Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX & RELATIONER

Publicerad 11 maj 2018 10:31

Kajsa, 25, och Emil, 27, om livet som swingers

Kajsa och Emil Lannestad är swingers och står för det. Men de får olika bemötanden. 

- Vi tycker inte det är fel att våga vara sexuella och gå på swingersklubb. Men medan Emil får en high five får jag frågor om varför jag vill ligga med andra och om jag har väldigt stort bekräftelsebehov, säger Kajsa. 

Kajsa och Emil Lannestad tar i hand och ger först ett blygt intryck. Men efter en stund slappnar de av och berättar sin historia. De är barndomsvännerna som blev varandras första kärlek. De träffades igen i vuxen ålder och har nu varit gifta i nästan ett år. De säger att de är varandras bästa vänner. Därför har de också kunnat vara öppna inför varandra om vad de gillar sexuellt. 

- Det började med att jag lyssnade på en podd för ett år sedan där Anna Rosmark från Club Adam och Eva var med och pratade om swingers. Jag blev nyfiken, messade Emil och frågade om han ville åka hit och testa, berättar Kajsa. 

Dagen efter körde de de drygt åtta milen mellan Motala och Norrköping. 

- Vi pratade hela vägen hit i bilen och kom fram till att om något inte kändes okej skulle vi inte göra det. Men vi var nyfikna och ville se om det var något för oss, säger Emil. 

Första kvällen var så kallad "classy night" då kvinnor ska ha klänning och män vit skjorta och kostym. 

- Först stod vi i baren och kände oss lite osäkra på hur det hela gick till. Vi tittade jättemycket på andra i smyg, nyfikna på vad det var för människor som var här egentligen, säger Emil. 

LÄS OCKSÅ: Anna och Christer driver Sveriges största swingersklubb 

"Handlar inte bara om att ha sex"

- Jag hade en uppfattning om att det bara var gamla människor som var med alla på swingersklubb. Hade jag inte hört podden där Anna pratade, hade vi aldrig vågat oss hit, berättar Kajsa. 

Efter ett tag vågade de sig runt i de olika "lekrummen" som de kallas, kikade på andra som hade sex och var med varandra. Det visade sig att de faktiskt inte var yngst, och att de andra gästerna var trevliga och helt normala. 

 

- Det handlar inte bara om sex här, det är också ett socialt samspel med olika typer av människor. Jag föredrar att vara här framför att att gå på krogen. Här blir man bemött på ett helt annat och bättre sätt. Att komma hit som tjej känns tryggt eftersom det är uppstyrt och finns regler. Ingen får gå över gränsen. Här kan jag utveckla min sexualitet utan att vara rädd att någon ska tafsa på mig utan samtycke. På krogen händer det ju att killar grabbar tag i en och vill dra med en hem utan att man ens pratat först, säger Kajsa. 

- Här finns inga måsten, allt är frivilligt. Ett nej är ett nej och det måste respekteras, understryker Emil. 

LÄS OCKSÅ: Det här är klubben där alla har sex med alla 

Swingersparet Kajsa och Emil gör allt tillsammans

Kajsa och Emil har en regel och det är att de inte delar på sig. 

- Allt vi gör, gör vi tillsammans. Vi släpper in andra om det känns bra och finns kemi, säger Kajsa. 

Och de är noga med att allt ska kännas bra, för båda två. Om det inte gör det, avbryter de direkt. 

- Vi läser varandra hela tiden och stämmer av. Känns det bra för dig? Känns det bra för mig? 

Emil Lannestad, 27, och Kajsa Lannestad, 25, är med i Club Adam och Eva. "Vi inspirerar andra", säger Kajsa, som gärna vill bidra till att förändra synen på sexualitet.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Eftersom de har mycket på gång i sina liv och bor en bra bit bort kan de inte komma hit så ofta som de skulle vilja. 

- Vi kommer inte så ofta, men vi satsar på temakvällarna, som "classy nights", halloweenspex. Alla maskeradteman är kul, säger Emil och får medhåll av Kajsa. 

- Jag har skickat hit flera vänner. Det är många som är nyfikna och intresserade. Vi inspirerar andra, säger Kajsa. 

Är helt öppna med sin livsstil

De har valt att vara öppna med att de är swingers inför familj och vänner. 

- Det finns säkert de som inte förstår eller accepterar, men det är upp till var och en. Vi vill inte smyga, det är bättre att vara ärlig. Då blir det inte så stor risk för missförstånd, säger Kajsa. 

- Vi är de vi är. Och vi känner att vi gärna kan visa människor att det är okej att vara så här. Det är inte fel att vara sexuell och gå på swingersklubb. Jag vill vara en förebild på något sätt och faktiskt bidra till att förändra synen på sexualitet, säger Kajsa. 

Men än så länge finns det många fördomar. Och paret upplever att de får olika bemötanden. 

- Medan Emil får en high five för att han är swinger får jag frågor om varför jag vill ligga med andra och om jag har väldigt stort bekräftelsebehov. En kille ifrågasätts inte på samma sätt, säger Kajsa. 

Vi ser detta att vara swinger som en rolig grej

Men hur är det med svartsjuka, drabbas man inte av det ibland som swinger? 

- Visst, det kan hända. Men vi pratar hela tiden med varandra. Skulle det uppstå känslor för någon annan avbryter vi och träffar inte den personen igen. På så sätt avvärjer vi svartsjuka. Det har hänt någon gång att vi avbrutit en relation, säger Kajsa. 

- Kärlek är kärlek och sex är sex, vi håller oss till det. Vi vet att känslorna mellan oss består, säger Emil och pussar Kajsa på munnen. 

"Vi ser detta att vara swinger som en rolig grej"

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

- Vi ser detta att vara swinger som en rolig grej. Vi har perioder då vi inte ens tittar på andra och har vissa perioder när vi swingar desto mer. 

Vad händer om en av er vill sluta swinga och den andra vill fortsätta? 

- Då slutar vi. Kärleken mellan oss är det som allt grundar sig på, vi vill vara med varandra. Om det skulle bli så att vi en dag slutar swinga skulle jag vara nöjd och leva på alla härliga minnen, säger Kajsa och ler.