I den tionde säsongen av ”Wahlgrens värld” blir det tårar, husdrömmar och en återförening.
I den tionde säsongen av ”Wahlgrens värld” blir det tårar, husdrömmar och en återförening. Foto: OLLE SPORRONG

Pernilla: ”Svartsjuka är det osexigaste som finns”

Pernilla kastar sig ut för att dejta, och det går ju väldigt bra tillslut. Bianca kämpar för kärleken med pojkvännen Phillipe Cohen. Och mitt upp i allt säljer Pernilla sitt hus. Det är bråk, kaos, tårar mycket kärlek i tionde säsongen av ”Wahlgrens värld”.

– Vi är oss själva och man får följa vår vardag. Jag är stolt och glad över att det räcker, säger Pernilla. 

Samtidigt finns en mörkare sida. 

– Att synas mycket på tv och visa sig sårbar är alltid tufft, berättar Bianca.

Här är några snabba frågor till mor och dotter.

Åsa Görnerup

1. Vad berör dig mest i nya säsongen av ”Wahlgrens värld”?

Pernilla:

– Åh, för mig är det ett år då hänt så otroligt mycket. Jag har både köpt tomt och ska bygga nytt hus. Ända sedan säsong ett känner folk till att jag bor det i det gröna huset. Och mitt i alltihop är det ett pandemiår. 

– Men det som berör mig mest är att jag har hittat kärleken. Jag har börjat dejta och har en kille. Det var något jag var rädd för att göra. Jag ville inte kasta mig ut, men när jag väl gjorde det slutade det väldigt bra. Det kan vara en sporre för andra tjejer, som kanske sitter ensamma och tror att det inte är någon idé att försöka hitta kärleken när man är 50 plus. 

– Jag vågade, men tog mig också tiden. Förutom jobbet, tar mina härliga vänner och familjen upp all ledig tid. Varför lägga ner tid på en man och sitta och vara proffstrevlig under en dejt? Första killen jag dejtade blev den jag blev tillsammans med. 

– I dag är jag inte rädd. Det är underbart att vara kär, men jag dör inte om det tar slut. Efter att ha fått hjärtat krossat var jag rädd att öppna upp igen, men jag känner mig väldigt trygg där jag är nu. Jag är så mycket starkare som människa i dag och står inte och faller med det. Jag får så mycket kärlek från vänner och familj. 

Hur är din och Christian Bauers kemi?

– Som sagt, jag känner mig väldigt trygg med honom. Det är ovant för mig som har tagit hand om mig själv i många år och i andra förhållanden. Han är både omhändertagande och självgående. Jag har träffat en vuxen man med ett eget liv. Är det tomt i kylen åker han och handlar och fyller på. Det är inget jag behöver be om. Så trevligt kan det vara att vara två.

Finns det passion mellan er?

– Ja gud ja, självklart. Vi har alla bitarna. I mitt jobb träffar jag mycket människor, men han har inga problem med det och är inte svartsjuk. Han låter mig flyga och fara i vårt förhållande. Vi begränsar inte varandra. Svartsjuka är det mest osexiga som finns. Han är den mest underbara som finns. 

Hinner ni ses?

– Det gör vi faktiskt. Träffar man någon man vill vara med prioriterar man det. När jag är ledig är jag med honom, men också tillsammans med honom och barnen. I och med att jag levt själv tycker barnen verkligen att jag är värd att träffa någon och unnar mig det. Det är inga sura miner från deras sida om jag väljer bort dem och går ut och käkar med Christian. 

– Sedan tycker jag det är viktigt att ha egen tid också. Man behöver inte sitta ihop hela tiden. Jag tar det i varsam takt.

Har ni pratat om att flytta ihop?

– Det har vi faktiskt inte pratat om. Det får lösa sig av sig självt. Han är mycket hemma hos mig nu, kanske för att det är enklast att vara där. Han har inga barn som bor hemma, men jag har en 14-åring. Vi tar dagen som den kommer.

Är det någon skillnad att träffa någon när man är 50 plus?

– I mitt fall känner jag mig så trygg i mig själv. Jag vet vad jag vill ha och skulle aldrig stanna kvar i ett förhållande där jag inte mår bra. Jag skulle aldrig acceptera något som får mig att må dåligt. Då är det bättre att rensa luften och prata om det med en gång. Att träffa någon i min ålder ska vara en extra guldkant eller göra att hjärtat blir helt. Jag skulle aldrig vara kvar för att vara snäll mot någon annan.

