Pernilla Wahlgren med dottern Bianca Ingrosso.
1 AV 2
Välkänd kulturfamilj
2 AV 2
Pernilla Wahlgren med dottern Bianca Ingrosso.
Foto: Cornelia Nordström

Pernilla Wahlgren om stora stödet till dottern

Bianca Ingrosso gick under vintern igenom en tuff period med mycket näthat och dessutom bröt hon med pojkvännen Philippe Cohen.

Mamma Pernilla Wahlgren har själv varit med om tung hjärtesorg och kan relatera till smärtan.

– Jag vet verkligen vad hon har gått igenom och jag förringar inte hur dåligt man kan må, säger Pernilla.

Bianca Ingrosso fick en tung start på 2019 när hon i december förra året gjorde slut med sin pojkvän Philippe Cohen.

I samband med att hon gick ut med uppbrottet i januari berättade Bianca Ingrosso för Söndag att hon hade det tufft och kände sig splittrad. Upp­krupen i den stora dubbelsängen i klock­sviten på Berns Hotel, under pressdagen inför nya säsongen av ” Wahlgrens värld” försökte hon sätta ord på sina känslor. Mamma Pernilla backade upp sin dotter och fyllde i där orden inte fanns.

– Ett råd jag gav till Bianca när det tog slut med Philippe var att vänta med att berätta. För man behöver inte gå ut med allting på en gång. När jag har varit gravid alla gånger och alla har frågat har jag ändå väntat. Man behöver få landa i det själv, kolla att allt går bra. Och med en skilsmässa, landa i det själv först, i sorgen och i acceptansen. Sedan kan du gå ut med det. Många unga influ­encers tror att man måste sitta framför kameran och gråta där och då över det som har hänt. Gör det till din familj och dina vänner först. Sedan, när du är stark och faktiskt har accepterat det som har hänt, kan man gå ut, säger Pernilla.

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren: Många trodde att jag var divig 

Återförenades med pojkvännen Philippe Cohen

Pernilla har själv tidigare öppet berät­tat om hjärtesorgen efter den kraschade relationen med yngsta sonen Theos pappa. Hon minns tillfällen då hon själv suttit och gråtit i logen innan en föreställning.

– Och sedan torkat tårarna och gått ut och kört. Ibland har man inget val. Jag kan inte ställa in på grund av brustet hjärta.

Under våren har Bianca pratat om sitt singel­ och dejtingliv i sin podcast ”Alice & Bianca – har du sagt A får du säga B”, som hon driver tillsammans med väninnan Alice Stenlöf. I slutet av mars berät­tade hon att det fanns en speciell person i hennes liv, och att han skulle få följa med hem till familjen på Lidingö på mid­dag. 

Relationen med Philippe Cohen har gått upp och ner. Foto: OLLE SPORRONG

Några veckor senare stod det klart att den hemliga kärleken var Philippe. Paret hade hittat tillbaka till varandra efter fyra månader isär.

– Det var jättekonstigt. Jag var inte ner­vös, jag var väldigt lugn. Han var totalt ... Jag har aldrig sett honom så nervös. Det var verkligen på bara knän: ”Jag älskar dig, jag har aldrig varit så här kär, jag har aldrig varit så här målinriktad i mitt liv”. Philippe har alltid varit väldigt kärleksfull och genuin, men sedan när vi gjorde slut var jag den som kämpade mer. Medan han var typisk killig – och bara sett sig blind på att vi gjort slut, säger Bianca i podcasten.

Möts av mycket näthat

Trots den svåra tiden säger Bianca att uppbrottet var det bästa som kunde hända, då hon fick tid till att hitta tillbaka till sig själv. I december valde Bianca också att ta en paus från sin blogg.

– Det känns jätteskönt att ha slutat blogga. Jag gjorde det bara för följarnas skull. Jag satt med bloggen klockan elva på kvällen när jag kom hem från allt annat. Efter alla samarbeten, Youtube­-kanalen, möten, jag hade kanske kollat igenom något avsnitt för ”Talang” eller ”Wahlgrens värld”. Bloggen är absolut en inkomstkälla men inte så att jag tycker det är värt det. Det var egentligen något som gjorde att jag bara hade ångest. Tar jag upp bloggen igen kommer jag nog göra det på ett annat sätt, säger hon.

Pernilla Wahlgren

Ålder: 51.

Gör: Artist, realitystjärna och entreprenör.

Bor: I kedjehus på Lidingö i Stockholm. 

Familj: Barnen Oliver, 29, Bianca, 24, Benjamin, 21, och Theo, 11. 

Pernilla tycker att Bianca har tagit helt rätt beslut. Inte nog med att arbetet med bloggen blev en stress. Bianca fick också ta emot en hel del hårda ord från läsare. 

– Mitt råd har varit att fokusera på de positiva kommentarerna i stället. För de är så många fler. Men det beror på hur man är. Bianca är en känslig person och hon tycker inte om att läsa elaka nättrolls­ kommentarer. De kan skriva väldigt elaka saker ibland. Mår man inte bra av det tycker jag hon gör helt rätt som slutar. Sedan kan man också stänga av kommen­tarsfältet eller ha någon som godkänner kommentarer. Det finns massa lösningar, men eftersom Bianca inte mådde bra av själva bloggandet tycker jag att hon gjorde helt rätt. I mitt fall, jag får också elaka kommentarer men jag tycker det är lite roligt. Jag går in och svarar dem. Tar inte åt mig. Skulle jag göra det och må dåligt skulle jag också sluta blogga.

LÄS OCKSÅ: Bianca om utbrändheten: ”Tuffare än vad jag någonsin kunnat förstå” 

Prioriterar bort kärleken

Trots att man som mamma mår dåligt när ens barn har det tufft säger Pernilla att hon själv mår bra, och att det hon hoppas på nu är att hennes liv kan få fortsätta vara så harmoniskt.

