Alla är inte vilka de utger sig för att vara. Det fick Jeanette erfara.
1 av 2: Alla är inte vilka de utger sig för att vara. Det fick Jeanette erfara. Foto: Shutterstock
Jonas var nämligen inte riktigt den drömman som hon hade sökt efter.
2 av 2: Jonas var nämligen inte riktigt den drömman som hon hade sökt efter. Foto: Shutterstock

Jeanette, 47: ”Han var för bra för att vara sann”

Jeanette trodde hon hittat sin drömman.

Men i verkligheten visade han sig vara någon helt annan.

Här är hennes historia.

Det pirrade till i magen när jag gick mot restaurangen. Det var ett tag sedan jag hade känt så. Mannen jag skulle träffa verkade vara precis i min smak. Lång, manlig, solbränd och vältränad. På bilden som jag sett på Jonas, som han heter, satt han på en cykel och såg ut att befinna sig på en bergsväg någonstans i Europa. Det är svårt att beskriva exakt hur, men han utstrålade framgång. 

Han såg ut att ha det där självklara självförtroendet som män i karriären kan ha. Jag hade kommit till en punkt när det hade blivit viktigt för mig. Som marknadschef tjänar jag bra och jag var trött på att vara den som alltid fick stå för notan. Min exman var snål och sedan vi skilde oss hade jag dejtat flera män som varit väldigt noga med att dela på notan. Det är osexigt, tycker jag. 

LÄS OCKSÅ: 5 relationer du ska se upp för 

Berättade att han var skild

Dejtingsajten där jag träffat Jonas vände sig till toppskiktet av singlar. Det var värt att pröva, tänkte jag. Och Jonas gjorde mig inte besviken. Han var som hämtad ur en reklamfilm för Gillette. Innan vi slog oss ned drog han ut stolen åt mig. Han frågade om jag ville ha något att dricka innan maten och beställde varsitt glas champagne. Mitt spontana intryck var att det här var en man med både stil och charm. Äntligen.

Jonas berättade att han varit skild sedan flera år. Barnen levde sina egna liv – precis som mina – och han ägnade sig åt sina intressen. Så ofta han kunde reste han. Det visade sig att vi hade varit på samma vingård i Frankrike och han sa att vi måste åka till Toscana ihop. Vi började planera för alla resor vi skulle göra till olika vindistrikt i Europa, Sydafrika och USA. Han vill också vandra med mig i Alperna, sa han. För att sedan avsluta med sol och bad någonstans. Det ilade till i magen. Han var långt ifrån de tidigare männen jag dejtat. Jag fattade inte hur en sådan som han kunde vara singel och sa det till honom. 

”Det är för att det inte finns så många som du. Naturligt vackra, självständiga och smarta”, svarade han. 

Jonas släppte mig inte med blicken och jag kände mig sedd på riktigt som kvinna.

Jag var uppfylld av Jonas och vaknade gång på gång med honom i huvudet

Efter flera glas vin och en flaska champagne på det blev jag berusad. Chevalereskt erbjöd sig Jonas att följa mig hem. På trottoaren la han armen om mig och kysste mig.

Det var härligt och han smakade så gott. Jag frågade om han ville följa med mig upp en stund och i soffan öppnade vi en flaska vin till. Snart kysste han och smekte mina bröst. Jag gillade verkligen att han tog för sig. Vi hånglade och jag kände hur styv han var mot mitt lår, men när han försökte dra ner mina trosor förde jag bort hans hand. Inte riktigt än. Jag ville vänta lite. Han lät mig vara och innan han gick kysste han mig länge och passionerat i hallen.

Den natten kunde jag inte sova. Jag var uppfylld av Jonas och vaknade gång på gång med honom i huvudet. På söndagen väntade jag på att han skulle höra av sig. Även om jag hade hans mobilnummer var det hans sak, tyckte jag. Gång på gång tittade jag på mobilen, men inget meddelande kom. Jag längtade så efter att få träffa honom igen.

LÄS OCKSÅ: Kommer din partner vara otrogen? 7 faktorer som påverkar 

Slutade höra av sig - då kröp sanningen fram

På måndagen visste jag att han skulle resa till Tyskland i jobbet för att vara borta hela veckan. När han fortfarande inte hört av sig på onsdagen skickade jag ett sms, där jag lättsamt frågade om allt var bra med honom och om han ville ses igen? Jag aktade mig för att låta anklagande, men Jonas svarade inte.

Helgen kom och ännu hade han inte hört av sig.

Någon vecka senare kom ett sms. Det var mycket just nu, men han ville gärna ses så fort det lugnat sig lite.

Dela med dig av din historia

Varje människa bär på en historia. Det är ett känt uttryck och det tänker vi ta fasta på

i Söndagsmagasinet.

Vi vill höra din historia.

Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara helt anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser Söndag, Expressen 105 16 STOCKHOLM

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. 

Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

Tre veckor senare gick jag på en tjejmiddag. Bredvid mig satt en tjej som visade sig bo på samma villagata som Jonas. Hon visste vem han var och hennes son umgicks i samma gäng som hans son. Tjejen på middagen kände inte Jonas närmare, men hade träffat hans flickvän sa hon. En jättetrevlig, söt tjej som han hängt ihop med ett par år, trodde hon. De var särbos, då hon bodde i en annan stad och hade tre yngre barn. Jag blev alldeles kall.

Jonas slingrade sig och jag kände hur jag började förakta honom

Dagen därpå ringde jag Jonas. Jag sket i att skriva sms och talade in ett meddelande. Jag berättade för honom att jag visste att han hade en särbo. En timme senare ringde han. Jonas ville att vi skulle ses och föreslog ett fik inne i stan. När han dök upp var utstrålningen en helt annan än förra gången. Han hade liksom krympt ihop. Jonas medgav att han hade en särbo men att de hade varit i en svacka. Det var svajigt mellan dem. 

”Men hon är fort­farande din flickvän?” frågade jag. 

Jonas slingrade sig och jag kände hur jag började förakta honom. Han hade ju ingen ryggrad. Sin tjej ville han inte släppa. Men det gick bra att ha mig som ett andrahands­alternativ att hämta bekräf­telse från. Jonas var för bra för att vara sann helt enkelt.

Jeanette, 47, berättat för Åsa Görnerup

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + boken Träna hemma av Annika Sjöö. Läs mer!