Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I programmet ”Svenska powerkvinnor” medverkar olika kvinnor som vågar följa sina drömmar och nå sina mål. ”Man får följa resan med motgångar, misslyckanden och se att det krävs hårt arbete. Ingenting kommer gratis. Det jag framför allt vill är att man ska bli inspirerad och våga. Så många kvinnor som jag mött som drömmer om saker, men inte vågar hoppa av. Oftast är de rädda för att misslyckas och vad andra ska säga om de misslyckas. Men vem har inte misslyckats? Jag är en tävlingsmänniska och har motgångar varje dag. Det kan gälla lyssnarsiffror på radion. Ibland ligger man över, ibland under och då får man kämpa.”I programmet ”Svenska powerkvinnor” medverkar olika kvinnor som vågar följa sina drömmar och nå sina mål. ”Man får följa resan med motgångar, misslyckanden och se att det krävs hårt arbete. Ingenting kommer gratis. Det jag framför allt vill är att man ska bli inspirerad och våga. Så många kvinnor som jag mött som drömmer om saker, men inte vågar hoppa av. Oftast är de rädda för att misslyckas och vad andra ska säga om de misslyckas. Men vem har inte misslyckats? Jag är en tävlingsmänniska och har motgångar varje dag. Det kan gälla lyssnarsiffror på radion. Ibland ligger man över, ibland under och då får man kämpa.”I programmet ”Svenska powerkvinnor” medverkar olika kvinnor som vågar följa sina drömmar och nå sina mål. ”Man får följa resan med motgångar, misslyckanden och se att det krävs hårt arbete. Ingenting kommer gratis. Det jag framför allt vill är att man ska bli inspirerad och våga. Så många kvinnor som jag mött som drömmer om saker, men inte vågar hoppa av. Oftast är de rädda för att misslyckas och vad andra ska säga om de misslyckas. Men vem har inte misslyckats? Jag är en tävlingsmänniska och har motgångar varje dag. Det kan gälla lyssnarsiffror på radion. Ibland ligger man över, ibland under och då får man kämpa.”
I programmet ”Svenska powerkvinnor” medverkar olika kvinnor som vågar följa sina drömmar och nå sina mål. ”Man får följa resan med motgångar, misslyckanden och se att det krävs hårt arbete. Ingenting kommer gratis. Det jag framför allt vill är att man ska bli inspirerad och våga. Så många kvinnor som jag mött som drömmer om saker, men inte vågar hoppa av. Oftast är de rädda för att misslyckas och vad andra ska säga om de misslyckas. Men vem har inte misslyckats? Jag är en tävlingsmänniska och har motgångar varje dag. Det kan gälla lyssnarsiffror på radion. Ibland ligger man över, ibland under och då får man kämpa.” Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Laila Bagge: ”Jag kom hem som ett vrak”

Laila Bagge, 48, om det omsusade programmet ”Svenska powerkvinnor”, kärleken till Korosh och hatkommentarer från andra kvinnor.

– När jag blev offentlig förstod jag inte till en början att folk skulle tycka så mycket. Jag tror mycket beror på att jag säger vad jag tycker och tänker.

Laila Bagge beskriver det som att hennes pannben är starkare än hennes fysik. Hon kör på tills kroppen säger i från och hon svimmar eller får ryggskott. Då finns sambon Korosh där och stöttar henne, ser till att hon vilar och stänger av telefonen.

I höst firar paret sju år tillsammans. Fortfarande finns en stark passion mellan dem

– Jag fortfarande är så himla lycklig, säger Laila, aktuell i ”Svenska powerkvinnor”

Så här får hon ihop livets alla delar.

Arbete: ”Jag kvaddar inte mentalt, utan kroppsligt” 

– Arbetet går jättebra. Det har varit väldigt mycket och en jobbig vår, men det har varit roliga saker. Nu har det planat ut lite, det är skönt. Jag har spelat in ”Svenska Powerkvinnor”, gjort radio, jobbat med mina fyra bolag och skrivit på en tv-serie med Camilla Läckberg. Ett tag blev det lite mycket.

– På radion var vi underbemannade då två kolleger slutat. Jag gick upp fem på morgnarna, sände klockan 6–10 och sedan satt vi i produktionsmöte. I vanliga fall tar det en timme, men nu blev vi inte klara förrän vid 13. Därefter filmade vi ”Svenska Powerkvinnor” till 20, ibland 22. Jag kom hem som ett vrak. 