Bianca:

– Det som berör mig mest i nya säsongen är ett avsnitt där jag tappar det helt och gråter och gråter och gråter och gråter. Där känns det som att jag inte kan vara mer äkta. Jag var i en väldigt olycklig period och ifrågasatte vem jag var. Under den här perioden hade jag svårt att öppna upp och göra tv. 

Bianca Ingrosso och pojkvännen Phillipe Cohen har varit ihop till och från i flera år. I senaste säsongen av ”Wahlgrens värld” kämpar de för sin kärlek. Foto: Olle Sporrong / Expressen / OLLE SPORRONG

– Då gick vi till en guidad meditation. Jag var rädd och anti till att gå dit, men under meditationen pratade man spirituellt och jag satte ord på det jag känner. Efter att ha hållit inne med en massa känslor brast det. Jag är en person som blir berörd genom tårar och gråter när jag blir arg eller ledsen. Det fina är att jag aldrig gråtit så mycket med en trygg och lugn känsla inom mig. I en hel timme blundade jag och tårarna bara rann, utan att jag kände panik eller hulkade. Efteråt var jag hög i tre dagar. 

– Det är det fina med vårt program och har en sådan tillit till det. Jag är nog ganska osvensk. Precis som i ”Wahlgrens värld” är jag känslostyrd, på gott och ont. Har jag en bra dag sprudlar det. En dålig dag är jag bitter och ifrågasättande. Det är så jag fungerar och man får ta mig för den jag är. 

– Jag är väldigt bekväm framför kameran och mitt kamerateam. De dömer inte och har blivit våra bästa vänner. De ser alla våra sidor. Ibland när vi har filmat och bråkat och någon brutit ihop och lämnat, sitter de kvar och vi kramas, pratar och gråter.

2. Hur är det att nya familjemedlemmen Christian Bauer gör entré i programmet?

Pernilla:

– Han behöver inte vara med bara för att jag pratar om honom i programmet. Han vet ingenting och får bli glatt överraskad när han tittar. Man får se, kanske dyker han upp, kanske inte. Det var en lång transportsträcka. 

Vad tycker Christian om att du pratar om honom?

– Han tycker jag är jätterolig och har aldrig varit tillsammans med en så kul tjej. Han skrattar gott och låter mig få driva med och prata om honom. Det är skönt. 

Bianca:

– Det är så klart jättekul. Det är alltid intressant när det kommer in en ny kärlekspartner. Mest intressant är hur han reagerar med oss. Vi är annorlunda mot vanliga svenska familjer och jag tror det tar ett tag att vänja sig vid oss. Alla är färgstarka, pratar mycket och bjuder på sig själva. Det kan vara en chock att komma in på en familjemiddag, där det skrattas, gråts och pratas sexliv. Vi är som ett gäng bästa vänner utan filter.

– Jag tycker Christian tar det bra. Han älskar och tar oss för dem vi är och tycker inte vi är för mycket. Det är skönt att vi är vuxna allihop. Tidigare var vi skilsmässobarn och tyckte det var svårt när någon skulle komma och ta vår mamma. Nu får han gärna ta henne.

3. Vilket är säsongens pinsammaste avsnitt?

Pernilla:

– Jag tycker aldrig vi är pinsamma och gör vi bort oss bjuder vi på det. Mitt dejtande gick lite upp och ner i början. Innan någon dejt var jag på en champagnelunch med Jessica Wahlgren. Det var så trevligt och jag hade många timmar att slå ihjäl. 

– När jag kom till min dejt med Christian var jag rejält på pickalurven. Han babblade på medan jag hällde i mig två kannor med vatten bara för att bli nykter. Han tyckte att jag var jätterolig, men efteråt minns jag ingenting av dejten. Då skämdes jag, precis som den gången Bianca och jag åt lunch på Millesgården. Då var det nog en och annan som satte kaffet i halsen…

Bianca: 

– Det är mitt på dagen och vi har en het diskussion på Millesgården. Från ingenstans kastar mamma ett helt glas vatten på mig. Varför får man se i programmet.

4. Vilket är säsongens roligaste avsnitt?

Pernilla:

– Det finns otroligt många toppar som är så roliga att jag kissar på mig. Samtidigt har de ett fint djup. Under pandemiåret har vi bara filmat hemma hos oss. Det bevisar att man inte behöver åka på en massa resor för att göra bra reality. 