– Den största utmaningen tycker jag är att hitta det där lugnet så man hela tiden finner glädje i allt man gör. Jag tycker det är viktigt att vara tacksam. Känna glädje och tacksamhet, och det gör jag varje dag. 2018 var så fantastiskt att jag nästan känner ”må det få vara så här härligt”. Jag tror också det är därför jag inte är sugen på att träffa någon ny. För jag mår så himla bra, så bara det att kasta mig ut där och riskera att må dåligt igen, på grund av någon kille. Alltså jag vill inte det just nu.

Bianca Ingrosso

Ålder: 24.

Gör: Influencer, tv-profil och entreprenör.

Bor: I lägenhet på Öster- malm i Stockholm. Familj: Mamma Pernilla, 51, pappa Emilio, 53, och syskonen Oliver, 29, Benjamin, 21, och

Theo, 11.

Hon säger att hon får meddelanden, främst på sociala medier, från män som gärna vill dejta henne.

– Jag får jättemycket förslag men jag känner ... nja. Jag vill prioritera familj, jobb och vänner.

Sålde lägenheten för drömbostad på Östermalm

Under sin korta tid som singel fick även Bianca en hel del förslag via sin Instagram och Facebook. Bianca själv sa att hon blev smickrad av all uppvakt­ning men att hon inte var redo att träffa någon. Hennes prioriteringar var att hitta tillbaka till sin plats i livet som en så normal 24­-årig tjej som möjligt.

– Jag behöver verkligen prioritera och det är ett fokus jag har nu. Eftersom mitt jobb alltid rullar på och aldrig tar slut har det gjort att jag inte har hängt lika mycket med vänner. Jag vill inte vara en sådan som man känner att man inte ser. Jag vill vara en sådan som umgås med mina vänner, sa hon då.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Under våren har Bianca dessutom uppgraderat sitt boende. Hon sålde sin lägenhet i Norra Djurgårdsstaden och annonsen för tvårummaren hon köpte för drygt ett och ett halvt år sedan snabbt blev den mest visade på Hemnet. Född och uppvuxen på Östermalm längtade Bianca tillbaka till sina gamla kvarter. Vid årsskiftet köpte hon sin sekelskiftesdröm. En 97 kvadratmeter stor lägenhet i en fastighet från 1893, belägen i hjärtat av Östermalm i Stockholm. Utgångspriset var satt till 9 950 000 kronor men vad Bianca fick betala är fortfarande okänt.

Pernilla: Tycker att hon har hittat lugnet

Pernilla tycker sig se att dottern har hittat till ett lugn i att vara själv, vilket hon som mamma är glad för.

– Jag upplever att hon är trygg med att vara hemma hos sig själv. Det är viktigt att man är det, att man inte är så rastlös. När man inte jobbar är man med kompisar eller gör någonting annat. I vårt liv, så mycket som vi jobbar och har folk runtomkring oss, är det viktigt att man kan vara själv. Som efter den här dagen. Nu ska jag bara åka hem och sätta mig i soffan och bara vara själv. Det är där jag hämtar energi.

Bianca och Pernilla om…

…SIN RELATION

Bianca: ”Vi har haft väldigt många år av dålig relation. Nu har vi en bra relation och mer respekt för varandra. Sen kanske folk tycker att det är konstigt att vi jobbar med varandra och kan prata kontrakt.”

Pernilla: ”Vi kan hjälpa varandra och vara var- andras rådgivare. Nu beundrar jag Bianca för att hon är en sådan doer som gör saker, har anställda och styr, är så omtänksam och mån om alla. Jag ser ju hur du är mot de du jobbar med och det blir jag väldigt stolt över.”

…ATT VARA ETT STÖD

Pernilla: ”Jag hoppas att jag kan vara det. Jag vet verkligen vad hon går igenom. Så det stöd jag kan vara är att jag inte förringar hur dåligt man kan må. Man måste låta den här tiden gå. Jag säger bara till henne att ta det lugnt med dejtandet för jag tror det sämsta man kan göra är att finna tröst i bekräftelse. Man kanske ska låta det gå ett tag och landa i sig själv först. Och prioritera vänner.”

…CAIA COSMETICS

Bianca: ”Utan mig är det inga produkter

i Caia. Jag måste vara med på alla möten, vara med i produktutveckling, åka till alla fabriker på alla de mötena. Jag krävs som en heltidsanställd då jag är den enda som är creative director i vårt bolag.”

Pernilla: ”Det är ju inte så som många kan tro, att Bianca bara satt sitt namn på det här och håvar in pengar. Hon gör ju verkligen allt själv.”

Pernilla skulle, i samband med sin 50-årsdag vid sidan av inspelningarna av ” Wahlgrens värld”, från början göra en kort turné med sin jubileumsshow ”Kort, glad och tacksam”. Föreställningen sålde snabbt slut och hon är glad att den har blivit en så stor succé.

– Helt galet, det har varit utsålt hela tiden och fantastiska recensioner. Det är så kul att göra en sådan här jubileums- show och veta att alla som kommer får den roligaste kvällen i sitt liv. Jag har inte läst en enda negativ kommentar om showen, säger hon och medger att frågan ”hur ska jag kunna toppa det här?” dykt upp i huvudet.

Så för några veckor sedan släpptes nyheten om en ny show, med det kaxiga namnet ”Pernilla Wahlgren har hybris” som har premiär i januari nästa år. Nyligen berättade Pernilla också att det är klart för en ny säsong av ” Wahlgrens värld” och att inspelningarna just nu pågår för fullt.