– Det var bara att bita ihop och sedan kraschade jag och tårarna kom. Jag orkade inte mer. Då var Korosh där: ”Du klarar det, det är bara en vecka kvar till semestern.” 

– Under semestern var jag i Grekland, på Gotland och hemma, men hade inte ork att göra någonting. Först för en vecka sedan kändes det som om jag landade. Det tog sin lilla tid innan jag kom in i känslan att vara utvilad. 

Hur fick du kraft igen?

– När jag var ledig var det bara att vila. Korosh brukar också ta min telefon. Måste jag vila stänger han av den helt. Han tittar vem som ringer och är det något angeläget svarar han: ”Laila vilar, är det något viktigt?” 

– Jag kvaddar inte mentalt, utan kroppsligt. Svimmar, får ryggskott och allt möjligt annat som vagel i ögat. Det är som kroppen inte har något immunförsvar kvar och blir sjuk. Pannbenet är starkare än fysiken. 

– När jag svimmade i badrummet förra hösten resulterade det i en bruten käke, utslagna tänder och jag fick sy i hakan. När jag stressar glömmer jag att dricka vatten och känner ingen hunger. Om jag har ett späckat schema kan det lätt gå tre dagar innan jag upptäcker att jag druckit alldeles för lite. Jag kan ha druckit ett glas vatten om dagen, sedan kaffe och kanske ätit något litet. Det är då jag svimmar. 

– Jag känner kroppens signaler, men skiter i dem och har kört på i flera år. Det har blivit en vana att känna så. 

Hur var det att spela in ”Svenska Powerkvinnor”?

– Väldigt roligt, men också väldigt tungt den här perioden. Jag presenterade programidén för TV3 för fem år sedan, men sa att jag också ville ha med mig Camilla Läckberg. Hon gick i gång på idén, men hade inte tid och var bokad de närmsta två åren. I fem år stötte jag på henne och i år sa hon ja. Hell yeah! 

Laila Bagge jämte Mouna "Doktor Mouna" Esmaeilzadeh Antonija Mandir, Camilla Läckberg och Kristina ”Keyyo” Petrushina inför premiären av ”Svenska powerkvinnor”.”Camilla är en grym entreprenör och författare. En stark kvinna med skinn på näsan, som vågar säga vad hon tycker och tänker. Jag gillar sådana tjejer”, säger Laila Bagge.Laila Bagge jämte Mouna "Doktor Mouna" Esmaeilzadeh Antonija Mandir, Camilla Läckberg och Kristina ”Keyyo” Petrushina inför premiären av ”Svenska powerkvinnor”.”Camilla är en grym entreprenör och författare. En stark kvinna med skinn på näsan, som vågar säga vad hon tycker och tänker. Jag gillar sådana tjejer”, säger Laila Bagge.Laila Bagge jämte Mouna "Doktor Mouna" Esmaeilzadeh Antonija Mandir, Camilla Läckberg och Kristina ”Keyyo” Petrushina inför premiären av ”Svenska powerkvinnor”.”Camilla är en grym entreprenör och författare. En stark kvinna med skinn på näsan, som vågar säga vad hon tycker och tänker. Jag gillar sådana tjejer”, säger Laila Bagge.
Laila Bagge jämte Mouna "Doktor Mouna" Esmaeilzadeh Antonija Mandir, Camilla Läckberg och Kristina ”Keyyo” Petrushina inför premiären av ”Svenska powerkvinnor”.”Camilla är en grym entreprenör och författare. En stark kvinna med skinn på näsan, som vågar säga vad hon tycker och tänker. Jag gillar sådana tjejer”, säger Laila Bagge. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

(Det knackar lätt på hotelldörren på Diplomat i Stockholm där vi ses för intervjun och presschefen Susanne Nylén kommer in.

– Korosh ringde och sa att jag måste ge dig vatten, säger hon och räcker över ett glas till Laila.)

Hur hanterar du att folk tycker så mycket om dig?

– Det har jag vant mig vid. När jag blev offentlig förstod jag inte till en början att folk skulle tycka så mycket. Jag tror mycket beror på att jag säger vad jag tycker och tänker. Det är inte alla som gör det. Ofta lägger man tillrätta och vågar inte stå fullt ut för en åsikt. 