Bianca Ingrosso menar att mammans beslut att sälja huset inte är en dag för tidigt:– Jag hatar hennes gröna hus, hatar energin i det. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

– Vi är oss själva och man får följa vår vardag. Jag är stolt och glad över att det räcker. Det är också ett bevis på att serien är genuin och ärlig. Åker vi på en resa hade vi ändå åkt på den i verkliga livet. 

– Bianca är en av de roligaste människorna jag vet. I programmet härmar hon sin pappa. Hon är en kopia och hela familjen Ingrosso kommer vika sig av skratt.

Bianca:

– Jag tycker avsnitt tio är roligast. Där är mamma sinnessjukt barnslig. Det är också kul att pappa, våra kompisar och Benjamin är med mycket. Då får man fram den ungdomliga sidan. 

5. Hur går det med Pernillas husbygge i nya säsongen?

Pernilla:

– Man kommer få följa det en del, men ännu mer i säsong elva. Det är ett speciellt bygge. Huset kommer ligga på en bergknalle och för att komma upp till huset behöver man bygga en väg. Det är typiskt mig att göra ett spontanköp och sedan undra vad jag gjort.

– Allt kommer bli bättre med det nya huset. Det kommer inte vara sjöutsikt, men strålande sol från morgon till kväll.

Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren

Namn: Bianca Ingrosso

Ålder: 26 år.

Familj: Syskonen Oliver, 31, Benjamin, 23, och Theo, 14. Biancas pojkvän Phillipe Cohen, 27. Biancas pappa Emilio Ingrosso, 55, är krögare och bor på Mallorca med hustrun Åsa Ingrosso, 45.

Bor: Nyrenoverad sekelskifteslägenhet på Östermalm, Stockholm.

Aktuell: Tionde säsongen av ”Wahlgrens värld”. Realityserien visas i Kanal 5 och på discovery+.

Bianca medverkar bland annat i tv-programmet ”Talang”, syns på Youtube och har ett eget sminkmärke, Caia Cosmetics.

 

Namn: Pernilla Wahlgren

Ålder: 53 år

Familj: Barnen, Oliver, 31 år, Bianca, 26 år, Benjamin 23 år och Theo 14 år. Pojkvännen Christian Bauer.

Bor: Villa med sjöutsikt på Lidingö utanför Stockholm. Bygger just nu nytt hus, även det på Lidingö.

Akuell: Tionde säsongen av ”Wahlgrens värld”. Realityserien visas i Kanal 5 och på discovery+. Pernilla turnerar framöver med ”Pernilla Wahlgren har hybris” .

Bianca: 

– Det är verkligen på tiden. Jag hatar hennes gröna hus, hatar energin i det. Det är tyvärr ett hus som är rörigt. Mamma far och flänger och hennes jobb går ut på att packa väskor. Hon hinner inte ta hand om hemmet, städa och göra så att varje rum har sin charm. Överallt är det saker. Det blir rörigt i skallen. 

– Teamet är så tacksamt när de får filma hos mig. Där är det rent, ytor att vara på och man kan sitta i soffan.

6. Hur utvecklas Biancas och Phillipes relation i nya avsnitten?

Pernilla: 

– Visst har det gått fram och tillbaka sedan säsong ett och nu är det säsong tio. Men det är också fint att se två personer som kämpar för sin kärlek. Det är inte så att Bianca haft 20 killar. Det har varit Phillipe hela tiden. 

Bianca:

– Man får ingående följa när jag sitter och pratar om varför vi gjorde slut och hur jag mått med mamma och pappa. Man får också vara med när vi som vanligt blir ihop igen. Phillipe har skaffat ny hund, så nu har vi tre. 

– Jag delar med mig av tankar och känslor, vårt förhållande, våra misslyckanden och problem. Jag bjuder också på att vi har gjort slut så många gånger. Det är befriande, men också lite läskigt när folk har mycket åsikter om ens relationer.

– Öppnar man upp sig kan det leda till tuffare feedback. För mig är det alltid jobbigt när ”Wahlgrens värld” går på tv. Då kommer alla kritiker och jag stänger av kommentarsfälten. När programmet inte går har jag ett ganska harmoniskt liv. Då det sänds går jag in i en svårare period och går till en psykolog för att påminna mig själv om mitt liv, mina val, min resa. Jag är en människa som alla andra, som måste gå igenom misslyckanden för att hitta min väg. Att synas mycket på tv och visa sig sårbar är alltid tufft.