1 av 3: Charlotte Sanders berättar om tips och knep som gör att relationen stärks och utvecklas.
Simon Sköld om kärlekslivet, papparollen och träningen.
2 av 3: Simon Sköld om kärlekslivet, papparollen och träningen. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Simon Sköld tillsammans med hustrun Camilla Läckberg.
3 av 3: Simon Sköld tillsammans med hustrun Camilla Läckberg. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

”Hångla på oregelbundna tider”

Träningsprofilen Simon Skölds bästa kärlekstips är oregelbundet hångel.

För att få egen vuxentid tar han och hustrun Camilla Läckberg regelbundet in på hotell i Stockholm.

– Vi har en bra dynamik och försöker ha en öppen kommunikation, säger den bokaktuella MMA-fightern.

Simon Skölds bästa…

…söndag

– Varannan vecka har vi bara Polly, varannan alla barnen. Det bästa är att få vakna av sig själv. Vår fyraåring sover till 9–9.30. Helst vill jag gå upp före barnen, ta en kaffe och vakna till innan vi käkar frukost. På förmiddagen har jag någon träning. Efteråt tar jag det lugnt och lagar matlådor till mig med ris och kyckling eller fisk.

– På kvällen blir det film och middag framför tv:n. Min fru älskar skräckfilmer, men det är inte min grej. Det får hon kolla på med kidsen. Ofta blir det thriller, drama, action eller någon serie som ”The walking dead”.

…motivation

– När jag jobbat som person­lig tränare har motivationen alltid varit det svåraste. Att få personen att komma till gymmet och förstå balansen av egen insats och resultat. Vill man gå ner i vikt och få sexpack måste man vara beredd att göra jobbet. Det kanske krävs strikt kosthåll­ning i sex månader och sex träningspass i veckan. Men man kan träna hemma. När vi lagt Polly vid 20 sitter vi ändå och tittar på tv. Då kan jag ta tio, 20 minuter till att stretcha och göra rörlighetsträning på golvet.

Simon Sköld

Ålder: 33.

Gör: MMA-fighter och onelinecoach.

Bor: Våning på Södermalm, Stockholm.

Familj: Hustrun Camilla Läckberg, 46, deckarförfattare. Gemensamma dottern Polly, 4. Camillas son Charlie, 11, som hon har med exmaken Martin Melin. Barnen Meja, 16, och Wille, 18, från Camillas äktenskap med

Micke Eriksson.

Aktuell: Boken ”Rörlighetsträning för ett smidigare liv – övningar, inspiration och motivation” (The Book Affair)

…träning med Camilla

– Vi försöker köra två padel­ pass i veckan. När Camilla föreslog att vi skulle spela var min första fråga: ”Du vet att det är en konditionsidrott? Padel är att springa och slå. ”Jag har en syrra som hatar att springa men gillar padel, så jag ger det en chans”, sa hon. Det är superkul och roligt att göra något ihop.

LÄS OCKSÅ: ”Känns som att mamma är i rummet bredvid”

…hemmamys

– Vi har ganska flaxiga jobb. Vissa dagar är det lite, andra är det jobb från morgon till kväll. Hemmamys är att ha lite lugn och ro. Jag gillar att spela gitarr, kolla någon serie och laga mat ihop. Sitter jag för länge blir jag lite rastlös. Då fixar jag hemma, sorterar tvätt, byter lampor, plockar undan. Med barn blir det bombnedslag–göra fint–bomb­ nedslag–göra fint.

…vuxentid

– Varannan månad har vi en hotellnatt ihop utan barn. Är vi väldigt trötta beställer vi room service. Annars går vi och käkar och sitter och pratar ordentligt. Grand i Stockholm är jättefint, men vi har också bott på Rival. Det hand­lar inte så mycket om hotellet, utan att komma bort från hemmasysslorna. Att det kommer ett bud eller någon ringer på dörren. På hotellet slappnar vi av.

