I början kände Sandra skam över otroheten.
1 av 2: I början kände Sandra skam över otroheten. Foto: Shutterstock
Men efter tio år har skuldkänslorna försvunnit.
2 av 2: Men efter tio år har skuldkänslorna försvunnit. Foto: Shutterstock

Sandra, 43: ”Plötsligt var jag kär i två män samtidigt”

Sandra trodde att hon träffat mannen i sitt liv och hade det perfekta förhållandet. Sedan åkte hon på konferens.

Det blev startskottet för ett tio år långt dubbelliv.

Här är hennes historia.

Jag lever ett dubbelliv med två underbara män. Den första pojkvännen träffade jag på en resa i Italien, på en fest som resebolaget arrangerade. Han stod framför mig plötsligt och log, och jag minns att han frågade om jag hade en bra kväll. Jag var där med två väninnor, vi hade länge längtat efter att göra en tjejresa ihop och äntligen hade allt klaffat och vi var i väg. Jag var singel efter ett kortare, ganska destruktivt förhållande, där vi sårade varandra och till slut separerade, inte helt utan gnissel.

Jag hade varit singel i ett halvår och var inte ute efter att träffa någon ny man än. Men den här kvällen hände det, i Italien av alla ställen. Vi pratade länge den kvällen och senare dansade vi tätt intill varandra.

LÄS OCKSÅ: Louise: Skilsmässan kom som en total chock

Flyttade ihop efter ett halvår

Dagen efter åkte vi på en rundresa med en guide och jag minns kyssen än, utanför mitt hotell, mjuka och varma läppar, som kändes så kärleksfulla redan då. När vi kom hem gick det inte mer än tre dagar innan vi sågs igen och vi blev ett par väldigt fort. Jag trivdes så bra med honom. Han var rolig, kärleksfull och smart. Vi hade långa diskussioner om allt mellan himmel och jord. Han var min själsfrände minns jag att jag tänkte ganska tidigt. Vi flyttade ihop efter ett halvår och fick en dotter två år senare som vi båda avgudade. Vår kärlek var gränslös och stark och de blev ännu starkare när vi var tre.

Jag var kär och lycklig och blev helt handfallen när en annan man korsade min väg. Det var på en konferens på jobbet och han var moderator under en paneldiskussion. Han var vansinnigt snygg, hade en behaglig röst och en blick som var så intensiv att jag fick rysningar när våra blickar möttes. Om man kan prata om attraktion som en religiös upplevelse, var det precis så jag kände. Jag drogs till honom så starkt att jag blev förvirrad och gick in på toaletten för att skölja av ansiktet.

Jag var på väg att vara otrogen, med en man som jag inte ens pratat med

Jag såg mig själv i spegeln och undrade vad det var som hände? Jag hade en underbar man hemma med vår dotter, jag var dökär i honom och vi hade det perfekta förhållandet. Hur kunde jag bli så betagen av en annan, okänd, man?

Under eftermiddagen försökte jag hålla mig långt borta från honom, men ögonen sökte hans hela tiden, rastlöst, oroligt och gud förbjude; upphetsat. Jag gick ut en stund på en balkong för att få frisk luft och försökte skingra tankarna. Plötsligt kände jag en hand på min axel och vände mig om. Där stod han, nära och vi fastnade i varandras ögon. Han log och jag log, sen hände allt på en mikrosekund. Han kom närmare, lyfte min haka med sin stora varma hand och kysste mig, först ömt och trevande, sedan allt djupare. Jag trodde jag skulle svimma av upphetsning och kravlade mig fast vid honom så jag inte skulle falla ihop. Hur länge vi stod och kysstes har jag ingen aning om, men när jag kom tillbaka till ett medvetande låg jag på en säng under honom och det kändes som det mest naturliga i världen. Samtidigt som allt var så fel som något kan vara. Jag var på väg att vara otrogen, med en man som jag inte ens pratat med. 

LÄS OCKSÅ: ”Vi fick fin kontakt men något kändes fel”

Skammen försvann

Känslorna krigade i mitt bröst men lusten vann och när han var inuti mig grät jag, både av skam och av njutning. Vi älskade hela natten och sov hopslingrade ett par timmar på morgonen.

Jag vaknade till kaffedoft och en kyss på näsan. Vi åt frukost i sängen och pratade på riktigt för första gången. Han var öppen med att han var gift och inte hade för avsikt att skilja sig, men att han inte såg vårt möte som ett engångsligg. Jag berättade att jag var i ett lyckligt förhållande och hade en dotter och sedan hörde jag mig själv fråga när vi skulle ses igen.

Med blandade känslor åkte jag hem till min familj, och jag förvånades över att jag inte kände mer skuld ändå. Visst hade jag lite dåligt samvete och undrade hur jag hade hamnat i säng med en främmande man. Samtidigt kände jag ett slags kärlek till den här främlingen och jag såg fram emot att ses igen. Och utöver det var jag lycklig över att se min familj igen.

LÄS OCKSÅ: ”Barnen ville inte längre ta med sig kompisarna hem”

Levt dubbelliv i tio år

Vi träffades på ett hotell en vecka senare och det var himmelskt. Vi hade långa samtal och älskade med varandra, promenerade och älskade igen. Jag var så lycklig med honom och insåg att jag var kär. Nu var jag plötsligt kär i två män samtidigt. Jag fick inte ihop det, samtidigt som det kändes självklart. Alla mina tankar om tvåsamhet slängdes omkull, och jag mötte ett nytt jag med nya åsikter och insikter. 

Dela med dig av din historia

Varje människa bär på en historia. Det är ett känt uttryck och det tänker vi ta fasta på.

Vi vill höra din historia.

Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser Söndag,

Expressen

105 16 Stockholm

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

Visst kan man älska flera personer samtidigt, det är ju uppenbart, tänkte jag ofta. Mitt dubbelliv blev en naturlig vana som jag njöt av. Hemma var jag en kärleksfull sambo och mamma, med den andre hade jag djupa samtal och fantastiska sexuella möten som växte för varje gång vi var tillsammans.

Det har gått tio år sedan jag mötte den andra mannen och vi är lika kära och passionerade i dag. Min sambo och jag har fått en son och vi lever lyckliga och harmoniska. Jag njuter och älskar, och ingen lider. Jag tänker inte känna skuld över det.

Sandra, 43, berättat för Anne Haavisto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!