Att vara ”den andra kvinnan” är sällan kul.
Att vara ”den andra kvinnan” är sällan kul. Foto: Shutterstock

Lina, 37: ”Hans fru trodde han var på jobbresa”

När 37-åriga Lina träffade Thomas uppstod omedelbar attraktion.

Problemet? Han var gift och hade barn.

Här är hennes historia.

Första gången jag såg Thomas var i korridoren på jobbet. Våra avdelningar hade slagits ihop och han var min nya kollega. Han höll kvar min blick någon sekund för länge, när vi hälsade. Där och då hände något. Det låter som en klyscha, men det var en omedelbar attraktion. Egentligen var han inte min typ. Han var lite för snygg faktiskt. Men han hade det där sättet att se på mig, som fick mig att känna mig utvald och vacker.

I lunchrummet hade jag pusslat ihop att han var gift och hade småbarn. Varningsklockorna blinkade som saftblandare. Särskilt som jag kände att det verkligen fanns något mellan mig och Thomas. Jag hade precis avslutat en lång relation och behövde egentligen vara ensam och läka ihop.

LÄS OCKSÅ: Kommer din partner vara otrogen? 7 faktorer som påverkar

Bjöds hem till kollegans lägenhet

Inför julfesten var jag otroligt nervös. Skulle något hända mellan oss var det då. För en gångs skulle hade jag lockat mitt långa, ljusa hår och jag kände mig fin i min turkosa långklänning. När jag skulle lösa ut min drinkbiljett i baren kom han fram och sa att jag såg ut som Miss Universum. Det sög till i magen. Han hade aldrig kommit fram och pratat med mig förut. Där blev vi stående och Thomas bjöd mig på ett par drinkar. Han ville veta allt om mig och jag om honom. Det var som att vi var på en dejt. Det enda vi inte talade om var att han var gift och hade tre barn. Vi var kvar bland de sista på julfesten och efteråt följde han mig hela vägen hem till porten. Där gav han mig en kyss.

På måndagen skickade Thomas ett mejl där han frågade om han fick träffa mig igen. Jag förstod inte hur han vågade, tänk om någon skulle se vad han skrivit. Trots att jag inte borde kunde jag inte låta bli att säga ja. Då vår stad inte är särskilt stor, vågade jag inte träffa honom ute. I stället bjöd jag hem honom till min lägenhet. 

Ljög om att han var bortrest

Jag hann inte mer än servera honom ett glas Prosecco förrän vi kysstes igen. Att älska med Thomas var fantastiskt. Han var så öm och innerlig.

Jag blev verkligen förälskad i honom. Nästan alltid sågs vi hemma hos mig. Vår relation var passionerad, men vi hade också bra samtal och roliga diskussioner. Han sa sällan något om sin fru Helene. Enligt honom var deras relation på sparlåga. Så hade det varit sedan deras första barn föddes för åtta år sedan. Det fanns ingen gnista mellan dem längre. Han gav mig ofta komplimanger för min tajta kropp. Helenes figur var mer svampig, sa han. Jag vågade inte fråga honom om de fortfarande låg med varandra.

När han träffade mig sa han till sin fru att han var på någon affärsmiddag eller jobbresa. Till en början var jag glad för de gånger vi sågs, men med tiden började jag tycka att det var jobbigt med smusslandet. Jag har aldrig varit bra på att vänta och nu gjorde jag det hela tiden. 

LÄS OCKSÅ: Anneli, 51: ”Plötsligt stod jag utan jobb – mitt livet ”

Pendlade mellan hopp och förtvivlan

Inte heller kunde jag messa honom, det var för riskabelt sa han. Jag tror att han hade sparat mitt nummer under namnet ”Allan”, som hans gamla farbror hette.

Det var också tärande att han var så av och på. När frun och barnen hälsade på mormor på lantstället några dagar flyttade han nästan in hos mig. Däremellan kunde det gå ett par veckor, då vi inte träffades. Det gjorde mig osäker. När vi till slut sågs igen var jag för orolig för att kunna njuta när vi älskade. I stället blev jag oåtkomlig och snudd på bitchig.

Dela med dig av din historia

Varje människa bär på en historia. Det är ett känt uttryck och det tänker vi ta fasta på. Vi vill höra din historia.

Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara helt anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser Söndag,

Expressen

105 16 STOCKHOLM

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

Det hände att vi tillbringade helgen i en annan stad. Första gångerna var det härligt, men efter tre, fyra år kände jag att det inte var det här jag ville. Jag längtade efter barn och visste att min biologiska klocka tickade.

När jag frågade honom vad jag betydde för honom sa han att jag var den häftigaste kvinna han träffat. Han ville leva och skaffa barn med mig, sa han. Varje gång tändes det ett hopp.

Det släcktes när han några dagar senare ringde och beklagade sig över sitt dåliga samvete för att han svek barnen.

Att bryta med honom var det bästa jag gjort

Efter att ha kastats fram och tillbaka i snart fem år började jag få nog. Jag skulle snart fylla 36. Sakta började respekten för honom försvinna. Inte blev det bättre när jag då och då såg honom och frun i centrum. Hon såg så vanlig ut. Jag ville bara kräkas. Var det henne jag konkurrerade med?

När Thomas ringde och ville ses efter att han inte hört av sig på en vecka var jag kall. Jag ville inte längre. Han fick hitta någon annan, som han kunde utnyttja och bedra sin fru med. Thomas blev helt tyst.

Att bryta med honom var det bästa jag gjort. Det tog bara ett par veckor, så träffade jag en ny man på krogen. En vanlig kille med många kvaliteter. Dessutom var han väldigt tydlig med att han ville ha mig. Och gärna ett helt fotbollslag med ungar. Det första är redan på väg. Efter tre månader blev jag oplanerat gravid och nu är jag i vecka 26. Vad Thomas tycker har jag ingen aning om, men jag märker hur han numera kastar blickar på min mage.

Lina, 37, berättat för Åsa Görnerup

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!