Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Så gör du oralsexet bättre.Så gör du oralsexet bättre.Så gör du oralsexet bättre.
Marika Smith är sexinspiratör.Marika Smith är sexinspiratör.Marika Smith är sexinspiratör.
1 AV 2
Så gör du oralsexet bättre.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Marika Smith är sexinspiratör.
Foto: Kate Gabor

Hon ska lära svenskarna att bli bra på oralsex

Många kvinnor får orgasm med hjälp av oralsex.

Men få vet hur man gör det riktigt bra, menar sexinspiratören Marika Smith.

Här delar hon med sig av sina bästa tips.

Marika Smith, 35, har jobbat som sexinspiratör i 15 år. När hon håller föreläsningar eller är i kontakt med klienter handlar en av de vanligaste sexfrågorna om hur man gör oralsexet bättre.

De senaste åren har hon dessutom märkt att allt fler män söker hennes råd, något hon tolkar som att de är trötta på bilden av stereotypa machomannen som bara har sin egen njutning i fokus.

– I heterorelationer går det tre manliga orgasmer på en kvinnlig, och bara en av tio kvinnor får orgasm av bara penetration, säger Marika Smith och fortsätter:

– Att kvinnor får färre orgasmer beror inte på att män är lata, utan för att de inte vet hur man gör. - för de har aldrig fått lära sig.

Pleasing the pussy - en intensivkurs i snippsex

Därför har Marika nu startat Pleasing the pussy bootcamp - en intensivkurs där hon, med senaste forskningen i ryggen, lär ut hur man kan göra snippsex bättre, både genom kommunikation men också konkreta tips. Inte minst om oralsex - som är det lättaste sättet för kvinnor att få orgasm.

Kursen hålls i Stockholm och riktar sig till alla som själv har eller har sex med någon med vulva - eller bara vill lära sig mer om sin egen vulva,

– Mycket handlar om kommunikation och det kan vara bra att lära sig sätta ord på olika tekniker som man tycker om, säger Marika. 

Förutom föreläsningar får deltagarna öva olika tekniker på frukt.

Vad är nyckeln till bra oralsex?

– Folk är olika och gillar olika saker. Mycket handlar om att lära sig att lyssna och känna in vad den andra gillar, men för att kunna komma dit är det bra att vet hur det tekniska funkar.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips

Hur säger man att man vill ha skönare oralsex?

Låt säga att man levt ihop med någon ett tag och skulle vilja att oralsexet fungerade bättre. Hur kan man ta upp det? Det kan ju vara ganska känsligt...

– Om man är nöjd med hur ofta man har oralsex men vill förbättra tekniken är det bästa sättet är att själv be om en tekniklektion.

Maria menar att man ska göra det så avdramatiserat som möjligt: strunta i orgasmer och i stället se det som en körlektion - fast med munnen. 

– Testa dig fram och fråga vad som känns bra och be din partner berätta vad han gillar och inte gillar. Din partner kommer troligen vilja göra det samma för dig sen.

Det här är något Marika tycker att man kan göra med jämna mellanrum för att hålla sig uppdaterad:

–  Kroppen ändras över tid. Det gör att det man tyckte var skönt för 20 år sedan kanske inte är skönt längre, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Så ger du bästa oralsexet

MARIKAS 5 TIPS: SÅ GER NI VARANDRA SKÖNT ORALSEX

Det finns en handfull tips som brukar göra oralsexet bra oavsett om det är en avsugning eller en, som Marika uttrycker det, ”avslickning”.

1. Var entusiastisk

Det blir en trevligare upplevelse för alla om den som utför oralsexet tycker om att göra det. 

2. Börja försiktigt

Ta det försiktigt till en början, särskilt i närheten av klitoris. 

– Hellre för lite stimulans än för mycket. Många går på som om det är en skraplott eller ringklocka - och tänker inte på att det kan bli väldigt intensivt.

Om din sexpartner trycker sig mot dig är det en signal på att du kan jobba lite mer intensivt, tipsar hon.

LÄS OCKSÅ: Kajsa, 25, och Emil, 27, om livet som swingers

3. Det måste vara blött

– Torrt oralsex är inte skönt. Använd mycket saliv, slabba, och se till att det är blött. Det ger också ett härligare ljud, säger Marika.

Och ljudet kan verkligen spela roll, särskilt för kvinnans njutning.

4. Både slick och sug är viktigt

Marika menar att man vid avsugningar ofta glömmer bort tungan, och vid avslickningar glömmer bort att man kan suga på klitoris och blygdläpparna.

5. Låt det ta tid

Det tar tid att få en orgasm, men att utföra oralsex kan vara ganska ansträngande.

– Om du behöver pausa, och det behöver du nog: Se till att det är blött och fortsätt med handen en stund, så att ni fortsätter att jobba mot en orgasm. Annars blir det bara ett avbrott.