”Jag ser fram emot att bli gammal, för då kommer jag ha ännu mer tid till sex, det känns hoppfullt och något jag ser fram emot.”
”Jag ser fram emot att bli gammal, för då kommer jag ha ännu mer tid till sex, det känns hoppfullt och något jag ser fram emot.” Foto: Shutterstock

Helen, 54: ”Jag dejtade tre män samtidigt”

Efter skilsmässan började Helen experimentera mer och mer. I dag är hon 54 och skäms inte för att njuta av sex.

Här är hennes historia.

Min man och jag skildes efter ett långt äktenskap. Vi hade haft ett väldigt passionerat förhållande med mycket sex, men vi växte ifrån varandra och blev mer som vänner.

Skilsmässan var jobbig och jag var ledsen under en lång tid efteråt. Jag var singel i ett och ett halvt år och försökte lappa ihop mig själv och hitta ett nytt sätt att leva, övertygad om att jag skulle få vara ensam resten av mitt liv, vilket kändes fruktansvärt.

Så småningom skaffade jag en profil på dejtingappen Tinder och bara ett par dagar senare matchade jag med en fantastisk man. Han var verbal, snygg, sexig och tydlig med att han gillade mig. Vi hade liknande intressen och var båda passionerade som personer.

LÄS OCKSÅ: Studie: Så ofta är det ”normalt” att ha sex

Blev introducerad för BDSM

Vi inledde ett distansförhållande och när vi inte sågs hade vi mycket telefonsex och videosex och skickade sexiga mess till varandra och jag upptäckte att jag verkligen gillade att vi byggde upp spänningen över tid, innan vi träffades.

Vi var på samma plan när det gäller sex, utforskande och nyfikna. Han introducerade mig för BDSM och jag upptäckte att det var jättehärligt och roligt och njöt av att leka kravlöst. Vi hade inga avancerade sessioner, utan på ett lekfullt, rätt enkel nivå. Inom den världen är det viktigt att ha tillit och känna den andra personen väl. Med honom kunde jag slappna av och låta honom ta hand om mig.

Jag träffade många härliga män och utforskade min sexualitet, jag tog för mig och jag njöt

Vår relation höll i ett par år och tog slut av många olika anledningar, vilket var en stor sorg för jag hade verkligen fäst mig vid honom. Jag var förtvivlad och det gjorde så ont att separera, jag hade liksom blivit både skör och kär, men vår separation var oundviklig, det fanns inget annat val då.

Efter en tid bestämde jag mig för att dejta så många jag bara kunde. Jag ville uppleva sex på olika sätt och med olika personer. Men jag är väldigt petig, jag vill ha någon sorts kommunikation och kemi, så att dejta och ligga med vem som helst funkar inte för mig. För mig är det viktigt att jag känner att personen jag möter är intressant, som jag kan diskutera med.

Sommaren 2019 var underbar, jag är så glad över den perioden. Jag träffade många härliga män och utforskade min sexualitet, jag tog för mig och jag njöt. 

LÄS OCKSÅ: Avslöjat: Åldern då kvinnor har bäst sex

Vill prova trekant

Två av männen jag träffade då har jag fortfarande kontakt med som vänner. I somras dejtade jag tre män samtidigt och var helt öppen med det. Det har varit viktigt att vara öppen och ärlig från första början så att ingen blir ledsen och besviken.

Mannen jag träffar just nu är också flersam med olika relationer. Corona har ju så klart påverkat hela livet och det har varit mycket mindre dejtande, eftersom man måste vara väldigt försiktig med fysiska möten. Nu skulle jag kunna tänka mig att vara i en fastare relation, men under pandemin är det svårt att träffa någon.

För tillfället håller jag på att lära känna en man och en kvinna för att prova en trekant, men vi har inte fått till mötet rent praktiskt än, med tanke på covid. Jag har länge varit nyfiken på trekant med en extra tjej, för det känns mjukare på något vis än med två män, men det kanske jag också provar i framtiden, om rätt tillfälle och rätt personer dyker upp.

Trivs med sin ålder

Jag trivs väldigt bra med min ålder och min plats i livet och har lärt mig mycket om mig själv. Jag har förstått att jag är mer nyfiken och experimentsugen än jag trodde. Det är skönt att vara lite äldre och säker på mig själv, och inte bry sig om varken hängtuttar eller rynkor. Jag är inte heller så svartsjuk som jag trodde att jag skulle vara, utan ganska så frimodig.

De flesta av mina vänner tycker det är kul att jag håller på och utforskar och träffar flera olika män och önskar mig lycka till, några få tycker jag är lite galen. Det finns så mycket fördomar om äldre kvinnor och sex; att man inte är sugen längre, eller att man inte kan roa sig med yngre män, vilket man visst kan. 

Älskar att bli äldre

Det är alldeles för åldersfokuserat i samhället tycker jag, jag skiter i ålder faktiskt. Nu som lite äldre är jag lugnare och mer säker på mig själv och vad jag vill ha, vilket ger skönare sex. Jag slipper mens och kommer inte ha flera barn och jag bryr mig inte om vad andra tycker om mitt utseende eller min livsstil.

Dela med dig av din historia

Varje människa bär på en historia. Det är ett känt uttryck och det tänker vi ta fasta på.

Vi vill höra din historia.

Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser Söndag,

Expressen

105 16 Stockholm

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

Jag har inte det minsta ångest över klimakteriet och vilka besvär jag eventuellt kommer att få, jag är jättenöjd med mitt liv och min härliga lust. Så länge det finns en intellektuell utmaning, och en stark attraktion till de män jag möter, tänker jag fortsätta njuta sexuellt och utforska min lust. Och ju mer sex jag får, desto mer sex vill jag ha.

Jag ser fram emot att bli gammal, för då kommer jag ha ännu mer tid till sex, det känns hoppfullt och något jag ser fram emot.

Helen, 54, berättat för Anne Haavisto.