Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Linda Lindorff är aktuell i ännu en säsong av ”Bonde söker fru”.
Linda Lindorff är aktuell i ännu en säsong av ”Bonde söker fru”.
Linda Lindorff är aktuell i ännu en säsong av ”Bonde söker fru”.
Linda tillsammans med maken Jacob och döttrarna Vilhelmina, Lykke och Benedicte.
Linda tillsammans med maken Jacob och döttrarna Vilhelmina, Lykke och Benedicte.
Linda tillsammans med maken Jacob och döttrarna Vilhelmina, Lykke och Benedicte.
1 AV 2
Linda Lindorff är aktuell i ännu en säsong av ”Bonde söker fru”.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
2 AV 2
Linda tillsammans med maken Jacob och döttrarna Vilhelmina, Lykke och Benedicte.
Foto: HANS SHIMODA / IBL

Linda Lindorff: ”Alla känslor är utanpå”

Hon har nära till starka känslor och tårar. Kärlek och ömhet berör Linda Lindorff, 49, på djupet.

– Det mest attraktiva jag vet är när man vågar visa äkta känslor och inte är rädd för att prata om det. Det är både attraktivt och viktigt i alla relationer, säger programledaren som är aktuell med en ny säsong av ”Bonde söker fru”.

Här svarar hon på 10 snabba frågor.

Åsa Görnerup

1. Hur skulle du presentera dig själv i ett brev till ”Bonde söker fru”?

– ”Lång livlig lappländska med gott självförtroende och starka ben som älskar livet och kärleken.”

– Nya säsongen av ”Bonde söker fru” är som jag ofta säger: Bästa säsongen hittills. Den är otroligt spännande och känslosam och det är inte alltid bara lycka och solsken. Folk känner svartsjuka och är ledsna för att kärleken inte är besvarad. Samtidigt är det här något de gör på riktigt för att de verkligen vill ha kärlek i sina liv och kämpar för det. Vägen dit är inte spikrak i år. Det är rödblommig, svettig nyförälskelse, nästan tonårskärlek.

Linda Lindorff

Ålder: 49.

Gör: Programledare.

Bor: Villa på Lidingö.

Familj: Maken Jacob Lindorff, 48. Döttrarna Lykke, 13, Wilhelmina, 12, och Benedicte, 8.

Aktuell: ”Bonde söker fru” har premiär på TV4, C More och TV4 Play i mitten av september. ”Kärlek åt alla” sänds på

TV4 Play och C More. ”Wild kids” är nominerad till Kristallen som Årets barnprogram. Nya program spelas in i Järvsös skogar under augusti och början av september.

2. Vad stämmer in på dig i ditt stjärntecken Vattumannen?

– Åh jag är inte så insatt i det här med stjärntecken. Hur är Vattumannen? Om Vattumannen är optimistisk och envis och social och en problemlösare så stämmer det ju in. Jag har inget pokerface och alla känslorna är utanpå. Lever i nuet och anser att inget är omöjligt.

LÄS OCKSÅ: Suzanne Axell: ”Jag har gått igenom en hel del hårda grejer i livet”

3. Vad gör dig knäsvag?

– Tja lite tramsigt kanske men jag skulle nog säga min man på tennisbanan. Han är så snabb och stark och har en sådan otrolig bollkänsla. Sedan älskar jag att höra honom prata, han är klok min Jacob och väldigt allmänbildad. Sådant är attraktivt tycker jag.

– Det mest attraktiva jag vet är när man vågar visa äkta känslor och inte är rädd för att prata om det. Det är både attraktivt och viktigt i alla relationer.

4. När tappar du kontrollen?

– Det gör jag rätt ofta, framför allt för att jag blir berörd så lätt. Det räcker med att någon skrapar en lott i Morgonsoffan och vinner, så kan tårarna komma. Sedan tappar jag kontrollen när jag tävlar och blir som förbytt.

LÄS OCKSÅ: Jessica Almenäs: ”Jag behöver inte ha det lyxigt”

5. Vad gör dig berörd?

– Kärlek och ömhet. Det är så härligt att få se när någon blir kär eller när någon visar sina känslor. Jag är ju med om det i ”Bonde söker fru” varje år och det är häftigt. Genom åren har det blivit många otroliga minnen. Slutvalet hos Susanna. Peter och Helenes första kyss. Jag skulle kunna räkna upp hur många som helst. Men så klart också sådant som gör ont, som när Simon blev sviken på flygplatsen. Det är oförglömligt. Jag blev så ledsen. ”Bonde söker fru” är äkta och verkligt och det påverkar mig mycket. I årets säsong så är det mycket som berör och som verkligen kommer att beröra våra tittare.

