Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Anna Rut Fridholm

"Jag träffade tv-kändis på speed-dejtingen"

Söndag lät en av sina medarbetare testa på speed-dejting. En annorlunda form där hon fick tre minuters pratstund var med 18 olika killar.

- Man hinner mer än man tror på den korta tiden, säger Caroline Trädgårdh.

När Söndag skickade i väg sin medarbetare för att testa på speed-dejting var 17 killar och 17 tjejer som möttes en lördagskväll i en kroglokal i centrala Stockholm.

- Vi fick en välkomstdrink, en namnskylt, en siffra och minglade runt lite innan vi fick sätta oss vid ett bord med samma nummer, säger Caroline.

Arrangörerna höll koll på de fem minuter som är vad man får prata med var och en. Tjejerna sitter kvar vid samma bord hela tiden medan killarna flyttar runt. På borden fanns en broschyr med förslag på ”isbrytarfrågor” som de kallar det och plats för egna anteckningar om varje dejt. Allt som allt tog det ungefär 2,5 timme med paus.

- Det var lite spänt och nervöst, säger Caroline. Fast några stycken hade gjort detta förut sa de. En hade till och med åkt bil i två timmar från en annan stad för att vara med. Roligast var att prata med en kille som varit med i en dokusåpa som jag följt under hela vintern.

 

Är det någon man vill träffa igen får man kryssa i det på en lapp. Skulle det visa sig att den andra kryssat i likadant, då lämnas kontaktuppgifter ut till båda efteråt via mejl.

- Det var ingen som föll mig i smaken där, säger Caroline. Men jag har flera vänner som har träffat sina partners på detta sätt. Det är klart att man kan träffa någon var som helst, allt är ju möjligt.

Caroline har även testat nätdejting och tycker det är ett bättre alternativ för att man där kan styra själv vilka man vill svara och träffa.

- Jag har träffat några trevliga personer men det blev aldrig någon kärlek. Just nu har jag slutat med nätdejtandet, jag blev lite mätt på hela grejen. Jag tror inte på att jaga kärleken längre, den kommer när den kommer.

 

Arrangör: Speedd8.se

Anordnar speedejting i både Stockholm, Malmö och Göteborg.

Pris: 299 kronor per gång.

Tips och tricks från medarbetarna

Så här kommer du i gång

* Välj den sajt som passar dig. Ju dyrare sajt desto mer seriösa brukar medlemmarna vara. Använd inte ditt fullständiga namn i profilen.

* Börja gärna med att beskriva vem du söker. Det sticker ut. Var realistisk och beskriv helst inre egenskaper. Hellre färre svar med kvalitet än kvantitet.

* Var ärlig när du beskriver dig själv, utan att du för den sakens skull behöver berätta allt.

* Bra att ses så snart som möjligt. Annars är det lätt att man bygger upp romantiska luftslott och sen blir besviken.

* Vill man dra sig ur, meddela det på ett artigt sätt. Men var för den skull inte för snabb, man behöver fundera ett tag efter att man träffats. Och de flesta behöver två möten för att visa vilka de är.

* Säkerheten. Prata i telefon några gånger innan första mötet. Ses på en offentlig plats och tala om för någon innan var och med vem.

* Undvik bio men gör gärna något aktivt ihop som att gå på en utställning eller konsert så blir det inte pinsamt. En lunch funkar också bra.

* Ha gärna en ”livlina” i form av en vän som kan höra av sig för att på ett smidigt sätt smita ifrån om det känns helt fel.

Maria K. Broman och Caroline Trädgårdh tipsar!

Vi som undersökt sajterna har samlat ett antal "no-no":

* Ta av dig solglasögonen på profilbilden! Vi vill se dina ögon.

* Bespara oss fotona på dina uppumpade muskler och sexpack.

* Skriv inte ”Egentligen borde jag inte vara här... ”

* Var ärlig från början. Blir bara pinsamt om man sen träffas och upptäcker att du inte alls ”tränar tre gånger i veckan” exempelvis.

* Var inte desperat, det är fruktansvärt påfrestande för andra och väldigt, väldigt osexigt

* Respektera andras åsikter. Skriv inte andra på näsan.

* Skriv inte allt MED STORA BOKSTÄVER och använd utropstecken med sparsamhet. Framstår annars som hetsigt.

* Var artig, trevlig och visa dig intresserad. Prata inte bara om dig själv.