Dejtdags? Då gäller det att vara tiptop både på ut- och insidan.
Vad du äter har stor betydelse för hur du mår.
1 AV 2
Dejtdags? Då gäller det att vara tiptop både på ut- och insidan.
Foto: iStock
2 AV 2
Vad du äter har stor betydelse för hur du mår.
Foto: iStock

Maten du borde äta – INNAN du går på dejt

På en dejt vill vi visa upp vårt absolut bästa jag. Och då talar vi inte bara om utsidan.

Brittiska Daily Mail har därför samlat fem saker du bör äta innan en romantisk kväll - för att insidan ska må så bra som möjligt.

Nötter - för att stressa ner

Stress och ångest kan förvärras av att äta fel. Det bästa du kan göra är att hålla dig till snacks som inte höjer ditt blodsocker för snabbt. Bra exempel är mandlar, hasselnötter och macadamianötter. De innehåller protein, goda fetter och magnesium som kan verka lugnande på nerverna.

Grönsaker - för en frisk andedräkt

En frisk och fräsch andedräkt är att föredra när det är dags för dejt. Grönsaker är inte bara nyttigt utan kan även hjälpa dig med munfräschör, särskilt de som har tuggmotstånd.

Morötter, äpplen och selleri skrapar bort plack från tungan och boostar salivproduktionen.

Enligt Daily Mails expert är uttorkning en vanlig orsak bakom dålig andedräkt så se till att dricka mycket vatten.

Lax - för en hälsosam mage

När du är nervös blir det lätt några glas för mycket för att lugna nerverna. Då gäller det att vara förberedd. Hälsosamma fetter, som du exempelvis hittar i lax och olivolja, skyddar magen och gör att alkoholen absorberas långsammare. Det minskar dessutom irritationen i magen.

Baljväxter - för att slippa uppblåst mage

Lider du av uppblåst mage är det sannolikt på grund av kosten. Och det vill man förstås gärna slippa när man ska på dejt. Daily Mails expert menar att baljväxter är alldeles utmärkt för att motverka detta. Protein av den här typen saktar ner matsmältningen, vilket gör det lättare för magen att hantera.

LÄS MER: 6 saker du ALDRIG ska göra före sex

Mörk choklad - för humöret

Mörk choklad har en rad fantastiska egenskaper - däribland humörhöjande. Detta tack vare signalsubstansen serotonin. Choklad ökar nivåerna, vilket påverkar ditt humör på ett positivt sätt.