Klara fick ett helt nytt liv när hon bröt upp från sin make.
1 av 2: Klara fick ett helt nytt liv när hon bröt upp från sin make. Foto: Shutterstock
”Oavsett, har jag fortsatt mitt sexuella äventyr och utforskar olika saker. Jag gillar spänningen, som att träffa någon på parkeringsplatsen för att ha sex, eller ha en hotellnatt.”
2 av 2: ”Oavsett, har jag fortsatt mitt sexuella äventyr och utforskar olika saker. Jag gillar spänningen, som att träffa någon på parkeringsplatsen för att ha sex, eller ha en hotellnatt.” Foto: Shutterstock

Klara, 56: Jag älskar att ha sex

Efter skilsmässan började Klara, 56, bejaka sin sexualitet på allvar. Sedan dess har hon inte ångrat en sekund.

Här är hennes historia.

Jag levde tillsammans med en sexmissbrukare i många år. När han i terapi fick uppdraget att inte ha sex alls, i syfte att avprogrammera sin problematik, slutade vi helt att ligga med varandra. Och jag ställde upp på det här och hade inte ens självsex, men han fortsatte ändå med sitt porrsurfande och till sist gick det inte längre utan vi flyttade isär.

I flera år fortsatte vi att jobba på vår relation som särbos men det slutade till sist med att vi skildes helt. Jag måste erkänna att jag var livrädd som nybliven singel, hur skulle jag göra för att ge mig ut i dejtingvärlden, som femtio plus–kvinna? Fanns det ens någon som ville ha en gammal skruttig kvinna, tänkte jag.

LÄS OCKSÅ: Charlotte, 39: ”Jag har slagit mina pojkvänner”

Led av komplex

Jag hade blandade känslor, jag var lite pirrig och förväntansfull, men mina komplex gjorde att jag ändå tvekade. Till sist bestämde jag mig för att säga ja till min lust, som var större än någonsin, efter en lång tid utan sex. Jag tystade ner min inre kritiker som sa ”så där kan man inte göra” och ”mamma hade inte tyckt om det här”. Idiotiska tankar egentligen, men att vara i medelåldern och ge sig ut dejta var läskigt, så totalt mot normen om hur en kvinna i min ålder skulle bete sig, kändes det som.

Den första dejten via en dejtingsajt var det värsta jag varit med om.

Han var så oerhört angelägen om att vi skulle ses snart, men jag ville vänta eftersom jag inte riktigt visste vad jag ville. När vi sedan träffades så synade han mig kritiskt från topp till tå och sen tittade han knappt på mig under den timme som vi satt och pratade. Jag är överviktig och det syntes att han mådde illa av att titta på mig. Det tog mig väldigt hårt och det lilla självförtroende jag hade försvann helt. Så det tog lång tid innan jag träffade någon igen och då skrev jag att ”förresten, jag är rätt stor”, till männen. Jag ville inte ha de nervärderande blickarna igen, aldrig.

Jag var ett nervvrak inför mötet och kände mig ful och fet

En kille sedan dess har uttryckt sig illa och sagt att han visste att jag var tjock, men inte att jag var så tjock, han nådde ju inte runt mig.

Men sedan vände det och de män jag mötte visade mig enorm uppskattning, en del ville ha mig som älskarinna, andra leva sitt liv med mig. Det här stärkte mig oerhört mycket.

Efter en tid började jag prata i telefon med en man med en jättetrevlig röst och samtalet slutade med telefonsex. Jag visste knappt vad det var innan, men det var så hett, som om vi hade haft sex på riktigt. Det var verkligen häftigt och jag gör det gärna igen. När vi sedan träffades var det pirrigt och jag undrade hur det skulle bli, när vi hade haft det så härligt på telefon. Jag var ett nervvrak inför mötet och kände mig ful och fet, samtidigt som jag kände mig som en femtonåring. Vi hade himmelskt sex men tyvärr försvann han efter det, vilket kom som en chock och gjorde riktigt ont.

LÄS OCKSÅ: 14 sexställningar att prova i livet… eller redan i natt

Gillar spänningen

Män kan prata mycket ”socker” och förföra en, och det kan vara hur mysigt som helst, men när de bara försvinner är väldigt jobbigt, vilket inte är ovanligt i dejtingvärlden i dag. Jag önskar att män var mer raka och ärliga. Är de bara ute efter sex, säg det. Vill de ha en relation, så säg det. Det kan vara helt fantastiskt att ha sex över en natt, men tydlighet är ändå viktigt. Oavsett, har jag fortsatt mitt sexuella äventyr och utforskar olika saker. Jag gillar spänningen, som att träffa någon på parkeringsplatsen för att ha sex, eller ha en hotellnatt. Jag har provat att gå på swingersklubb och tänker ge det en chans till innan jag bestämmer mig för om det är min grej eller inte.

Sen har jag även mött några män jag gärna skulle dela mitt liv med. Hittar jag rätt blir jag gärna en mans kvinna igen, men fram till dess kommer jag bejaka min sexualitet och prova på allt jag har lust till. Jag har insett att jag hade låst in mig i en bild av att har jag lovat i nöd och lust så stannar jag – även om det skadar mer än bygger upp och även om sex inte längre finns med i relationen.

Dela med dig av din historia

Varje människa bär på en historia. Det är ett känt uttryck och det tänker vi ta fasta på.

Vi vill höra din historia.

Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser Söndag,

Expressen

105 16 Stockholm

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

Våga tycka om sex

I dag säger jag ja till upplevelser, vilket jag inte gjorde innan, då jag mest var mamma, hushållerska och familjens projektledare. Nu kan jag på ett helt annat sätt släppa taget och ge mig hän. Jag har också lärt mig det härliga med att man kan bli förälskad och älskad av flera personer samtidigt. Många 50-pluskvinnor sitter i det här nejsägandet, att de inte har sex vid första dejten, att man nu som vuxen är klokare och håller på sig, för annars får vi skylla oss själva om mannen lämnar oss eller skickar bilder vi inte vill ha.

Men jag tycker att vi får tycka om sex och säga ja till det, utan att behöva bli utsatta för dåligt beteende! Till kvinnor i medelåldern som vill men som tvivlar vill jag säga: Ta chansen och sluta att skämmas över er själva. Släpp taget, öppna upp för livet och säg ja till lusten.

Klara, 56, berättat för Anne Haavisto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!