Laila Bagge
Laila Bagge Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Laila Bagge: Vi tar inte varandra för givet

Hela söndagen tar Laila Bagge, 46, itu med en gigantisk klädhög. När hon är färdig på kvällen slocknar hon i soffan. Nu spanar den hårt arbetande radio- och tv-profilen efter en ny tomt på Lidingö. Dessutom fnular hon och sambon på att skaffa barn. Men gifta sig vill de inte.

Laila Bagges bästa…

…söndag:

– Söndagar är banne mig heliga för mig, för då gör jag ingenting. Jo, det gör jag ju! På lördagar är det skjutsa barn hit och dit och titta på fotbollsmatcher i fyra timmar. På söndagar städar jag från morgon till kväll. Det är fruktansvärt. Trots att jag har städhjälp samtidigt. Men om hon ska lägga in alla kläder i garderoben kommer vi inte att hitta dem igen. En vana vi har är att släppa kläder vi använder under veckan i en hög på golvet som ett jävla majbål. Sedan måste man ju ta hand om den där högen. Det tar aldrig slut. Det är min mans kläder, mina, barnens och deras kompisars kvarglömda plagg. 

Laila Bagge

Ålder: 46.

Familj: Sambon Korosh Kananian, 29. Sönerna Liam, 16, och Kit, 8.

Gör: Radiopratare och tv-profil.

Aktuell: Hörs i Rix Morronzoo varje vardagsmorgon klockan 5–10 tillsammans med Roger Nordin. Bloggar om inredning och livsstil.

På Viafree och Viaplay finns tidigare säsonger av ”Lailaland”.

Det är också kläder som hundarna fått och aldrig har på sig. Gud, jag blir helt slut. Jag tvättar, hänger, viker och lägger in i skåpen. Jag litar inte på någon. Min man och barnen har erbjudit sig att hjälpa till, men jag vågar inte det. Korosh brukar dock tvätta sina egna kläder, fast jag vill tvätta mina egna för att det inte ska hända något med dem. Någon gång har jag fått ut en tröja som varit för liten och fått en annan färg.

I stället tar min sambo kommandot över trädgården, så jag slipper i alla fall att gå och räfsa, slita ogräs och klippa gräsmattan. På söndagskvällen dör jag i soffan.

…efterlysning:

– Jag fick en impuls att jag ville bygga ett hus och la ut en efterlysning på Instagram. Ingen nappade, det finns så få tomter på Lidingö. Det skulle ju vara kul med sjöutsikt. Ser man en fin äng eller skog går det också bra. Det går bra med en vanlig tomt också, men då måste man kunna bygga ordentligt på den. Jag funderar alltid på att flytta. Där har jag och Korosh samma intresse. Min son Liam däremot tycker inte om det. Jag vågar inte säga något till honom förrän det är skarpt läge. Han har sagt att jag inte får göra något på fem år. Nu har det gått fyra. Jag tycker absolut om huset där vi bor. Det blev jättefint när vi gjorde om det, men jag gillar skapandet. Även om vårt 30-tals-hus är fantastiskt, hade jag inte ritat huset på det sättet. Vi slog ut alla rum för att få större rum. Jag hade kanske lagt det på ett annat sätt på tomten och haft mer vinklar och vrår.

LÄS OCKSÅ: ”Mitt bästa beslut var att sluta med droger” 

…livskamrat:

– Det är ju min man Korosh. Han är fantastisk och så himla supportande. Han är en klippa när det blåser, då står han där stadigt. I dag sa jag: ”Jag kan inte manuset. Jag har inte hunnit träna.” Idoljurymedlem som man är kände jag att det här är underkänt. Då sa han att jag är grym och kommer klara det galant. Han är bra på att peppa och finns alltid där. Det uppskattar jag. Vi är båda bra på att vara stark för den andre. Är någon ledsen eller så stressad att man går sönder, då backar alltid den andre upp. Vi känner hela tiden att vi är två. Man är inte ensam.

