Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Relationer

Publicerad 4 maj 2019 19:00

Marie, 26: Telefonen avslöjade hans otrohet

Foto: Shutterstock

26-åriga Marie föll som en fura för sin Tinder-dejt. Men allt visade sig inte stå rätt till. När hon snokade i hans mobil avslöjades otroheten.

Mitt ex skrev en dag att han inte fick några matchningar på Tinder. Då visste jag inte vad Tinder var men gick med för att jävlas lite med honom, men jag hittade aldrig honom där.

Däremot matchade jag med en kille som var söt och verkade rolig. 

Vi började skriva med varandra och han frågade tidigt om vi skulle träffas. Jag är ganska blyg som person och ville inte ses så fort utan fortsätta skriva ett tag till. Vi upptäckte att vi hade många gemensamma intressen, att vi till exempel tittade på samma serier. 

Till slut övertalade han mig till att träffas och jag var jättenervös när han var på väg hem till mig. När jag öppnade dörren tänkte jag att han var kortare än vad jag hade tänkt, men han var otroligt söt och jag smälte genom golvet kändes det som. Vi kollade på serier och pussades och sedan åkte han hem. Jag insåg att jag var störtkär i honom och han kände likadant sa han senare. 

LÄS OCKSÅ: Kommer din partner vara otrogen? 7 faktorer som påverkar 

Efter fem månader flyttade han in

En vecka senare sågs vi över en fika och vi klickade verkligen riktigt bra och hade lätt för att prata med varandra. Vi lagade middag och senare hade vi intensivt sex. Vi fortsatte att ses allt oftare och trivdes otroligt bra tillsammans. 

Fem månader efter att vi hade träffats flyttade han in hos mig. Jag var nykär och allting kändes toppenbra, jag var överlycklig. 

Men så började någonting förändras. Han jobbade mycket och var trött på kvällarna och ville knappt ha sex med mig. Jag blev ledsen och frustrerad. Han höll också på mycket mer än vanligt med sin mobil, var liksom lite hemlighetsfull med den. Jag började ana att något var konstigt. 

En kväll var han ute sent och kom hem väldigt berusad och jag fick nästan släpa in honom. När han hade somnat såg jag att hans mobil blinkade och jag kunde inte stå emot nyfikenheten. 

Jag gick och gick, grät och skrek lungorna ur mig, så förbannad var jag

I telefonen hittade jag mängder av meddelanden från olika tjejer, och det var inga rumsrena konversationer. Jag blev så ledsen att jag bara gick ut genom dörren, fast det var mitt i natten. Jag gick och gick, grät och skrek lungorna ur mig, så förbannad var jag. 

När jag tog upp det här med honom på morgonen bröt vi ihop båda två. Han bad om ursäkt och hade en massa bortförklaringar och sa att han inte visste varför han chattade med alla dessa tjejer. Han sa att han bara hade skrivit med dem och aldrig träffat dem i verkligheten. Efter att vi gråtit och pratat igenom allt bestämde vi oss för att hålla ihop ändå. Det var stelt i flera veckor innan det värsta lade sig. 

Sedan var det lugnt i några månader tills jag fick den där känslan igen att något inte stämde. När jag tittade i hans mobil såg jag att han stämt träff med en kvinna. Han frågade henne om priset och om han fick köra utan kondom. Där fanns även en portkod. Ju mer jag läste desto mer började jag skaka. 

LÄS OCKSÅ: 13 varningsflaggor på att din relation inte mår bra 

Telefonen var full med sexuella kontakter

När jag visade telefonen för honom började han gråta och sa att det inte var en kvinna utan en transperson. Han sa att han var nyfiken och ville testa och att han hade svårt att styra sina impulser. Jag var så ledsen att jag sa att jag inte orkade mer. Jag kan inte med ord beskriva hur besviken jag kände mig. Jag hade till och med tänkt tanken att jag kanske ville ha barn med honom, något jag aldrig känt tidigare med någon annan. Jag kände nu att han visste vad han hade att förlora och eftersom jag var kär i honom gav jag honom ytterligare en chans. 

Med tiden läkte vi båda lite grann och vi kom så småningom tillbaka till allt som var bra mellan oss. Men lyckan varade inte länge. För några månader sedan fick jag den där obehagliga känslan igen. Jag tittade i hans telefon och hittade återigen sexuella konversationer. Han sa att han bara skrivit, att han inte träffat någon. Han låg knappt med mig men chattade med andra som han ville ligga med. 

Aldrig mer nätdejting

Det var droppen. Jag slängde ut honom. Han hade förbrukat mitt förtroende och det fanns ingen väg tillbaka. Han försökte övertala mig att försöka en gång till, men det gick inte längre, känslan av tvivel och oro skulle ligga kvar och jag ville inte leva i ett sådant förhållande. Man kan inte bygga ett hälsosamt förhållande utan tillit. 

Han fortsatte skriva till mig och ville vara vän med mig och vi sågs några gånger, men jag fick en knut i magen varenda gång. Jag behövde tid att läka. 

Nu dejtar jag andra för att få bort tankarna på honom. Jag har insett att internetdejting inte är något för mig och att jag är värd mycket mer än jag trott tidigare. På nätet blir man till slut beroende av uppmärksamheten, som oftast varken är sund eller äkta. Nu vill jag träffa någon ur verkligheten, kanske via gemensamma vänner. Så som man gjorde förr.

Marie, 26, berättat för Anne Haavisto