LINDA III. ...och snart spelar hon in ett djurprogram i Sydafrika. För Söndag berättar hon också om kärleken till sin familj och om problemen när dottern Lykke föddes.
LINDA III. ...och snart spelar hon in ett djurprogram i Sydafrika. För Söndag berättar hon också om kärleken till sin familj och om problemen när dottern Lykke föddes. Foto: Cornelia Nordström

Här är Linda Lindorffs fyra bästa relationsråd

"Bonde-Linda" tycker om att prata om relationer, men hon är noga med att säga att hon verkligen inte är någon relationsexpert.

- Jag vet ju bara hur det är för mig själv.

När vi ber henne räkna upp några saker som hon tycker måste fungera för att en relation i en familj ska vara bra tvekar hon först. Men till slut säger hon okej.

- Men återigen är det viktigt att säga att jag verkligen inte är någon relationsexpert.

Här är hennes egna erfarenheter:

Prata mera

1 Vi pratar med varandra, och framför allt, lyssnar på den andra. Vi äter alltid tillsammans, om en av oss inte är hemma brukar den sitta med barnen när de äter och sedan äter vi tillsammans när den andre kommer hem.

--

Kramas var dag

2 Vi kramas varje dag. Jag är fysisk av mig och tycker om närhet. De flesta människor mår bra av en extra kram eller av att någon lägger armen om dem.

--

Fixa egentid

3 Alla behöver egen tid också. Även om man älskar sina barn, som vi gör, så kan det vara skönt att vara utan dem en dag. Men vi har ju skaffat barn för att vi vill vara med dem. Och vi gör väldigt mycket med barnen. Inte alls märkvärdiga saker, kanske bara går ut i skogen med matsäck, eller grillar korv i trädgården eller sover i tält. Och spelar spel på kvällen.

--

Säg allt det fina du tänker

4 Komplimanger - det handlar inte om att överösa varandra med kärleksfulla fraser utan om att se varandra och lägga märke till sådant man tycker om. Jag påminner mig själv om att jag ska säga allt positivt jag tänker, inte bara till min man. Om någon luktar gott, har gjort något bra eller har en fin kappa, så säg det - de flesta blir glada för en komplimang.

FAKTA

Linda Lindorff

Ålder: 42.

Gör: Programledare på TV4.

Bor: Villa på Lidingö utanför Stockholm.

Familj: Maken Jacob, 41, barnen Lykke, 6, Wilhelmina, 5, och Benedicte, 1,5.

Aktuell: Leder tv-serierna "Bonde söker fru" och "Hela Sverige syr". Påbörjar snart inspelningen av ett nytt naturprogram med vilda djur.