Foto: Shutterstock

Mattias: ”Skamkänslorna gjorde mig illamående”

På en jobbresa till Stockholm var Mattias, 34, otrogen för första gången. Men det var först efter att han kommit hem som han insåg vem han faktiskt hade haft sex med. 

Jag och min flickvän hade tröttnat på stadslivet och hittade en gammal sekelskiftesgård i Dalarna för en tredjedel av priset av vår lägenhet i Stockholm. Eftersom jag jobbade som systemutvecklare på ett större spelbolag skulle jag kunna jobba hemifrån, med några få resor om året till huvudstaden. 

Min flickvän var sjuksköterska och mammaledig så hon skulle inte heller ha svårt att hitta jobb. Vi köpte det fantastiska huset, livet kändes perfekt och vår andra son föddes. Jag var lycklig, och borde inte äventyra min livssituation. Men det var precis vad jag kom att göra, i samband med jobbresa i Stockholm. Helgen efter den skulle min flickvän få långväga besök av sin moster som länge varit bosatt i England. Jag hade aldrig träffat henne och såg fram emot en trevlig helg efterjobbveckan. 

Efter några intensiva dagar i Stockholm satt jag i hotellbaren och tog en öl. Jag och min flickvän skickade några sms till varandra och stämde av hur allt fungerat på hemmaplan. I ögonvrån såg jag en kvinna ställa sig vid baren, några meter bort, och beställa ett glas bubbel. 

”Precis när hon passerade la hon en lapp framför mig”

Jag tittade upp på henne. Hon var vacker med mörkt långt hår, mörka ögon och fin kropp. Hon utstrålade pondus och gott självförtroende. Våra blickar möttes och sedan gick hon och satte sig vid ett bord inte långt ifrån mitt. Nästa gång jag tittade upp såg jag hur hon knäppte upp en blusknapp så att hennes fylliga bröst blottades lite mer, samtidigt som hon såg mig i ögonen. Efter att hon svept glaset gick hon förbi mitt bord och precis när hon passerade la hon en lapp framför mig. 

Jag ringde till min flickvän och vi önskade varandra god natt och jag bad henne pussa barnen från mig. I hissen brände lappen i min byxficka och jag tog upp den och läste. Där stod ett rumsnummer och en bild av en kyss gjord med läppstift. När hann hon göra det här undrade jag? 

Det visade sig att hon hade rummet bredvid mitt. Jag åkte upp till min våning och gick in på mitt rum. Min flickvän och jag hade inte haft sex på ett par månader, så jag var ganska sexuellt frustrerad. Tankarna snurrade och jag tänkte att det här kanske bara händer en gång i livet. Jag hällde upp ett glas gin från en flaska i minibaren och samlade mod, svepte glaset och tänkte ”sagt och gjort”. Jag gick ut ur rummet och knackade på hennes dörr.

Mitt hjärta skenade och jag var torr i munnen. Vad var det jag höll på med? Jag borde vända nu direkt och gå och lägga mig, tänkte jag. 

”När jag vaknade var hon borta”

Hon öppnade i strumpbyxor med strumpband, en vit sexig spetsstring och en matchande behå. Hon drog in mig på rummet innan jag hunnit reagera. Vi kysste varandra och plötsligt hade mina kläder åkt av och vi hade intensivt sex. På morgonen när jag vaknade var hon borta. Jag såg på klockan och insåg att jag försovit mig. 

Jag sprang in till mitt rum, fräschade till mig och skyndade mig till jobbet. Jag kände mig förvirrad och skuldkänslorna rev i magen. Så klart missade jag tåget hem, eftersom jag försovit mig och blev tvungen att jobba längre. Men jag hann med ett senare tåg.

Jag sjönk ner i sätet och pustade ut. Några säten längre fram i tågvagnen såg jag plötsligt kvinnan från hotellet och jag kände hur det hårdnade i byxan. 

Vad gjorde hon där? Vart skulle hon? Hur hade vi hamnat på samma tåg? Våra blickar möttes. När hon passerade mig smekte hon lätt min axel. När jag vände mig efter henne såg jag att hon stod utanför toaletten. Jag förstod så klart vad hon ville. Hon gick in på toaletten och några minuter senare tog jag mig fram till dörren och knackade på. 

Vi sa ingenting till varandra, hon drog upp sin kjol och satte sig på handfatet. Jag blev otroligt tänd och vi hade hårt, snabbt sex. 

Vi hade fortfarande inte sagt ett ord när vi rättar till kläderna och går ut, först hon och jag strax efter. Skamkänslorna för att jag hade varit otrogen för första gången i mitt liv gjorde mig illamående. 

”Jag kände mig svimfärdig”

I ett sms skrev min flickvän att jag inte behövde ta taxi hem från tågstationen, hon ska möta upp sin moster och kan plocka upp mig samtidigt. På perrongen stod min flickvän och barnen hoppade upp i min famn och gav mig kramar och pussar. Samtidigt som jag ställde in min väska i bilen hörde jag att min flickvän hälsade på sin moster. När jag vände mig om såg jag kvinnan jag nyss hade sex med på tåget. Hon är alltså min flickväns moster...

Det ilade till i ryggraden. Jag kände mig svimfärdig och visste inte vart jag skulle ta vägen. När våra blickar möttes anade jag ett litet leende i hennes mungipa.

I bilen pratade de glatt med varandra medan jag satt tyst med växande oro inombords. Jag både skämdes och blev upphetsad på samma gång. Men vi låtsades så klart som om inget har hänt och det blev, konstigt nog, en trevlig helg tillsammans. 

Det har gått fem år sedan det här hände och jag har aldrig berättat om mitt lilla äventyr för någon, men jag bevarar det som ett härligt minne jag aldrig ska glömma.

Mattias, 34, berättat för Anne Haavisto

LÄS OCKSÅ: Gillar du sex eller är du sexmissbrukare? Så vet du skillnaden 

LÄS OCKSÅ: Philip, 47: Jag blev slagen av mitt livs kärlek 

Från arkivet: 8 minuter av andning som gör dig lugn

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!