1 av 3: Sångerskan Charlotte Perrelli är med i Melodifestivalen 2021.
2 av 3 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Charlotte Perrelli med maken Anders Jensen.
3 av 3: Charlotte Perrelli med maken Anders Jensen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Perrelli: ”Jag behöver min publik för att fungera”

Coronatiden får Charlotte Perrelli att klättra på väggarna. Nu längtar hon efter att få tävla i Melodifestivalen. Desto bättre är livet på hemmaplan. Några förförelseknep behöver hon inte ta till med maken Anders:

– Vi är så förälskade i varandra efter så många år.

Tio snabba frågor till Charlotte Perrelli:

1. Berättade du några hemligheter i ”Stjärnorna på slottet”?

– Jag har varit en offentlig person så otroligt länge. Det känns som att alla vet allt, men många fick se en ny sida av mig. Vi var extremt öppna och mitt program var det sista vi spelade in. Då hade vi redan gått igenom så mycket, kände varandra ganska väl, var förtroliga och bekväma. Innan hade jag bestämt mig för att gå in i matchen och inte vara rädd för att vara ärlig. Jag hade inga förbehåll. Det enda jag tycker är tråkigt att prata om är min skilsmässa. Nu har det gått tolv år och jag är överhuvudtaget inte intresserad av att älta den.

LÄS OCKSÅ: Perrelli: ”Man får vara lite snäll mot sig själv”

2. Hur är det att vara med i Melodifestivalen igen?

– Det känns så himla roligt. I de här tiderna är jag helt svältfödd och naggad i själen. Sedan jag var 13 har jag stått på scenen. Det är en del av min vardag. Att sjunga är min största passion i livet utöver familjen och barnen. Jag behöver min publik för att fungera. Trots att jag missar tid med familjen när jag åker på en lång turné. Då får jag stå och baka om nätterna och förbereda aktiviteter på ett halvt skaft.

– Jag saknar att ge och börjar klättra på väggarna. Det känns som att jag skulle kunna ställa mig på Sergels torg och sjunga, men det går ju inte. Då skulle de få utrymma. Jag håller på att bli galen. Känslan är att jag bara vill ställa mig och skrika.

Charlotte Perrelli

Ålder: 46.

Gör: Artist.

Bor: Jugendvilla i Djursholm utanför Stockholm. Lyxvilla i Marbella.

Familj: Maken Anders Jensen, 43. Barnen Angelo, 16, Alessio, 15, Adrian, 7,5, Alvin, 2 år. Anders dotter Izabella, 12.

Aktuell: Medverkat i senaste ”Stjärnorna på slottet” som finns på SVT Play. Tävlar

i Melodifestivalen med låten ”Still Young”. Klädkollektionen La Vie, som säljs på

Åhléns och via hemsidan. Släpper ny träningskollektion framöver. Syns i dokumentären ”Perrelli – Året som förändrade allt”, en uppföljare till ”Flickan från Småland”. Premiär 31 januari på Discovery plus, sänds i Kanal 5 den 16

februari.

– Nu längtar jag efter schlagern! Även om det inte är någon publik, vet jag att folk sitter hemma. Min låter ”Still Young” är en upptempolåt på engelska med extremt mycket energi. Svulstig och storslagen. I dessa tider när folk drabbas av tragedier och hjärtat brister är det ännu viktigare att få känna sig ung och stark. Låten har inget med att vara ung, snygg och utseende att göra. Jag tänker tillbaka på barndomen, det jag gått igenom, men i dag står jag på en ny plattform med en massa erfarenhet. Jag har mer att uträtta. Nu ser jag fram emot att underhålla och älskar glöden i direktsändning.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli, 44: ”Psyket kollapsade”

3. När storskrattade du senast?

– Det gör jag varje dag. Jag har nära till skratt, även om jag också känner mig ganska skör. Inte på grund av att jag mår dåligt, men jag ser att kollegor klappa ihop och folk går på knäna ekonomiskt. Jag blir otroligt påverkad och ledsen av det.

