Olle Sarri om familjen, livet och kärleken.
Olle Sarri om familjen, livet och kärleken. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Olle Sarri, 47: ”Karriär är ointressant”

Skådespelaren Olle Sarri, 47, aktuell i ”Den inre cirkeln” myser helst med hela familjen i soffan – med Ipad, dator, tidningar och bilderböcker.

På frågan om bästa kärleksminnet tänker han spontant på sin Suzuki Bandit.

– Jag har haft många fina stunder med min motorcykel, säger han.

Åsa Görnerup

Olle Sarris bästa…

...söndag

– Efter att vi sovit länge har vi långfrukost. Klockan ett skiftar jag från morgonrock till slapparkläder. Hela familjen är samlad i stora rummet och någon sport på tv:n står på i bakgrunden. Jag lagar någonting som är trasigt och sedan kollar jag på Blocket efter en vedeldad bastuugn och lägger äntligen ut något till försäljning som stått i källarförrådet alldeles för länge. Så tar vi oss ut och driver en timme i någon park och träffar några vänner. Hem, laga och äta mat. Kanske att kompisarna hakar på. Efter middagen skakar jag hand med en asglad Blocket-köpare, som tycker att det var ett pangpris. Sedan är det soffmys och därefter lägger vi kidsen.

...tv-serie/film

– ”Dips” på SVT Play.

...middag

– Tillagas i hemmet. Färska vårrullar med tofu. Eller älg eller ren i någon form, eller kanske pannkakor. Både med keso och spenat och med grädde och sylt eller lönnsirap. Det är mest jag som äter kött i den här familjen. Vilt är bästa köttet på alla sätt och vis.

Olle Sarri med hustrun Anna och dottern Ellen. Foto: JULIA DANSARIE

...köksredskap

– Pragmatiskt tråkig säger jag att kniven och kastrullen delar förstaplatsen.

...fynd:

– Anna Littorin.

...missförstånd

– När Daniel Gustavsson, skådespelare och en av mina bästa vänner, i smyg ringde Anna för att berätta att vi satt på Söders hjärta. Hon kom dit vid typ halv tolv på kvällen. Det var första maj 2001. Jag hade inspelning dagen därpå och var nykter. Det var inte Daniel. Var femte minut hojtade han: ”Ni ska knulla!” Det slutade med att jag och Anna kysstes den kvällen. På den vägen är det och Daniel fick rätt. I dag har vi två barn.

...kärleksminne

– Då byter jag spår och tuffar till mig här. Jag har haft många fina stunder med min motorcykel, en Suzuki Bandit, eller med min Golf R. Vissa kanske tycker att det låter machotöntigt, men det är så. Många fattar också.

Olle Sarri

Ålder: 47.

Gör: Skådespelare, regissör, manusförfattare. Bor: Lägenhet på Södermalm, Stockholm.

Familj: Anna Littorin, 44, skådespelare. Barnen Ellen Sarri Littorin, 9, och Jack Sarri Littorin, 1. Aktuell: Spänningsdramat ”Den inre cirkeln” på Viaplay. ”Britt-Marie var här” på bio samt ” När Olle mötte Sarri” på SVT Play. Har läst in ljudboken ”All den luft som omger oss” av Tom Malmquist. Och ”Nötskal” av Ian McEwan för Radioföljetongen i P1. Medverkar i långfilmen och tv-serien ”Revansch”, som har premiär på SVT den 1 juni.

...klädesplagg

– Min gamla Jofama mc-jacka eller någon av mina skor, cleana Hush puppies eller mer utstickande John Fluevog eller Henkes gräs-flip-flops.

...hemlighet

– Ibland ser jag att jag är tjock och ibland vältränad, fast det är samma spegelbild. Och ibland ser jag vid klippbordet att jag är svinbra, oöverträfflig och ibland pinsamt dålig, fast det är exakt samma scen jag ser, bara nästa dag. Inget nytt i världen, men det är sällan jag pratar om det. Och detta svarar jag direkt efter att jag anser att jag har god självkänsla.

...form

– Just nu har jag en lätt knäskada, men överlag är formen mycket bra. Jag spelar hockey, fotboll och golf, springer och går på gym. Det är något gammalt menisk-paj som ger sig till känna ibland. Just nu är det lite värre, men det går över. De flesta skador jag har, har faktiskt kommit under tagning eller på scen.

...lyx

– Svenska välfärdssystemet. Fortfarande helt fantastiskt trots att starka krafter i alla tider har propagerat för nedmontering, utförsäljning och egoism. Jag har det sjukt lyxigt. Mat i kylen, varmvatten i kranen, hela kläder och så vidare, och så vidare.

...skönhetsvård

– Tandkräm, tandtråd, fotfil, nagelknips, rycka näshår.

...livsinsikt

– Att försöka bete mig schyst och stå upp för det, även när det kostar. Ta det lugnt. Karriär är ointressant, men att jobba med godingar är guld. Ha kul. Häng med vänner.

...misstag

– Jag kommer inte på något specifikt just nu, men generellt så gillar jag misstag i jobbet. Helst under tagning eller föreställning. Och under repetitioner så är det ofta misstagen som är de bästa framstegen. Som evolutionen.