Foto: Print screen BBC

Här gifter de sig – under vattnet

I en förort till Shanghai, i en på utsidan skabbig gammal textilfabrik där låglönearbetare en gång kämpade för att producera kläder för export, pågår en cool fotografering, skriver BBC.

Under vattnet.

Shanghai är Asiens näst viktigaste ekonomiska centrum efter Tokyo samt Kinas mest expansiva och ekonomiskt viktigaste stad. Och visst märks det även på alla företag.

Mr Wedding med en personalstyrka på 16 personer tillhör en av dessa framgångsrika recept.

Man skulle kunna säga att det är en rejäl bröllopsboom där man utnyttjar en helt ny form där par gifter sig under vattnet med hjälp av en coach utanför en tank samtidigt som de fotograferas.

 

Enligt statliga medier i Kina spenderas ofantliga mängder pengar på ceremonier, catering, bröllopsresor och fester. Det har vuxit från nästan ingenting till miljardbelopp.

Mr Wedding vill givetvis ha en del av den kakan genom att erbjuda alla brudar och brudgummar ett giftermål med en twist.

Flera par söker sig till Mr Wedding för att få en annorlunda bröllopsbild.

 

Det är inte så att Kina var först i världen med att fotografera undervattensbröllop, men inget annat land har öppnat sina armar för det som folk i Kina har gjort.

- De flesta av våra vänner fotograferar sina bröllopsbilder på land, men vi ville ha något annorlunda, säger ett par som valt Mr Wedding.

 

Tanken som paren befinner sig i är 3,6x3,6 m - det är fullt av varmt vatten och det finns en livräddare med under hela proceduren.

Tina Liu som äger Mr Wedding ger hela tiden instruktioner till paren frånandra sidan glaset.

- Folk kan verkligen göra de mest omöjliga ställningarna under vattnet. Känslan av att förlora gravitation skapar en flytande skönhet, säger Tina Liu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!