– Trots det kan jag ändå bränna av ett asgarv. Jag kämpar hårt för att hålla mig själv ovanför vattenytan och inser vikten av att skratta. I går skrattade jag så tårarna sprutade. Alvin, vår minsta, är två och i en rolig ålder. Hans au pair var från Filippinerna. Hon var hos oss ett år och för att inte exkludera henne pratade vi enbart engelska. Nu pratar Alvin bara engelska. Det är så gulligt, när han räknar one, tou, fri, får och sjunger med i engelska filmer. På svenska kan han säga mamma, pappa och boll, men han förstår allt.

– Storebror Adrian är sju och går på engelska skolan. Han har haft en amerikansk au pair, talar flytande engelska och är tvåspråkig. Han switchar mellan språken. Nyligen kom han hem och sa att han skulle klä ut sig till utgrävare på engelska. Jag kan inte ens uttala ordet. Han kan gå fram och prata engelska med vem som helst. Så jäkla skönt!

Charlotte Perrelli i ”Stjärnorna på slottet”. Foto: Ulrika Malm/SVT

4. När grät du senast?

– Det kommer jag inte ihåg. Jag gråter ganska lätt och är lättrörd, speciellt när jag ser filmer. Peppar, peppar, annars är jag glad. Ingen tragedi har hänt, jag har klarat mig ett tag.

5. Vilket är ditt bästa träningsplagg?

– Tajtsen. De funkar i alla lägen – när jag kör yoga, gym och padel och plockar bollar. Jag tycker tajts är bekvämt och snyggt, bara de inte är i för mycket bomullsmaterial, då blir de slappa. De ska vara raka i modellen, ha rejält bred resår och hålla in.

– Framöver kommer en träningskollektion till min kollektion La Vie. En bred kollektion, som man kan använda inom många träningsformer.

6. Om du fick ändra något i ditt utseende – eller en egenskap – vad skulle det vara?

– I utseendet känner jag att det finns hur mycket som helst att ändra på för att bli snyggare, men jag har accepterat att jag ser ut så här. Kroppsligt kan jag träna mig till en bättre kropp. Det jag inte kan förändra har jag lärt mig att leva med. Är något snett, krokigt eller vint är det som det är.

– I personligheten hade en skopa mer tålamod inte varit fel. Man får göra det bästa av situationen. Det är inte så mycket att dravla om.

LÄS OCKSÅ: Anders Lundin: ”Alltid gjort det krångligt för mig”

7. Vad gör du när ingen ser?

– I början kallade Anders mig för bläckfisk, för att jag alltid bar på grejer. Han tyckte att jag hade tusen armar, när jag plockade med mig halva bohaget upp på övervåningen. All skit som alla burit ner till nedervåningen får jag bära tillbaka till allas rum.

Charlotte Perrelli var mellanakt under Melodifestivalen 2019. I år tävlar hon själv i tävlingen. Foto: OLLE SPORRONG

8. Vilket är ditt bästa förförelseknep?

– Jag vet inte om jag har något bra. Fördelen med att ha en man som älskar en är att man inte behöver göra så mycket för att han ska tycka att det är trevligt. Anders brukar säga: ”Fan vad du har det enkelt. Du behöver bara titta på mig, så vet du att jag vill.” Vi är så förälskade i varandra efter så många år, att jag inte behöver jobba så mycket på förförelsen. Jag kan känna att det är ett ganska fint samspel.

– En förutsättning är att man respekterar och älskar varandra mycket. Om man ska få ett förhållande att fungera är det viktigt att vara inlyssnande, inkännande, att det finns passion, kärlek och glädje.

9. Vad är det mest motbjudande du vet?

– Det är nog när man tuggar med öppen mun. Att äta äpple och slaska är det absolut värsta jag vet. Jag har så svårt för det. Låter folk när de äter är jag tvungen att gå i väg.

– Är det barnen säger jag så klart till och vill uppfostra dem. Är det någon annan får man bita ihop. Jag försöker verkligen tugga med stängd mun. Gör jag inte det hoppas jag någon säger till mig.

10. Vad är du mest nöjd med hos dig själv?

– Att jag är driven och målmedveten. Det är en egenskap jag värdesätter både hos andra och hos mig själv. En positiv anda. Jag är inte så förtjust i lata människor, som är gnälliga och tycker saker är tunga.

– Jag ogillar också personer som hugger varandra i ryggen. Genom åren har jag insett att vissa inte är lika lojala som andra. Det är en egenskap jag verkligen inte diggar.

Ur arkivet: Charlotte Perrelli om graviditeten

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!