Det är framför allt medelålders kvinnor som hoppar på dig?

– Ja, det är aldrig några yngre tjejer. Där får jag bara ros och flera har sagt att de vill bli som jag när de är lika gamla.

– De flesta kvinnor i min ålder är fantastiska, men det händer att någon ur den äldre generationen tycker jag är barnslig, inte uppför mig och är en förebild. Flera gånger har jag fått höra att jag ska klippa mig, för det passar inte att ha långt hår i min ålder. Jag ska inte ha urringning och för korta kjolar. Listan är lång. 

– Folk får tycka vad de vill, jag lever det livet jag vill. Jag har aldrig förstått mig på människor som på fullaste allvar tror att jag ska lyssna på hur de tycker att jag ska vara. För mig är de människorna ”ufon”, jättekonstiga. Jag ser många vars klädstil jag inte tycker om. Kommenterar jag det? Nej. Jag skulle inte ens i välmening säga till någon att hon passar bättre i en page. Varför ska jag skriva sådant? 

Tar du åt dig av kommentarerna?

– Jag ska inte sticka under stol med att jag känner något när folk är elaka. Samtidigt har jag många fina följare och människor runt mig, så det släpper på tre sekunder. Jag brukar tänka: ”Vänta lite, sitt inte och gråt för att tre stycken skickat hatkommentarer. Du har hundra kommentarer som är fina. Det är bara fånigt, lägg ner.” 

Kärlek: ”Vår puss betyder någonting och det känns i kroppen”

 – Vi firar sju år i november. Det är länge och känns helt sjukt att jag fortfarande är så himla lycklig och har den här passionen. Det är klart att vi har hamnat i en vardag, men inte i den vardagen jag trodde. När jag kommer hem kan jag känna pulsen för att jag ska få träffa Korosh. Det uppskattar jag. Jag trodde det skulle bli att man ger varandra den där pussen efter jobbet bara för att man alltid gjort det. Men vår puss betyder någonting och det känns i kroppen. 

– Vi har också roligt ihop och skrattar mycket. Korosh är väldigt omtänksam, stark, respektfull och lojal, det är viktigt för mig. Han tar mig på ett bra sätt. Vi respekterar varandra, kommunicerar och säger vad som är problemet. Det är klart att vi kan vara oense och bråka som andra par, men vi är duktiga på att komma fram till en lösning och förstå varandra. 

Om Laila

Namn: Laila Bagge.

Ålder: 48 år.

Familj: Sönerna Kit, fyller 10 den 19 oktober, och Liam, 18. Sambon Korosh Kananian, fyller 31 den 28 september.

Bor: 30-talshus i villaområde på Lidingö.

Gör: Entreprenör, radio- och tv-profil.

Aktuell: ”Svenska Powerkvinnor” hade premiär på Viaplay, Viafree och TV3 den 7 september. Medverkande är Laila Bagge, Camilla Läckberg, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Antonija Mandir och Mouna ”Doktor Mouna” Esmaeilzadeh.

Hörs i Rix Morronzoo varje vardagsmorgon klockan 6–10 tillsammans med Roger Nordin.

Har fyra egna bolag. Aktuell med möbelkollektionen Furniture Fashion och Kolai, en hud- och hårvårdsserie.

(Lailas mobil ringer. Det är Korosh som undrar om det finns några hela, rena fotbollsstrumpor till Lailas yngste son Kit. Det gör det inte och Korosh ska köpa nya innan träningen.)

– Han och jag ser också till att hålla glöd i förhållandet, så man inte blir tagen för given. Det är en balans att känna sig älskad och veta att han gör allt för mig, men ändå känna att han kan lämna. Den balansen är båda duktiga på att hålla. 

– Om jag eller han går ut en kväll med kompisar, skickar vi alltid mess där vi skriver ”Tänker på dig ”eller ”Jag älskar dig” för att visa att vi finns i varandras tankar även om vi är ute. Fortfarande gör vi oss också fina för varandra.

– Någon gång har jag tagit upp att jag inte uppskattar att han kommer ner till köket och pratar i telefonen det första han gör, när jag står och lagar frukost. Där har jag fått tillbakakaka när jag kommit hem och pratat jobb i mobilen. Det är ganska respektlöst. Det hade man aldrig gjort i början av ett förhållande. Sådant smyger sig in och till slut sitter man med en stor padda vid frukostbordet och ser inte varandra. 

Hälsa: ”Jag var tvungen att göra gymnastik där jag bände upp käken” 

– Hälsa är bra. Jag skulle vilja träna tre gånger i veckan, men är så trött att jag orkar inte. Egentligen skulle jag kunna träna varannan vecka när jag inte har barn. De veckor jag tar hand om Kit slutar jag jobba vid 16 och brukar jag hämta honom eftersom Korosh skjutsar honom på morgnarna. Då vill jag vara med Kit. Jag skulle behöva kontinuitet. 

Har din brutna käke läkt?

–När jag gapar ser du att käken går lite snett till vänster. Om jag dör och man hittar mitt skelett kommer man se att jag råkat ut för ett allvarligt slag på den. Jag fick fila ner lite tänder där bak, då bettet var snett och jag inte kunde stänga munnen. 

– Från början kunde jag bara öppna den lite och äta soppa med sked. Jag var tvungen att göra gymnastik där jag bände upp käken. Växte käkbenet fast skulle jag aldrig kunna gapa mer än så. Fem gånger per dag satt jag och bände upp käken med ett redskap som såg ut som en klädnypa. Sedan fick jag åka och mäta hur mycket munnen gick att öppna. 

– Jag hade ont ganska länge och fick en jäkla smärta i nacken av snedbelastningen. Efter ett halvår gick jag till min akupunktör Vladimir. Han masserade inne i munnen och fick de spända och krampande musklerna att slappna av. Efteråt släppte det i nacken och jag kunde gapa mycket mer. 

Personlig utveckling: ”Mer och mer känner jag att jag vill ta det lugnt”

– Jag fyller 49 och har ingen åldersnoja. Jag trivs i livet och där jag är just nu. Kit blir tio och det är skönt att barnen kan klara sig själva mer. 

– För varje år har jag lärt mig att lyssna mer på min kropp och ta hand om mig själv. Även om jag absolut kör hårt, har jag blivit bättre. Förut var det katastrof. Mer och mer känner jag att jag vill ta det lugnt och inte hålla samma tempo. 

Fritid: ”Varannan vecka är jag världens bästa morsa” 

– Varannan vecka lever jag och Korosh som att vi är ensamma. Det är klackarna i taket, vi kan göra vad vi vill och ta en spontanweekend någonstans. Det är nästan som att jag inte har barn. Varannan vecka är jag världens bästa morsa och gör roliga familjesaker. Den kombinationen passar mig utmärkt. 

Laila Bagge och sambon Korosh Kananian träffades 2015.Laila Bagge och sambon Korosh Kananian träffades 2015.Laila Bagge och sambon Korosh Kananian träffades 2015.
Laila Bagge och sambon Korosh Kananian träffades 2015. Foto: OLLE SPORRONG

– Sedan har jag Liam på heltid, men han är 18 nu. Det är klart att jag alltid kommer vara hans mamma, men relationen har förändrats och jag är också en vän. Jag kan inte säga till när han ska komma hem, bara vilka regler som gäller vad gäller städning och diskning så länge han bor under mitt tak. 

Bostad: ”Framför allt vill jag se vattnet, men behöver inte vara en strandtomt” 

– Jag trivs absolut i villan vi har, men drömmen är att få bygga något med Korosh. Jag söker en tomt på Lidingö. Framför allt vill jag se vattnet, men det behöver inte vara en strandtomt. Det har vi letat efter i tre år. Hade inte Kit gått i skolan på Lidingö hade tomten kunnat ligga var som helst. Nu bor han varannan vecka hos sin pappa. Det skulle bli jättejobbigt att köra från säg Nacka till Lidingö i rusningstrafik. 

– Är det någon som har en är det bara att höra av sig via dm på Instagam. 

Ekonomi: ”Jag köper det jag tycker är snyggt” 

– Jag slösar definitivt pengar, men jobbar också hårt och vill använda dem. Mina jobb är en hobby och kan man tjäna pengar på det har man lyckats. 

– Jag går på restaurang och handlar saker jag vill ha. Någon märkestjej är jag inte, även om jag också gillar märken. Byxorna jag har i dag kostade 200 och toppen 100. Kläderna har jag beställt på nätet. Jag köper det jag tycker är snyggt. Är plaggen dyra har jag råd med det också.