6. När är du riktigt pinsam?

– Jag skrattar väldigt högt och mycket åt klipp där folk typ får en planka i huvudet eller ramlar på ett roligt sätt. Det kan nog också hända att jag är pinsam vid tennisbanan när barnen spelar match. Jag ropar heja och ”vamos” och sådant – och inte alltid när det är läge.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli: ”Jag är så kritisk mot mig själv”

7. Vad gapskrattar du åt?

– Ja, alltså videoklipp med folk som ramlar, flyger av en rutschkana eller djur som gör konstiga saker. Det är inget jag är stolt över direkt , men oj vad jag tycker det är roligt med ”America’s Funniest Home videos”.

8. Vad tror man inte om dig?

– Många blir överraskade av min längd. Jag är ju 177 centimeter och jag ser kanske inte så lång ut i tv.

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graaf: ”Jag vill inte längre leva bakom en fasad”

9. Hur går det med husrenoveringen?

– Det går framåt, men oj vilket projekt. Vi är fortfarande lite chockade över att vi är i gång och att det blev ett sådant byggkaos direkt – och då har vi inte ens börjat riva köket. Det känns också spännande. Jag älskar vårt hus och nu får det lite extra kärlek.

– Vi njuter och spenderar så mycket tid i vårt kök, som är gammalt och slitet. Det är 25, 30 år sedan det renoverades och vi behöver ny kyl, frys, spis, ugn. Det kommer se lite gammeldags ut, men också vara lite modernt med marmorskiva, nya grönaktiga skåpluckor och ektiljor. Lantlyx.

– Vi började prata om att göra något åt köket för flera år sedan, men har gruvat oss lite. Allt behöver packas ur och helt plötsligt har man inget kök. Jag har lite ångest över att jag åker till Järvsö i tre veckor för att spela in ” Wild Kids” och lämnar kaoset bakom mig. Det är skönt att köket inte rivs förrän jag kommer tillbaka. Det blir en stor utmaning med fem personer och barn som tränar och äter fruktansvärt mycket. Är vädret bra får vi sitta ute och grilla. Kylskåpet kanske vi kan flytta ut till förrådet. I värsta fall får vi ta in på ett billigt hotell.

https://www.instagram.com/p/CRTDFmRtBJq/

– Men vi gör inte bara om köksdelen, utan hela bottenplanets golv, väggar och tak. Ett jätteprojekt som kommer ta hela hösten. Den öppna spisen har rivits ned och en ny ska muras. Vi älskar att elda och har mycket helg- och vardagsmys. Den nya spisen ska bli större och mer spektakulär med ett inbyggt utrymme för ved.

– Vi ska också slipa, putsa upp och pigmentera alla ekgolv, som blivit lite fula och slitna med åren. Det kommer bli så fint och är en bra investering i ett hem där vi vill bo hela våra liv. Huset ligger högt upp med mycket ljus och sol. Dess grund är från 1911, jag har hittat tidningar i taket från den tiden. Då bestod det här området av mindre bostäder och vi har bland fiskerätt under Lidingöbron. I omgångar har huset med tre våningar byggts på och gjorts om. En gammal stenvägg har blivit vägg i badrummet och i källaren finns ett vedinkast. Utanpå känns det mer som 30-tal med puts.

10. Vad är din paradrätt?

– Jag tycker väldigt mycket om att laga mat och gör det tillsammans med barnen. Det gör att vardagarna blir roliga. Vi har ett matkonto på Instagram, systrarna_lindorff. I detta nu är mina barn hemma och lagar albondigas, stora spanska köttbullar med tomatsås. Det är en väldigt god rätt. I mitt recept gör man dem med ägg, en massa riven parmesan, färska kryddor och krossat knäckebröd. Tomatsåsen tillagas med vitt vin, vitlök, basilika och chili. Den serveras med färsk pasta och förstekta körsbärstomater med vitlök och kryddor. I slutet vänder man i den kokta pastan. Vi lagar mycket italienskt och har en egen pastamaskin. Lykke var med i ”Sveriges yngsta mästerkock” när hon var tio. Nu är hon 13 och hanterar hela köket själv.

– Ungarna är också fenomenala på att baka. De gillar att experimentera. Varför gräddar man inte chokladbollar, undrade de. Det blev riktigt bra, som en blandning av chokladhavreflarn och cookies. De är också jättebra på marsinpantårtor. Lykke har bland annat gjort en midnattsblå jultårta med tomte, slädar och stjärnor.

– Jag säger aldrig nej. De får använda maskinerna och knivarna och får göra det mesta, så länge de städar upp och inte slösar med ingredienserna.