LÄS OCKSÅ: Sarah Dawn Finer om livet som mamma

...kärlekstips

– Det är att prata med varandra, ta på varandra och hångla på ore­gelbundna tider.

– Pollys gudmor Mia Törnblom sa att visst kan man bestämma att man ska vara kärleksfull på tis­dagar, men det behöver inte vara så styrt. Har man barn är det svårt. Det är alltid någon som ropar eller vill något.

…gentlemannastil

– Min pappa satte alltid mig och mamma först. Regnade det hämtade han bilen, så vi slapp gå i regnet. Man ska hälsa på folk, vara artig och säga tack. Det kostar ingenting ge ett leende till någon. Camilla gillar att bestämma vad vi ska äta. Då kan hon få göra det, det är inte viktigt för mig. Vi har en bra dynamik och försöker ha en öppen kommuni­kation.

Simon Sköld har tränat på elitnivå sedan han var 14 år. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

...sjöställe

– Vi går mycket på känsla. Tidigare hade vi ett lantställe i Norrtälje, men jag tittade på andra, närmre ställen söder om Stockholm. För Camilla, som älskade lantstället, kändes det fel att sälja. När hon hittade en annons på huset i Tyresö hade det legat ute ett tag. Hon ville att vi skulle åka och titta och då kändes det rätt. Vägen dit var jättefin. Den stora vita grosshandlarvillan låg alldeles vid vattnet och jag kände ett väldigt lugn.

– Det var lite bråttom med budgiv­ningen, så vi fick lägga ett bud på plats. Känns det bra, så känns det bra. Det var samma sak när vi köpte lägenheten, som var den första vi tittade på.

– Huset ska bli klart till sommaren. Vi tänker ha det som sommarställe eller åretrunt­boende. Jag ser fram emot att ta morgon­dopp och fridfullt se ut över vattnet. Lägen­heten är jättefin, men den ligger mitt i smeten.

LÄS OCKSÅ: Stenmarck: ”Skulle vilja vara en bad guy”

...ålder

– Jag är nog en gammal man i en ung kropp. Så har det alltid varit. Nu är jag 33 och har några år på nacken. Sedan jag var 20 har jag varit extremt struk­turerad. Att gå på nattklubb har aldrig varit min grej och är som ett straff för mig. Jag trivs inte och har svårt för ljudet och ljuset. Jag har aldrig haft det ungdomslivet.

– I stället höll jag på med kampsport och har jobbat och tränat på heltid. För mig fanns ingen möjlighet att gå ut en fredag och komma hem fyra. Alkohol tycker jag inte om, så jag har aldrig offrat mig för att avstå.

...pappaliv

– Jag är en kom­bination av ganska sträng och att gilla att leka och ställa till med bus. Jag tycker det är viktigt att uppföra sig, hålla tider, göra det man ska och inte skjuta upp sina läxor.

– Jag är mer sträng mot Polly, som är fyra, och testar gränser hela tiden. Henne säger jag till tio gånger, de andra en. De är 11, 16 och 18, så det är väldigt stor skillnad vad man kan förvänta sig. Det har jag lärt mig på vägen.

– Relationen till de andra papporna är väldigt enkel. Det är inget bråk, inga konstigheter. Man får vara vuxen. Alla vill förhoppningsvis barnens bästa.

...inspiration

– Att utveckla mig själv. Jag har tränat på elitnivå sedan jag var 14. Det inspi­rerar mig att bli bättre fysiskt, psykiskt, strategiskt och tekniskt. Skaffa mig en större arsenal.

...skönhetstips

– Sova! Många skulle spara in hel del på krämer om de prioriterade sömn. Det är då kroppen återhämtar sig allra bäst.

...acceptans

– När jag var yngre var det att jag är kort, 172 centimeter. I dag har jag svårt att tycka att något jag inte kan påverka är negativt. Det är som det är. Som vuxen spelar det inte så stor roll.

Ur arkivet: 5 yogaövningar för bättre sömn

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!