Jessica Andersson
Jessica Andersson Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Jessica Andersson: ”Han väcker så mycket kärlek i mig”

På grund av coronaviruset uppträdde Jessica Andersson utan publik i ”Stjärnornas stjärna”.

Det blir även mycket tid hemma med kärleken Johan, paret ger varandra kärleksförklaringar 25 gånger om dagen.

Så här får Jessica ihop livets alla delar.

KÄRLEK: ”Det är vi för resten av livet”

– Jag är väldigt kär i min man och mitt liv. Efter fyra år säger vi fortfarande ”jag älskar dig” till varandra 25 gånger om dagen. Det har jag aldrig varit med om i en relation tidigare. Fortfarande kan jag tappa andan när jag ser honom för att han väcker så mycket kärlek i mig.

– För honom är det inte viktigt med äktenskap och det har han gjort väldigt klart för mig. Samtidigt är han tydlig med att han vill vara med mig resten av livet. Skulle han mot all förmodan fria blir ingen lyckligare än jag, men jag behöver inte ha det präntat på ett papper. Jag tror att det är vi för resten av livet.

Jessica Andersson

Ålder: 46.

Gör: Artist.

Familj: Sambon Johan Malm, 36. Sonen Liam, 18, från en tidigare rela­tion. Jaktlabradoren Tigra, 8.

Bor: Stor villa med sjö­ utsikt i Gottskär, Onsala.

Aktuell: Har tävlat i ”Stjärnornas stjärna”

i TV4 under våren. Firar 15­-årsjubileum som artist i turnerande ”Diggiloo” som planeras till

1 juli – 22 augusti. Turnerar 17–31 oktober med ”Crossroads – Symphonic Rock Concert”.

– Johan är min klippa. Han är otroligt varm och omhändertagande. Han lyfter mig när jag behöver det, men tar också ner mig lite när jag behöver det. Vi har en skön, kärleksfull och lite busig kemi. Ingen kan få mig att skratta som han.

– Under en period i år kommer jag mer eller mindre bo i Stockholm, men Johan unnar mig att åka. Söndagar och måndagar är våra dagar. Då är han ledig och jag hemma. Barnfrågan är inget vi fokuserar på. Skulle det mot förmodan bli något är det fantastiskt och mer än välkommet, men de oddsen är väl inte så höga. Vi kanske tar tag i det lite längre fram när det är lugnare.

– Labradoren Tigra är vår bebis just nu. Sedan har jag ju Liam. På något sätt är han min och Johans också. Liam avgudar Johan och Johan avgudar Liam.

LÄS OCKSÅ: Sofia Rågenklint om stora sorgen efter mamma

BOSTAD: ”Vi har havsutsikt från alla håll”

– För ett år sedan köpte vi hus och flyttade till havet utanför Göteborg. Jag ville bo på ett ställe där jag kunde gå ut naken i ett vårregn, utan att någon ser mig. Det kan jag nu.

– Suterrängvillan ligger på en höjd och har havsutsikt från alla håll och kanter. För att komma till vattnet tar vi oss 200–300 meter över en äng. Om man inte räknar med källarplanet, är villan på kanske 400 kvadrat. Det är stora ytor och ett stort kök.

– Vi hade bestämt oss för ett annat hus, när vi hittade villan på Hemnet. Vi gillade att den var svart och smakfullt inredd i svart och vitt. Köket avgjorde det. Det är husets hjärta. Vi visste att vi skulle kunna ha en massa härliga middagar för våra vänner där.

FAMILJ & VÄNNER: ”Vi umgås mycket med grannarna”

– Sedan vi flyttade från Trollhättan till Gottskär bor Liam hos oss ett par dagar, sedan åker han till sin pappa några dagar och är med kompisar. Det är väldigt mysigt när han är hos oss, men han är 18 nu.

– Jag har kvar alla mina vänner i Trollhättan och saknar dem jättemycket. Jag är väldigt rädd om dem och vi träffas regelbundet. I Gottskär umgås vi mycket med grannarna. Johan är kock och lagar god mat. Antingen kommer de till oss eller så käkar vi middag hos dem. De är i alla möjliga åldrar. Jag och Johan är bland de yngsta. Där är ett pensionärspar och så några mittemellan.

