1 av 3: Hälsoliv har listat några punkter som aldrig är okej i en relation
”Jag var rädd att min sambo skulle bli mer tänd på den andra kvinnan än på mig”
2 av 3: ”Jag var rädd att min sambo skulle bli mer tänd på den andra kvinnan än på mig” Foto: Shutterstock
”Den andra veckan fick vi två matchningar, men ingen av oss gick i gång på det vi såg. Det är ju väldigt ytligt, men vad har man att gå efter om inte bilder på Tinder?”
3 av 3: ”Den andra veckan fick vi två matchningar, men ingen av oss gick i gång på det vi såg. Det är ju väldigt ytligt, men vad har man att gå efter om inte bilder på Tinder?” Foto: Shutterstock

Johanna, 45: ”Han ville krydda vårt sexliv”

Johanna var först tveksam när hennes sambo föreslog en trekant. Men efter månader av överläggningar blev det verklighet.

Här är hennes historia.

Min sambo hade länge varit nyfiken på att ha en trekant med mig och en annan kvinna. Jag var inte lika intresserad då jag redan testat det för länge sedan, och för mig var det inget speciellt.

Vi diskuterade det här många gånger och hamnade till och med i gräl till om det. Det var som om vi inte riktigt förstod varandra kring det här. Jag hade svårt att tänka mig att jag skulle tända på att min kille hade sex med en annan tjej, medan han trodde att det skulle vara en bra erfarenhet och en krydda till vårt sexliv.

LÄS OCKSÅ: 14 sexställningar att prova i livet – eller redan i natt

Låg självkänsla

Jag har dåligt självförtroende och låg självkänsla, och måste ofta ha bekräftelser på att jag är vacker, sexig, och duger.

Min sambo bekräftar mig jättemycket, men det är liksom aldrig tillräckligt för min självkänsla. Jag hamnar ofta i att jag skyller på mig själv om han till exempel inte får stånd, eller om han inte orkar ha sex. Då tror jag direkt att han inte tänder på mig längre, att han tycker jag inte är sexig längre. Så det här påverkade mig, min oro för att inte duga sexuellt gjorde att jag hade väldigt svårt för tanken på en trekant. Jag var rädd att min sambo skulle bli mer tänd på den andra kvinnan än på mig, att han skulle njuta mer med henne, och att jag skulle känna mig utanför.

Sen trodde jag inte heller att jag skulle bli så upphetsad, och undrade om han ens skulle bli det. Det är ju så att fantasin oftast är bättre och mer kittlande än verkligheten.

Skapade ett Tinderkonto

Samtalet kom upp allt oftare, min sambo försökte inte direkt övertala mig men pratade peppande om att det kunde göra oss gott. Och en erfarenhet rikare skulle väl inte skada?

Jag funderade i flera månader och målade upp olika scenarion inom mig. Jag började tänka på vilken typ av kvinna som skulle passa oss. Hon fick inte vara för ung, men heller inte för gammal. Inte för smal för då skulle jag känna mig tjock. Och så vidare.

Till slut hade jag samlat mod och sa till min kille att jag var på, att jag skulle ge det en chans. Jag sa också att om det fungerade bra, så skulle jag vilja prova med två män en gång efter det. Det var han tveksam till, av liknande anledningar som jag, låg självkänsla och en oro för att se mig njuta av en annan man. Men till slut gick han med på det och vi skapade ett gemensamt Tinderkonto där vi skrev att vi var ett nyfiket par som sökte en kvinna för en trekant. Vi satte åldersspannet på 30–45.

LÄS OCKSÅ: Nyfiken på tantrasex? Expertens 5 övningar

Plötsligt kom matchningen

Efter en vecka hade vi inte fått ett enda svar och min sambo misströstade lite. Jag sa att vi skulle ta det lugnt, att det säkert skulle dyka upp någon så småningom. Den andra veckan fick vi två matchningar, men ingen av oss gick i gång på det vi såg. Det är ju väldigt ytligt, men vad har man att gå efter om inte bilder på Tinder?

Sen kom matchningen vi väntat på. En 35-årig kvinna som såg attraktiv ut, med en sugande blick och vackra läppar. Vi började skriva med henne och var tydliga från första början. Vi undrade om hon ville ses nån kväll ute på ett glas och prata och se hur vi kände om att gå vidare. Redan tre dagar senare möttes vi i en hotellbar. Min sambo och jag var båda rätt nervösa och gick till mötesplatsen en halvtimme tidigare för att stärka oss med ett glas vin.

Vi hade inte behövt vara nervösa. Kvinnan var underbar; varm och sprudlande och den där blicken från bilderna var ännu mer sugande i verkligheten. Vi beställde en flaska rödvin och satte oss i en soffa.

Kläder började glida av och allting kändes naturligt

Pratet flöt på bra, tack vare ett hon var så utåtriktad och sprallig. Det blev många skratt och jag kände på mig att det skulle bli mer. Vi fastnade ofta i varandras blickar och jag blev överraskad över hur min kropp reagerade; mitt underliv blev varmt och bultande. Min sambo tittade på mig och log och jag såg att han också var inne på samma spår.

Dela med dig av din historia

Varje människa bär på en historia. Det är ett känt uttryck och det tänker vi ta fasta på.

Vi vill höra din historia.

Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser Söndag,

Expressen 105 16

Stockholm

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

När vinet var slut reste sig min sambo och frågade om vi skulle ta ett rum på hotellet och fortsätta där. Sagt och gjort, så satt vi plötsligt på hotellsängen och jag och kvinnan kysste varandra. Min sambos ögon brann när han tittade på oss och han kom fram och smekte oss båda över håret. Kläder började glida av och allting kändes naturligt.

LÄS OCKSÅ: 13 tecken på att din partner inte är rätt för dig

Bytte telefonnummer

Min sambo var noggrann med att ge mig mer uppmärksamhet, och lät mig och kvinnan vara mer tillsammans, medan han leende tittade på oss.

Jag vet inte hur många timmar vi höll på, bytte ställning, kysstes alla tre, smekte varandra, skrattade och småpratade. Någon gång på morgonen somnade vi till slut alla i en hög på sängen. När vi vaknade såg vi på varandra och skrattade, lättade över att inget kändes pinsamt eller jobbigt. Vi gick ner i matsalen och åt frukost och bytte telefonnummer.

Vi skulle definitivt ses igen för vidare lekar. Men först skulle jag få min önskan uppfylld, att ha två män som tar hand om mig.

Johanna, 45, berättat för Anne Haavisto

Från arkivet: ANDAS: 8 minuter som ger lugn

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!