Tycker du att det är otrohet att kyssa någon annan än din partner?
1 av 2: Tycker du att det är otrohet att kyssa någon annan än din partner? Foto: Shutterstock
Enligt en ny undersökning från BBC är det stor skillnad på vad män och kvinnor anser vara otrohet.
2 av 2: Enligt en ny undersökning från BBC är det stor skillnad på vad män och kvinnor anser vara otrohet. Foto: Shutterstock

Ny studie: Så få män tycker att kyssar är otrohet

Otrohet kan betyda olika saker för olika personer.

Medan vissa drar gränsen vid ett flörtigt sms kan andra tycka att en kyss är helt okej.

Det visar åtminstone en ny undersökning från BBC - som avslöjar att det finns en stor skillnad mellan kvinnor och män.

Undersökningen är gjord av BBC Radio 5 Live som frågade sammanlagt 2 660 vuxna britter. Medan 73 procent av kvinnorna ansåg att en kyss är likställt med otrohet tyckte bara 51 procent av männen samma sak.

Männen är ungefär lika liberala när det kommer till cybersex. Enligt dejtingcoachen James Preece kan detta vara i linje med hur män och kvinnor, åtminstone i Storbritannien, har olika syn på intimitet. Han menar också att det tyder på rejäla relationsproblem om du kysser någon annan än din partner och inte anser att det är otrohet.

LÄS OCKSÅ: Mikrootrohet: Är du otrogen utan veta om det? 

Ligga med någon annan, inte otrohet?

– Om du inte bryr dig om dina handlingar eller hur din partner kommer reagera, då är du med fel person, säger han enligt The Independent.

Men att ligga med någon annan då? Där borde det åtminstone vara 100 procent? Tydligen inte. "Bara" 89 procent männen och 94 procent av kvinnorna anser att det är otrohet att ha sex med någon annan än din partner.

Samma undersökning visar också att 49 procent av kvinnorna och 32 procent av männen anser att det är otrohet att surfa runt på en dejtingapp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!