Nej, det finns ingen koppling mellan penislängd och skostorlek

Du vet vad man säger om killar med stora fötter...

Men hur mycket kan siffran i skon säga om storleken på någons penis?

– Att försöka förutsäga en persons penisstorlek baserat på deras skostorlek är meningslöst, säger läkaren Nesochi Okeke-Igbowke till Business Insider

Ämnen i artikel:

I folkmun brukar det heta att stora fötter är en garanti för dito fallos, men vad har vetenskapen att säga om det påstådda sambandet? 

Kort sagt: Nej, det finns inget som säger att stora fötter är lika med stor penis.

I en studie från 2002 mättes två urologer penislängden och skostorlek på 100 män. Medianlängden på penisen var 13 centimeter och skostorleken 43. De kom fram till att det inte fanns någon korrelation i populationen.

– Att försöka förutsäga en persons penisstorlek baserat på deras skostorlek är meningslöst. Den forskning som finns om kroppen visar att det inte finns något vetenskapliga bevis för att penislängd och storlek korrelerar, trots det frodas ”stora fötter är lika med stor penis”-myten i populärkulturen, säger läkaren Nesochi Okeke-Igbowke till Business Insider

LÄS OCKSÅ: Hur viktig är storleken på könet? Sexologen svarar

Stor näsa, stora händer, stor fötter och stor penis

Men hur är det med händer och näsan? Ger de ett hum om hur det ser ut innanför byxorna på någon? Nix, den här varianten av myten har inte heller någon vetenskaplig täckning. 

Hur stor är en ”normal” penis?

Enligt en världsomfattande studie där 15 000 penisar ingick uppmättes den genomsnittliga erigerade penisen till cirka 13 centimeter lång och 11,5 centimeter i omkrets, och i slakt tillstånd slog man fast att både längd och omkrets är ungefär nio centimeter.

Flera studier har gjorts, bland annat 2011, då en studie i tidskriften Human Andrology jämförde kroppsmåtten på 1000 män med deras penisstorlek. Man såg att det fanns ett samband mellan penisens omkrets och längd, men det var den enda kopplingen.

Med andra ord: Det går inte att avgöra någons penisstorlek genom att titta på andra kroppsdelar.

Psst! Känner du stark oro över din penis utseende eller storlek, då kan du lida av dysmorfofobi, självupplevd fulhet. Här kan du läsa mer om symtom, diagnos och behandling.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här