Laila Bagge med sambon Korosh Kananian. Foto: OLLE SPORRONG

…giftermål:

– Jag vill inte gifta mig igen och det vill inte han heller. Det är skönt att vi resonerar likadant. Jag har varit gift två gånger, så jag har lite i bagaget. Vår uppfattning är att direkt efter att man gift sig så slappnar man av lite. Man tror att allt är klappat och klart, slutar göra de där små speciella sakerna och tar varandra för givet. Jag upplever att många börjar sina sms med: Glöm inte att handla mjölk. Kom ihåg att hämta kidsen i skolan.

Företaget kommer in före kärleken. Det måste finnas ett: ”Hej älskling, jag saknar dig...” Någonting kärleksfullt. Det är klart att vi har hamnat i en vardag, men inte en sådan vardag att man tar varandra för givet. Jag vet att jag lika väl kan komma hem en dag och så är hans grejer borta från huset. Jag skulle också kunna gå. Kämpa? Nej! Se till att uppskatta varandra innan man hamnar där.

LÄS OCKSÅ: ”Jag vägrar låta mina kompisar glida ifrån” 

…barnlängtan:

– Vi har satt det på paus. Vi har försökt väldigt länge och till slut kände vi att det här går inte. Nu fnular vi på om vi ska gå vidare eller inte. Jag kan inte bli gravid på normalt sätt. Jag har tagit hormonsprutor, men det gick inte. Då får man ta ett ägg och så blir jag farkosten. Det blir min mans biologiska barn och jag blir ju mamman, men inte biologisk mamma. Då är det inte lika bråttom. Jag är öppen för det också. Det är mycket att tänka på: Är det läge? Jag är ändå i den åldern jag är. Redan tidigare sa Korosh att han älskar mina barn som om de vore hans egna. Han säger att han är nöjd ändå, om vi nu väljer att inte skaffa barn.

…mammaegenskap:

– Jag är bra på att lyssna, vara förstående och vårda relationen till mina barn. De vet att de kan komma till mig i alla väder. Skulle Liam ha sin första fylla, vet jag att jag är den första han ringer. Men det har inte hänt än och han är 16. Han sportar ju varje dag och kör mopedbilen fram och tillbaka. Han kör MMA, brottning, boxning. I våras blev Liam svensk mästare i brottning. Jag tror Liam har fått drivet och målmedvetenheten från mig. Han är fast bestämd att lyckas inom MMA. Han säger att det inte handlar om om, utan när han kommer med i UFC. Han har frågat mig vad jag helst vill ha, en Lamborghini eller ett hus i Los Angeles? Får jag välja tar jag ett hus.

…kroppsdel:

– He he, i den här åldern ska man inte fråga om bästa kroppsdel. Lilltån? Det är nog ögonen, tror jag. De är fina. Jag har alltid gillat mina gröna ögon. Jag tror de kommer från pappa, som har melerade grönbruna ögon. Jag har fått reda på mitt DNA-test. Jag är en riktig fruktsallad. Jag är 28 procent engelsk, 22 procent skandinavisk, 14 grekisk och italiensk, 12 judisk, iransk och irakisk, 11 Mellanöstern.

Håll i dig nu: 8 procent nordafrikansk, 1,6 procent nigeriansk, 1,3 sydasiatisk. Vi gjorde ett test på Hasse Aro också och han är 100 procent finne. Jag har aldrig träffat någon som är 100 procent och han blev väldigt besviken.

…drivet:

– Man ska lägga krutet på det man är duktig på. Jag var urusel i skolan. Det enda ämnena jag var duktig i var de kreativa ämnena, musik och bild. Jag hårdsatsade på det jag ville bli och det har lett mig dit jag är i dag. Jag har alltid velat jobba inom showbiz.

…kärlekssemester:

– Bila i USA kanske. Det är mysigt att sitta i bilen och upptäcka nya ställen tillsammans. Att checka in på ett hotell som man aldrig varit på. Det är roligt. När du bilar kommer du hela tiden till nya platser och får nya intryck. Är du på ett enda ställe hela tiden blir det same same. Visst, det kan vara mysigt också, men det blir på ett helt annat sätt när man bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande