Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Mia Parnevik och Annelie Engblom gör en intim podd ihop. ”Det är ett nytt forum. Ofta säger jag ja till saker för att jag är passionerad och glad. Jag springer i väg på en känsla.”
Mia Parnevik och Annelie Engblom gör en intim podd ihop. ”Det är ett nytt forum. Ofta säger jag ja till saker för att jag är passionerad och glad. Jag springer i väg på en känsla.”
Mia Parnevik och Annelie Engblom gör en intim podd ihop. ”Det är ett nytt forum. Ofta säger jag ja till saker för att jag är passionerad och glad. Jag springer i väg på en känsla.”
Mia Parnevik och Annelie Engblom gör en intim podd ihop. ”Det är ett nytt forum. Ofta säger jag ja till saker för att jag är passionerad och glad. Jag springer i väg på en känsla.” Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Mia Parnevik: "Mitt bästa sextips: att gilla sina kurvor"

Blivande mormor Mia Parnevik omfamnar livets förändringar. Och sina kurvor. 

– Jag gillar tuttar, jag gillar rumpa. Det är ju den jag är.

Mia fortsätter att ta hand om sig. Varje dag gör hon knipövningar vid rödljuset. I träningen har hon hittat en gyllene medelväg på 20 000 steg om dagen.

Åsa Görnerup

Mia Parneviks bästa …

… söndag:

– Min bästa söndag går jag på golfbanan en sen eftermiddag och tittar på min man. Det betyder att han leder golftävlingen.

… podd:

– Det är Parnevik & Engblom. I den får man hoppa in i ett intimt samtal mellan mig och min barndomsvän Annelie. Jag har fått förfrågningar om att göra poddar med väldigt offentliga människor, men jag vill faktiskt inte göra den med någon annan än Anneli. Vårt samtal har pågått i 36 år, fast vi levt olika liv på olika sidor om Atlanten. Hon är singelmamma, bor i Stockholm, driver en översättningsbyrå och har adopterat en son. Jag är fyrabarnsmamma och lever med samme man sedan 32 år. Hennes första kärlek hette Fredde och det var också min första kärlek. Det är så vi blev ihop, ha ha. Hon var tillsammans med honom under nästan ett år när hon var 14. Efter att det tagit slut mellan dem, blev han ihop med mig. Annelie och jag gav varandra elaka blickar på torget i Örebro. Till slut tyckte jag att det blev löjligt, så jag ringde upp henne och sa att jag tyckte att vi skulle träffas. Hon höll på att skita på sig och trodde att hon skulle få stryk. Sedan den dagen har vi inte släppt varandra. Vi är väldigt ärliga i podden och pratar också om när livet är som sämst. Vi har haft mycket död omkring oss. Fyra av mina barns kompisar har tagit livet av sig. En barndomsväns familj dog i tsunamin. 

… bli mormor:

– Jag fick reda på att jag skulle bli grandma på julafton. Alla i familjen fick ett kuvert, som vi skulle öppna samtidigt. Jag tror att Jeppe först trodde att det var ett prank. I mitt kuvert stod det att jag skulle bli mormor i augusti. Det var lite överväldigande först, men vi blev ju jätteglada. Det är fantastiskt. Att bli mamma är en av de finaste gåvorna man kan få. Det här är något som Penny har velat jättelänge. Hon vill ju ha 20 ungar, så egentligen var det inte förvånande alls. Min pappa sa att Pennys partner Douglas är tillräckligt gammal. Douglas är 38 och vill ju också ha många barn, så det är på tiden att sätta i gång. Alla som har blivit mormor eller farmor tycker ju att det är grädden på moset. Det är också kul att bli en ung mormor. Enda sättet man kan stötta på är väl med kärlek och att svara på frågor. Det här är ju Pennys resa, men hon inkluderar mig, Jesper och Douglas mycket. Jag följde med till barnmorskan. I början var hon lite illamående, men nu mår hon jättebra. Penny ska föda i Florida, så det finns chans att jag får vara med. 

LÄS MER: Penny Parnevik om graviditeten och att bli en ung mamma (extern)

Mia Parnevik

Ålder: 51.

Gör: Tv- och poddprofil. Vinproducent.

Bor: Lyxvilla på 1 300 kvadrat på ön Jupiter, Florida.

Familj: Gift med Jesper Parnevik, 54, sedan 1994. Barnen Peg, 23, Penny, fyller 22 i maj, Philippa, fyller 20 i maj, Phoenix, 18.

Aktuell: Med podden Parnevik & Engblom, som hon gör tillsammans med barndomsvännen Annelie Engblom.

… kurvor:

– Jag gillar mina kurvor. Jag gillar tuttar, jag gillar rumpa. Det är ju den jag är. Att bli ett med sig själv strävar man väl efter hela livet? Sedan finns det självklart saker, som kurvorna på magen, som man inte gillar. Men att ta sig an de kurvorna är faktiskt det nya sexiga. Det nya jag, tycker jag. Alla kurvor är en rörlig form och det är jävligt coolt. Man måste omfamna alla kurvor. 

… knipövningar:

– Jag gör knipövningar varje dag när jag stannar vid rött ljus. Det är en regel. I USA åker man mycket bil, för det är sådana avstånd. I bilen gör jag både långa och korta knipövningar. Men det är ingenting jag för statistik över, jag är mer spontan. Man kan göra knipövningar när man borstar tänderna. Eller som nu under intervjun. Knipövningar ger effekt på flera sätt. 

… klimakteriebesvär:

– Jag gick ju in i klimakteriet tidigt, när jag tog bort äggstockar och äggledare för en massa år sedan. Även om jag fortsätter att gå igenom klimakteriet är det inte lika kraftigt, inte lika mycket vallningar. Jag är inte psykopat, inte mentalt instabil, som jag blev då. Jag kunde gå från noll till hundra på tre sekunder. Under den perioden mådde jag väldigt dåligt, men det var för att jag valde att göra ett ingrepp på grund av cystor och annat. 

… form:

– Jag började ju jogga för att jag skulle springa Tjejmilen. Tjoho! Tyvärr är det inte bra för mig att springa, eftersom jag har lite problem med ryggen. Nu har jag hittat min form genom att gå i stället. I alla fall fyra dagar i veckan promenerar jag på golfbanan. En god vän sa att alla telefoner har stegräknare, så jag har bestämt mig för att gå minst 15 000 steg om dagen. Jag brukar snitta på 19 000 till 20 000, det är elva till tolv kilometer. Jag gör också fler aktiva vardagsval och tar oftast trappan i stället för hissen. Och så simmar jag i poolen där jag befinner mig för tillfället. I dag har jag hittat ett happy medium. Mitt sätt att leva. Min man älskar att motionera. Han är nyfiken och gillar att hajka. Senaste hajken bitchade jag hela vägen upp, men på vägen ned var jag väldigt glad. Jag insåg inte att det faktiskt var värre. 

Mia Parnevik har skurit ned lite på umgänget med den gigantiska vänkretsen och släkten. ”I vanliga fall är jag duktig på att samla alla. För en sådan som mig är det lika viktigt att våga säga nej, som att säga ja till saker. ” Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

… sextips:

– Att gilla sina kurvor. Och att skratta tillsammans. Allt blir sexigare med garv och om man tycker om sig själv. Det ena leder till det andra. Det är underskattade, men viktiga sextips. 

… avtändning:

– Egenkära, självupptagna, elaka och snåla människor är avtändande. Det är inte sexigt. Punkt.

… rädsla:

– Jag är rädd för fåglar. Det är fasen inte klokt. När jag var sju, åtta år var det en undulat som fastnade i mitt hår. Den kom inte ut, för jag har så stort och rufsigt hår. Istället försökte den bygga bo där. Sedan dess har jag fågelfobi. 

… sommarplaner:

– Våra sommarplaner är många. Den 1 juni ska vi fira vår sons student. Sedan ska vi åka till den skola Phoenix väljer. Därefter ska vi ha babyshower för Penny. Midsommar firar vi alltid på Tuna, svärföräldrarnas herrgård i Österskär. Midsommarfirandet är större än julafton för våra barn. Då kör vi femkamper och lekar och alla kusiner är ihop. Som vanligt snittar det nog på 150, 200 pers även i år. 

LÄS OCKSÅ: Lisa Nilsson, 48: Jag kan göra vad jag vill