Foto: MATTIAS JOHANSSON / MADDOC PHOTOGRAPHY

– I julas knackade det plötsligt på dörren. Där stod grannen och vi drack glögg ihop. Sedan gick vi till nästa granne och fick en snaps där. Och förra midsommaren hade vi bjudit ett tiotal personer, men folk bara kom och till slut var vi 30. Supermysigt!

LÄS OCKSÅ: Marie Serneholt: ”Det var rätt in i torktumlaren”

HÄLSA: ”Johan har fått mig att bli mer aktiv ”

– Den är bra, tror jag. Jag är periodare när det kommer till träning, men jag mår bra och tar det med ro. Johan har fått mig att bli mer aktiv. Vi har köpt var sin mountainbike och cyklar i skogen ibland. Jag har också provat att kitesurfa. Flera gånger om dagen går jag ut med hunden och så fort vi är lediga är vi i naturen.

FRITID: ”Ofta tar vi med oss lunch och går i timmar”

– Johan är en naturmänniska och det har jag också blivit. Ofta tar vi med oss lunch och går i timmar med vår jaktlabrador Tigra. Vid kusten blåser det en del, men jag tycker det är härligt. Vi tar på oss ordentligt och fryser inte.

– Den här vintern har jag vinterbadat. Det hade jag aldrig gjort, om inte Johan utmanat mig. Vi tog med oss kaffe och gick ned till havet. Av med kläderna och sedan gjorde jag det bara. Det var svinkallt och jag skrek, men en minut efter att jag kommit upp började det pirra och sticka på ett skönt sätt i kroppen. Blodcirkulationen kom i gång. Jag är skitmallig över att jag vågade.

ARBETE: ”Jag är tävlingsmänniska”

– För tillfället är det fokus på ”Stjärnornas stjärna”. Det är absolut ingenting jag tar med en klackspark. Jag är väldigt ödmjuk inför mina konkurrenter eller kolleger och vet att de är superbra. Jag är tävlingsmänniska och hoppas få vara kvar så länge som möjligt. Då måste jag vara på topp hela tiden och respektera genren.

– Att komma dit jag är i dag har varit ett slit. Jag var över 30 när jag slog igenom i ”Melodifestivalen” 2003. Sedan började jobbet att övertyga svenska folket att jag är någon de vill fortsätta lyssna på.

Jessica lämnade ”Stjärnornas stjärna” i kvartsfinalen.

EKONOMI: ”Vi lever gott, men absolut inte i överflöd”

– Som frilansande artist har jag varit lyckligt lottad och haft ganska mycket att göra varje år. Vi lever gott, men absolut inte i överflödig lyx. Varken jag eller Johan är sådana människor. Vi unnade oss att köpa ett stort, fint hus. Mycket pengar gick och går till det.

LÄS OCKSÅ: Brolle: ”Jag och Mimi har verkligen hittat varandra”

PERSONLIG UTVECKLING: ”Min uppväxt var turbulent”

– Den är ständigt pågående. Jag trivs mycket bättre med mig själv och livet än för tio år sedan. Jag är tryggare, modigare och bättre på att utmana mig själv. Tidigare hade jag aldrig trott att jag skulle köpa en mountainbike och cykla downhill.

– Min uppväxt var turbulent med en mamma som hade problem med alkohol. Att skriva en bok och göra en skiva om det var otroligt terapeutiskt. Så var det då, men i dag mår jag bra. Mamma gick bort för två år sedan. Jag är så glad att vi hittade tillbaka till varandra de sista tio åren. Vi fick en sund och bra relation och umgicks som väninnor, inte mamma och dotter. Hon tog sig ur sitt missbruk, mådde bra och fick vara mormor till Liam och sina andra barnbarn.

– Att hon blev sjuk i ALS var otroligt sorgligt. Vi visste att det inte fanns någon återvändo, det var jävligt tufft.

Aktuellt just nu