Martina avslöjade sin väninna i säng med två olika män.
1 av 2: Martina avslöjade sin väninna i säng med två olika män. Foto: Shutterstock
Väninnan bad om ursäkt och var så ledsen, men sen hände det igen.
2 av 2: Väninnan bad om ursäkt och var så ledsen, men sen hände det igen. Foto: Shutterstock

Martina, 32, om väninnans svek och dubbla otrohet

32-åriga Martina trodde att hon hittat en vän för livet – i stället slutade det i otrohet, svek och ett brustet hjärta.

Här är hennes historia.

Jag träffade henne på ett dansgolv i Palma. Vi var båda där och jobbade som barnflickor. Jag såg henne direkt; hon hade kritvitt hår som stod åt alla håll och ett leende som tog över hela ansiktet. Vi log mot varandra, vinkade och dansade emot varandra. Det var som om vi känt varandra hela livet, trots att vi aldrig hade sett varandra tidigare.

Hon var också från Sverige, bara några mil ifrån där jag bodde. Jag har ofta tänkt på det; vilket öde det var att vi möttes, för det är ju inte så vanligt att man hittar en väninna på ett dansgolv. Vi köpte var sin drink och gick ut på altanen utanför och presenterade oss för varandra. En utomstående hade nog tänkt att vi var vansinnigt förälskade i varandra.

LÄS OCKSÅ: Kommer din partner vara otrogen? 7 faktorer som påverkar 

Träffade en kille hemma i Sverige

Vi bytte telefonnummer och hördes direkt nästa morgon och bestämde oss för att gå till stranden tillsammans. Vi pratade oavbrutet; hon om sin släkt på Mallorca, sitt passionerade intresse för astronomi och om sin stora aptit på män. Trots att vi egentligen var ganska olika varandra, fann vi varandra snabbt. Hon var mer tystlåten än jag, rentav lite blyg, och tittade ofta leende ner i marken när hon berättade något om sitt liv.

Vi fortsatte att ses nästan dagligen, för vi bodde bara ett par kilometer ifrån varandra. Vi hade många galna kvällar ihop på klubbar och fester, och det var med stort vemod jag åkte hem efter ett halvår på Mallorca.

I Sverige hade jag träffat en trevlig kille som jag umgicks med. Det var inte ett regelrätt förhållande utan mer en sex- partner som jag trivdes med även utanför sängen. Vi hade magiskt sex!

Nu förstod jag varför hon varit så undvikande och konstig

En kväll hamnade vi i sängen, han och jag och min väninna, som då också hade kommit hem till Sverige. Vi hade en tafflig trekant, jag tror inte någon av oss fick ut så mycket av det, då vi hade druckit lite för mycket.

Några veckor senare märkte jag att något inte var som vanligt. Min väninna var avig och tvär och ville inte ses lika ofta som förut. Hon ställde ofta in i sista minuten och jag kände mig mer och mer avvisad. Vart hade vår härliga vänskap tagit vägen? Jag blev riktigt ledsen och undrade vad som gått fel. När jag frågade henne skyllde hon alltid på att hon hade så mycket att göra. Hon hade börjat plugga så jag förstod ju att hon var mer upptagen än innan, men ändå. Det var något som skavde.

En kväll när min ”kille” var hemma hos mig berättade han att han hade haft sex med min väninna, att hon hade varit påstridig och ”övertalat” honom. Jag blev förbannad, men inte på honom, utan på henne, min väninna. Nu förstod jag varför hon varit så undvikande och konstig. 

LÄS OCKSÅ: 7 saker som aldrig är okej i en relation 

Föll för en ny man

Jag ringde upp henne lite senare och konfronterade henne. Ursäkterna avlöste varandra, hon var så ledsen, det hade bara blivit så och hon ångrade sig. Jag satt helt tyst med telefonen i min hand, kunde inte riktigt reda ut mina egna känslor. Det var inget uttalat, men vi tog en paus från varandra under några veckor, då vi varken sågs eller ringde varandra. Jag var besviken på henne, det hon hade gjort kändes inte okej.

Dela med dig av din historia

Varje människa bär på en historia. 

Vi vill höra din historia. Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara helt anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser

Söndag, Expressen

105 16 STOCKHOLM

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. 

Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

Under den här perioden träffade jag en man när jag hälsade på en kompis i en annan stad. Han var magnetisk. Mörk och gåtfull, och jag minns att jag flämtade till när jag såg honom. Vi var på en liten lokal pub och började prata med varandra, för han kände min kompis. Jag blev väldigt attraherad av honom och innan jag hunnit stoppa mig själv hade jag bjudit honom att komma och hälsa på mig vid tillfälle. Det dröjde en vecka, sedan ringde han mig och sa att han var i stan och undrade om vi kunde träffas. Jag sa att han kunde komma hem till mig, och jag hann bara öppna dörren innan vi slängde oss i famnen på varandra. Vi hade sex hela natten och följande dag låg vi bara i sängen och pratade.

Jag blev helt galen och körde ut båda två från huset

När jag fyllde år bjöd jag in honom, och andra vänner, även min väninna som jag inte hört från på ett tag. Kvällen började bra men slutade i en mardröm. Alkoholen flödade och det hånglades överallt. Jag gick runt och letade efter min väninna och min nya älskare, och hittade dem i bastun där de låg med varandra. Jag blev helt galen och körde ut båda två från huset. Jag var ledsen och besviken och kunde inte förstå vad hon sysslade med. Varför skulle hon vara med mina killar? Vad var det som drev henne? Skämdes hon inte? Jag var helt förtvivlad, festen var slut för min del och även vänskapen med henne. Hon hade gått för långt och jag kände mig inte respekterad. Jag bröt även kontakten med killarna, kände mig mest äcklad.

Det har gått några år och vi har inte hörts en enda gång. Ibland tänker jag på henne men blir fortfarande ledsen, hur kunde hon förstöra den fina vänskapen som vi hade? Jag kommer aldrig att få något svar på den frågan, tyvärr.

Martina, 32, berättat för Anne Haavisto.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!