Foto: Shutterstock

”Jag blev iskall, där var min fru och tre andra män”

Per och hans fru var lyckliga tillsammans, med tre barn och ett fantastiskt sexliv. Därför kom hennes svek som en blixt från klar himmel. 

”Att hon skulle vara otrogen fanns inte i min värld”, berättar han.  

Min fru och jag har tre barn och lever i en kärleksfull relation med ett fantastiskt sexliv, något jag är väldigt tacksam för, men det beror på att vi båda tycker det är viktigt att jobba aktivt för relationen. Att aldrig ta varandra för givna har varit grunden till allt. Vi älskade varandra djupt och skulle åldras ihop. Att hon skulle vara otrogen fanns inte i min värld. 

En sommardag för några år sedan var vi bjudna till gemensamma vänner som på en skärgårdsö. Det var en varm och vindstilla dag, perfekt sommarväder. Vi tog motorbåten ut och välkomnades med bubbel och kindpussar. Vi var ett femtiotal gäster och vi hade träffat de flesta av dem, så det var en avslappnad och skön stämning. Under dagen anordnades det lekar och aktiviteter och vi skrattade mycket. Jag och min fru hann till och med smita i väg och ha sex och hon sa till mig att hon alltid varit så lycklig och kär i mig och jag sa samma sak till henne. 

På eftermiddagen gick vi och badade och min fru och jag kysstes i bassängen. Det var länge sen vi hade varit på en så fin tillställning och vi var lyckliga. Det var ett av de härligaste ögonblicken tillsammans. Vi smet i väg igen och hade sex i en skogsdunge och när jag såg på henne tänkte jag att jag måste vara den lyckligaste mannen i världen. Min fru var så vacker i en vit långklänning och uppsatt hår och som hon strålade! 

Skulle stanna ett tag med tjejkompisarna

Till kvällen blev det grillning och ett liveband började spela. Vi åt, dansade, drack tjusiga drinkar och hade många bra samtal med vänner från förr. Vid midnatt kände jag mig nöjd och belåten efter en magisk dag. Jag sa till min fru att jag skulle lägga mig, men att hon kunde vara kvar om hon ville. Vi var båda ganska berusade vid det här laget, men jag var väldigt trött. Min fru sa att hon skulle stanna ett tag till och prata med sina tjejkompisar. 

Jag brukar sova som en klubbad säl när jag har druckit men den här natten vakande jag med ett ryck ett par timmar senare. Platsen bredvid mig i sängen var tom, min fru hade inte lagt sig än. Jag fick en märklig oroskänsla i kroppen så jag klädde på mig och gick tillbaka till festen. En trubadur satt och spelade och jag såg efter min fru. En väninna till henne sa att hon gått för en timme sen, hade hon inte kommit och lagt sig? Jag letade överallt medan oron växte. Var hade hon tagit vägen? 

Efter att ha letat i hela huset gick jag ut och letade runt på ön. Nu var jag livrädd, hade det hänt något allvarligt? Jag insåg att jag inte fått med min mobilen vilket var idiotiskt i den här situationen. Utanför ett hus hörde jag stönanden och smög fram till fönstret. När jag tittade in blev jag iskall och höll på att kräkas. Där var min fru och tre andra män, de unga servitörerna. De hade sex. 

”Jag kunde inte se på henne”

Jag har svårt att beskriva de känslor jag fick. Jag grät, mådde illa, kände hat och ilska samtidigt. Min älskade fru, den kvinnan jag ville leva mitt liv med var otrogen där, framför mina ögon. Jag snubblade därifrån och slet åt mig en flaska whisky som jag halsade och sen däckade jag. På morgonen väckte min fru mig, i soffan på altanen där jag hade somnat. Jag kunde inte se på henne utan sa bara att vi ses vid båten om en kvart.

Sveket tog oerhört hårt på mig. I flera dagar gick jag runt och funderade på vad jag skulle göra, och hon undrade förstås vad det var med mig. Till sist berättade jag vad jag hade sett och hur ledsen och äcklad jag hade blivit. Hon grät och bad om ursäkt, sa att det varit en fyllegrej. Det gick några veckor, vi pratade knappt med varandra, skötte barn och hushåll på rutin, som två robotar. 

Jag älskade ju henne fortfarande och efter en tid bestämde mig för att ändå fortsätta leva med henne. Vi gick några gånger i parrådgivning för att få tips om hur man går vidare och så småningom började vardagen återvända, så som den varit innan. Men det dröjde ett par månader till innan vi hade sex och då grät vi båda två. Hon har aldrig haft någon förklaring till varför hon hade haft sex med tre okända män och jag har kämpat med mina känslor av svek och förnedring, men jag har förlåtit henne för kärleken är starkare. Alla fantastiska år som en tajt familj skulle inte få raseras av ett snedsteg intalade jag mig själv. 

Vår relation har förändrats sen otroheten, på gott och ont. Jag är tyvärr mer svartsjuk än tidigare och inte bekväm med att hon går ut med väninnor, har alltid en skavande känsla inuti, som jag aldrig hade tidigare. Men vi har också blivit ännu mer öppna och tydliga med varandra. Vi ser varandra och visar uppskattning och vi delar alla känslor. Och viktigast av allt; vi vill båda kämpa för äktenskapet och för våra barn. Jag är inte helt över sveket, minnesbilderna poppar upp ibland. Men det går bättre och bättre och hon är ju ändå mitt livs kärlek, det har inte förändrats.

Per, 47, berättat för Anne Haavisto

LÄS OCKSÅ: Så kan otrohet stärka din relation 

LÄS OCKSÅ: Psykologen: Därför blir vi så knäckta av otrohet  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!