Foto: Shutterstock

Maria, 47: ”Våra blickar möttes, det sög i magen”

Den stora kärleken blev allt annat än vad Maria hade förväntat sig.

Men hon fick sin revansch - till slut.

Här är hennes historia.

Anders var min stora kärlek. Vi träffades under några månader när jag var 22 år. Sedan dess hade jag tänkt på honom med jämna mellanrum. Han satt som en liten tagg i mitt hjärta. Det spelade ingen roll att det gått 25 år, känslan fanns fortfarande där.

Första gången jag såg honom var på en fest. För min del var det en ögonblicksförälskelse, även om det inte var något jag visade. Vi fick en väldigt stark kontakt. Våra blickar möttes gång på gång genom rummet. Det sög till i magen. Anders liknade inte de killarna jag brukade träffa. Om mina tidigare pojkvänner hade varit pojkar, var Anders en man.

Han var snickare. Han var kraftigt byggd och rörde sig manligt. Efter en stund kom han fram och sa att han var nyfiken på mig. Jag blev smickrad. Jag var inte van vid att killar var så rakt på sak.

LÄS OCKSÅ: ”Jag blev besatt av att träffa unga män”

”Han fick mig att känna mig vacker”

Anders fyllde på mitt vinglas och vi stod länge och pratade. Jag förstod att han hade en sambo, men just då brydde jag mig inte om det. Det var så härligt att träffa någon som såg mig och bekräftade mig. Anders sa att han aldrig hade träffat någon som var så kvinnlig som jag. Jag som alltid hade känt mig tjock. Nu fick jag höra att jag var sensuell, feminin och mjuk. Han fick mig att känna mig vacker.

När vi tog lite luft på balkongen kysste han mig för första gången. Det var helt underbart.

Andra killar jag träffat kunde säga att jag var en go’ tjej. Det lät så vanligt. Med Anders kände jag mig speciell. När Anders frågade om han fick träffa mig igen sa jag ja. Det var sommar och han hämtade upp mig i sin bil. Vi åkte till några klippor vid en sjö ett par mil bort. Där älskade vi på en filt. Han var en fantastisk älskare, öm och känslig. Med honom kunde jag ge mig hän.

Blev den andra kvinnan

Dagarna som följde var hemska. Varje gång jag kom hem från jobbet tittade jag om det fanns något meddelande från Anders på telefonsvararen. Det gjorde det inte. Att jag skulle ringa honom var uteslutet. Han hade ju en tjej där hemma. Oron och väntan på att han skulle höra av sig fick mig att rasa i vikt.

På två veckor gick jag ned tre kilo. Sedan hörde Anders av sig igen. Hans sambo skulle åka till sina föräldrar över helgen. Nu undrade han om jag ville ta in på hotell med honom en natt.

Vi åkte till en stad som låg tio mil bort. Här skulle vi inte möta någon vi kände, det var vi båda säkra på. Anders hade köpt champagne, som vi skålade i. Det tog inte lång tid för oss att svepa hela flaskan. Sedan älskade vi igen och igen. Anders sa att han aldrig hade träffat någon som jag. Vi lämnade bara sängen för att gå ned och äta middag på en pastarestaurang. Jag ville aldrig åka därifrån.

Månaderna som följde var de värsta i mitt liv

Morgonen därpå var det dags att dra sig hemåt igen. Anders sambo skulle komma på eftermiddagen och han hade lovat att fixa en del i lägenheten när hon var borta. Jag blev svart- sjuk när han nämnde sin tjej, men försökte att inte låtsas om något.

Så där fortsatte vår relation. Telefonen var tyst i flera dagar. Sedan ringde Anders och ville plötsligt träffas. Då fanns jag alltid till hands. Jag mådde dåligt av hans ständiga skiftande och på tre månader hade jag tappat sju kilo i vikt.

I september sa Anders att vi måste ses. Han parkerade sin bil på en liten skogsväg. Där berättade han att sambon blivit gravid. Jag blev alldeles kall. Anders hade ju sagt att de inte hade sex. Graviditeten var inte planerad och sambon ville behålla barnet. Det var sista gången vi träffades.

Månaderna som följde var de värsta i mitt liv. Medan Anders tjej väntade hans barn, försökte jag värka ut honom ur mitt hjärta.

LÄS OCKSÅ: Karin, 45: ”Jag förlorade min bonusson”

Hittade rätt i sin nya relation

Något år senare mötte jag en ny man. Kalle var Anders motsats. En fin och vanlig kille. Vi trivdes ihop och efter ett par år friade Kalle. Året därpå föddes våra tvillingdöttrar.

Hur det gick för Anders visste jag inte. Jag stötte aldrig på honom, men fortsatte att tänka på honom. Vad hade hänt om inte hans tjej hade blivit med barn? Hade det blivit vi två då? Det var förbjudna tankar.

Dela med dig av din historia

Varje människa bär på en historia. Det är ett känt uttryck och det tänker vi ta fasta på. Vi vill höra din historia.

Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara helt anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser Söndag,

Expressen

105 16 STOCKHOLM

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

På Facebook hade jag sett att han gift sig med mamman till sitt barn. Hur han såg ut i dag kunde jag inte se. Han hade solglasögon och keps på bilden. Några andra bilder på honom kunde jag inte hitta. Det skulle ta 24 år innan vi sågs igen. Jag och Kalle var på Ikea, då någon kom emot mig på badrumsavdelningen. Det var Anders. Han hade tappat nästan allt sitt hår. Huvudet var rakat och han har fått mage. Han såg trött ut. Det var knappt att jag kände igen honom. Vi såg på varandra, men hälsade inte.

I ett slag försvann taggen ur mitt hjärta. Mannen jag älskat passionerat fanns inte kvar. Kanske hade han aldrig funnits?

I dag är jag så glad att jag lever med Kalle. En riktigt fin kille, som ger mig det jag behöver. Kärlek och trygghet.

Maria, 47, berättat för Åsa Görnerup

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande