1 av 2: Charlotte Sanders berättar om tips och knep som gör att relationen stärks och utvecklas.
2 av 2

Kroppsspråket som visar att du är intresserad

Vågar du inte berätta för din dejt att du diggar hen?

Visa det i stället!

Ditt kroppsspråk är nämligen mer kraftfullt än du tror.

Här är 4 signaler som visar att du är intresserad.

Ett oerhört effektivt sätt att visa intresse är förstås att säga det rakt ut. Men ibland krävs mer subtila signaler, som fortfarande lämnar ett starkt avtryck.

Säg hej till kroppsspråket!

– Kroppen följer det som händer inne i huvudet, säger Traci Brown, expert på kroppsspråk, till Elite Daily.

Detta kan förstås vara på gott och ont, eftersom mycket av kroppsspråket sker omedvetet. Vissa saker kan du emellertid styra över genom att tänka på följande:

1. Vänd dina fötter eller ben i deras riktning

När du riktar dina fötter mot din dejt visar du att du lyssnar med hela kroppen och är intresserade av vad de har att säga. Om du sitter ner uppnår du samma resultat genom att rikta dina ben mot dem.

LÄS OCKSÅ: 5 tecken: Så vet du att din flört är intresserad 

2. Rikta ditt bröst mot din dejt

En annan kroppsdel som med fördel kan peka mot ditt kärleksintresse är din torso. Enligt Patti Wood, expert på kroppsspråk, signalerar detta att du har sänkt din gard och ”öppnat” ditt hjärta.

– Forskning visar att personer som känner sig under attack eller agerar defensivt försöker skydda den sårbara yta på bröstet där hjärtat sitter, säger hon till Elite Daily.

3. Luta dig framåt

Rent generellt tenderar vi människor att rygga tillbaka från sånt vi ogillar och luta oss framåt när det motsatta gäller. Visa att du är intresserad genom att minska avståndet mellan dig och din dejt.

LÄS OCKSÅ: 7 vanliga fel vi gör när vi väljer partner 

4. Undvik fysiska barriärer

Allt som står mellan dig och ditt potentiella kärleksintresse bör tas bort. Detta inkluderar kroppsdelar.

– Den barriär som de flesta använder är armarna, säger Wood.

Undvik alltså att korsa dina armar när ni pratar. Låter du famnen vara öppen signalerar du att du är både fysiskt och känslomässigt öppen. Att sträcka ut armarna och rikta handlederna mot din dejt gör det än mer tydligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!