kan känna att det pirrar till lite extra.

När vi känner att det sexuella begäret gör sig påmint kan det vara en blandning av emotionella och fysiska behov som behöver stillas. Den här mixen är en del i vad som gör sex både härligt och komplext.

Begären kan skilja sig mycket åt, och varierar från person till person. Precis som att lusten vi känner kan infinna sig i en mängd olika situationer – och beroende av tillfället ser också de kåta känslorna olika ut. De kan vara av det romantiska slaget eller det mer primitiva och köttsliga. Ibland vill vi ha ömt och stillsamt sex, andra gånger är vi sugna på något helt annat.

Ibland pratas det om skillnaden mellan män och kvinnor när det gäller att få orgasm under sex. Det är nämligen av olika anledningar vanligare att kvinnor har sex utan att nå klimax än att män har det, särskilt vid tillfälliga sexuella möten. Men det här har förstås ingenting med kvinnans kåthet att göra – vi är precis lika kåta som männen.

Och den där lusten kan dyka upp i många olika skepnader. Här listar vi, med inspiration av sajten Elite Daily, elva exempel på olika typer av kåthet kvinnor kan uppleva.

LÄS OCKSÅ: 6 saker du aldrig ska göra före sex

1. Fyllekåt

I det här läget är vi långt mer öppna och välkomnande inför en potentiell sexpartner. Kraven vi i vanliga fall skulle ha haft har bleknat med stigande promillehalt och i jakten på ett ligg intalar vi oss att personerna omkring oss duger fint. Nu är huvudsaken att det blir av. Alla hämningar är borta och plötsligt framstår i princip alla i baren som mer eller mindre heta.

2. Hångelkåt

När du precis har sett en mysig romantisk high school-film sitter du kvar i soffan och plötsligt är du tillbaka i ungdomsåren. Du är på ditt allra keligaste humör och vill inget annat än att få vara en av de där tjejerna som får hångla med skolans snygging. Nu vill du inget hellre än att hitta din egen hångelpartner att skapa mysiga filmscener med.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips

3. Bekräftelsekåt

Ibland vill vi alla bli bekräftade, och ibland vill vi bli det sexuellt. I det här läget är det svårt att mätta vårt behov av att få höra hur heta och sexiga vi är. Finns det ingen partner nära till hands är det här ett tillfälle då vi gärna vill gå ut och hitta någon annan som kan stilla bekräftelsebehovet.

4. Kärlekskåt

Ibland känner vi oss sensuella och sugna på kärlek – i kombination med sex. Här är det inga hårda tag som efterfrågas utan vi vill gärna ha sex av det mer stillsamma och romantiska slaget. Och det handlar inte bara om det fysiska. Här får komplimangerna gärna vara av den gulligare sorten och framföras viskande på ett ömsint vis.

5. Dominanskåt

Allt flyter på som det ska just nu och vi känner oss på topp. En känsla av att ingenting kan stoppa oss har tagit över kroppen. Om vi exempelvis känner oss i fysisk toppform och tillfreds med oss själv kan den här känslan dyka upp. Vi vill gärna vara nakna tillsammans med någon som får njuta av de vackra varelser vi är.

LÄS OCKSÅ: Orgasm - 10 skäl för att unna dig den ofta

6. Stresskåt

Vi blir lugnare av att njuta av sex, och även onani. Därför kan det hända att vi när vi är uttråkade, har svårt att sova eller är stressade blir sugna på sexuell aktivitet. Att ta hjälp av en orgasm för att stressa ner kan vara lockande.

I det här fallet handlar det mer om ett mekaniskt, rent fysiskt, behov än något som är av det emotionella slaget. Vi drar inte ut på njutningen, utan ser bara till att få det gjort.

LÄS OCKSÅ: 14 sexställningar att prova i livet... eller redan i natt

7. Filmkåt

Efter en kväll hemma i soffan fylld av romantik i filmens värld är det lätt att känna att ens eget liv gärna fick likna filmkaraktärernas, åtminstone litegrann. Det vore inte helt fel att få förenas i ett kärleksmöte med din egen drömprins i likhet med vad kvinnan i filmen fick göra. Så nu gör du allt för att detta ska bli verklighet.

8. Drömprinskåt

Du passerade den där heta personen du har spanat in under en längre tid, och oj vad det kändes i hela kroppen. Pirrande och pulserande känslor i underlivet gjorde sig plötsligt påminda. Och den där lustkänslan sitter i. Förhoppningsvis kan något hända med drömprinsen så snart som möjligt. Du blir ivrig och smider planer för att öka möjligheterna att det ska inträffa. Kanske kan du som av en händelse hamna på samma bar som honom till helgen?

LÄS OCKSÅ: Orgasm – 7 oväntade orsaker till varför du inte får det

9. Smygkåt

När ingenting händer på den sexuella fronten intalar vi ibland oss själva att vi har valt det själva och faktiskt inte har så stor lust just nu. Det där får hända senare, någon annan gång. Just nu går sexlivet helt enkelt på lågvarv.

Det är dock inte säkert att det här är hela sanningen, innerst inne är vi kanske mer sugna på sex än vi vill erkänna. Men om något ska hända här krävs det att vi agerar och riskerar lite.

10. På tiden-kåt

När du har fått nog av ett icke existerande sexliv når du en punkt där du helt enkelt får nog. Nu vill du känna fysisk närhet och uppleva sexuell bekräftelse av en härlig partner. I det här skedet är det inte bara komplimanger om vår kropp vi är ute efter, nu har det gått så långt att vi helt enkelt vill försäkra oss om att vaginan fortfarande fungerar.

LÄS OCKSÅ: Männen avslöjar: det här är vår favoritposition

11. Mersmakskåt

Man kan ju tänka sig att en natt med en massa härligt sex ska mätta begäret för en stund, men så ligger det inte alltid till. När du har fått smak på härligheten är det lätt hänt att känna att du bara vill ha mer. Din aptit på sex verkar just nu omättlig, och särskilt stort kan begäret vara om du tidigare har gått utan sex länge. Det blir som att återupptäcka något du inte visste att du saknade.

LÄS OCKSÅ: 7 sexställningar som ger båda orgasm - samtidigt