Linda Lindorff.
Linda Lindorff. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ PATRIK C ÖSTERBERG / IBL / IBLA

Lindorff: ”Lovade att aldrig svika henne igen”

Linda Lindorff, 47, ligger inte och drar sig i sängen på helgerna. Ofta hittar man henne svettig och nervös i någon tennishall.

I dag har den hetlevrade programledaren lärt sig att bita ihop under barnens matcher.

– De tyckte det var fruktansvärt pinsamt när jag kastade mig upp från bänkraden och skrek, säger hon med ett skratt.

Linda Lindorffs bästa…

…söndag:

– Givetvis är hela familjen samlad. Jag älskar att sova, men att ligga och dra sig i sängen är inget för mig. Då går hela dagen. Vi äter en god frukost och sedan en god lunch hemma eller på restaurang. Sedan vill jag ta en löprunda. Jag älskar också att gå i skogen. Så ofta vi kan packar vi en ryggsäck med kaffetermos, saft och frukt och går en runda på Lidingö ett par kilometer. Varje dag måste jag ha frisk luft. Det är alltid härligt, oavsett om jag slaskar runt i gegga eller promenerar en krispig vinterdag. Mina barn har också tvingats att älska det. Ofta har helgen varit intensiv. Det har varit mycket matlagning, kanske middag med vänner, aktiviteter och tennis- matcher. Då kan man behöva varva ned med tacos eller pastasallad framför en familjefilm på tv:n.

LÄS OCKSÅ: Linda Bengtzing: ”Jag har insett att jag har åldrats”

…tennisfantast:

– Alla tre barnen spelar tennis och de två äldsta tävlar. På helgerna är det nästan alltid en tennismatch inplanerad. Barnen anmäler sig själva och frågar om vi är beredda att köra. Nyligen var det turnering i Uppsala och de bara fortsatte att vinna och vinna. Det blev två nätter på hotell. Att göra något tillsammans är supermysigt. Min man älskar också tennis. Själv är jag sämst i familjen och tog mina första lektioner efter 40. Det blir cowboytennis, trots att jag har bra bollkänsla.

Linda Lindorff

Ålder: 47.

Gör: Programledare.

Bor: Villa på Lidingö.

Familj: Maken Jacob Lindorff, 46. Döttrarna Lykke, 11, Wilhelmina, 10, och Benedicte, 6.

Aktuell: ”Wild Kids” på C More och ”Bonde söker fru – jorden runt” på TV4 som har premiär 3 mars.

…tävlingsmänniska:

– Jag är en tävlingsmänniska, som skulle behöva professionell hjälp med mitt mentala tillstånd under match. Jag är både en dålig vinnare och en dålig förlorare, ha ha. I början var det påfrestande när barnen tävlade. Det slår över. Det gäller även sällskapsspel. Jag kan älta ganska länge när jag missat en fråga i TP. Då är jag inte så skön och säger dumma saker som jag inte menar. Som tonåring vägrade min familj att spela med mig. För att jag skulle vilja spela Monopol med min syster sa hon att jag skulle få vinna.

Hur sjukt är inte det? Jag tror sådant sitter i ens DNA och att det förstärks av att ha jämnåriga syskon. Jag och min syster tävlade i allt från att skotta mest snö till att knyta skorna snabbast. Jag tänker mycket på det som förälder. Båda döttrarna ältar litegrann, men sedan analyserar de vad de kunde ha gjort bättre. Alla negativa ord som ”dålig” tar vi bort. I början fick bara Jacob vara med på barnens tennismatcher. De tyckte att jag var så fruktansvärt pinsam när jag kastade mig upp i bänkraden och skrek ”jaaa!” eller ”den var ute!”. Ett tag när jag körde Lykke till match tog jag en promenad medan hon spelade. Till sist insåg jag att det var väldigt taskigt och själviskt. Det är klart att hon ville ha mig som publik, så en dag på vägen hem lovade jag att aldrig svika henne igen. Successivt har jag lärt mig att bita ihop. Fortfarande blir jag svettig och jättenervös, men jag försöker att inte visa det.

LÄS OCKSÅ: Helena Bergström: ”Jag vill omfamna mitt åldrande”

…temperament:

– De flesta har nog intrycket att jag bara är go och glad. Det är jag också de flesta timmarna av mitt vakna dygn. Men de som känner mig vet att jag också har ett hett temperament. Jag kan bli väldigt arg väldigt fort. Blir jag tvärsur kan det sitta i. Barnen vet precis hur de ska hantera mig. De gullar till sig och säger ”Kram och förlåt, älskade mammi”. Då blir jag glad igen. I andra relationer, med vänner och arbetskamrater, säger jag till när något inte känns bra. Vi pratar ut och sedan är det klart. Tjoff! Jag är en känslomänniska, som gråter, skrattar och blir arg lätt. Ibland kan jag avundas folk som har en yta av teflon. Där kommer jag aldrig hamna.

…stugsittare:

– Jag älskar att vara hemma med familjen i huset på Lidingö eller i stugan i Lappland. Jag trivs med lugnet. Det kan hänga ihop med att jag rest och flackat runt otroligt mycket. Den här hösten har varit sinnessjuk. Förutom att jag gjort ”Wild Kids” tre veckor i Järvsö och sedan en vecka i Sydafrika, har jag spelat in ”Bonde söker fru”, ”Bönderna berättar allt” och ”Bonde söker fru – Jorden runt” i Australien, Moçambique, Italien och Spanien. Sedan en julspecial på det. Jag har nästan behövt tänka en dag i taget. Det som inte finns i min kalender existerar inte. Det har varit väldigt intensivt med folk omkring mig varenda minut. Det är klart att jag blir trött i huvudet. Jag har egentligen inget behov av att vara i fred. Jag får mina stunder ändå mellan projekten och barnens tid i skolan. Så fort jag är hemma marscherar jag sju kilometer om dagen. Samtidigt som jag får frisk luft, gör jag mina blogg- och Instagraminlägg.

…ålder:

– Jag mår toppen. Jag har mycket energi och känner mig stark i kropp och huvud. Även om jag är långt ifrån fullärd, känner jag mig livserfaren, hyfsat klok och kan dela med mig till mina barn. Mitt stora motto är att aldrig låta en dag gå utan att vara något värd. Innan jag somnar tänker jag tillbaka på vad jag ska ta med mig från dagen, även om den var ganska grå.

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöw om livet i bonusfamiljen

...hälsa:

– Jag har haft lite krux i ryggen efter att jag rest mycket. Jag har åkt fram och tillbaka till Sydafrika och bilat runt i 20 timmar. I bilen har jag suttit konstigt och sovit med huvudet hängande. En osteopat tryckte och drog och gick igenom min ryggrad. Han rättade till det som var snett. Det var inte alls skönt, men jag kände att osteopaten förstod var problemet fanns. Imponerande!

...avkoppling:

– Har jag en dag ledigt sätter jag telefonen på ljudlöst och lägger den i ett fönster, inte bredvid mig. Jag gillar att vara utomhus. Det är också mysigt att laga mat tillsammans med barnen.

...skönhetstips:

– Färga ögonfransarna och ögonbrynen. Urviktigt! Blir de ljusa och tråkiga ser jag konturlös ut. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + boken Träna hemma av Annika Sjöö. Läs mer!