Frågor du kan ställa innan du blir ihop med ett ex

Foto: Shutterstock

Relationer tar slut av alla möjliga anledningar och det är därför inget konstigt att hitta tillbaka till ett ex.

Innan du gör slag i saken finns det emellertid några frågor du kan ställa både dig själv din forna kärlek.

Andra har också läst

1. Är du öppen för att bli tillsammans igen?

Detta är förstås självklart. Om ditt ex inte är intresserad av att ge relationen en ny chans, vad är då meningen med att ödsla tid?

2. Varför tog relationen slut förra gången?

Du har säkert din version till varför allt gick i kras, men ytterligare ett perspektiv är alltid positivt. Även om ni diskuterade uppbrottet när det hände, kan din partners känslor ha förändrats. En bra plan för att slippa återupprepa samma misstag.

LÄS OCKSÅ: 5 relationer du ska se upp för 

3. Hur har du förändrats sedan vi var ihop?

Detta är ingen anklagelse. Se det som nyttig nyfikenhet. Har din ex-partner lärt sig något nytt om sig själv eller om relationer sedan ni skildes åt? Kan dessa lärdomar påverka relationen på något vis? Var noggrann med att även dela med dig av dina egna erfarenheter.

Foto: Shutterstock

4. Vad hade du gjort annorlunda?

Återigen, detta är ingen anklagelse. Även om ni skildes åt som vänner kan detta vara en bra strategi för att slippa återupprepa gamla misstag. Detta är en fråga ni båda bör besvara. Vad tycker ditt ex att du kunde ha gjort annorlunda?

LÄS OCKSÅ: Därför känns det så jobbigt att bli avvisad av en dejt 

5. Är du villig att jobba på våra problem?

Ingen relation är perfekt och alla bär på känslomässigt bagage. Det finns sannolikt en anledning till att det tog slut från första början. Men om ni är beredda att lösa eventuella problem kan en återförening vara rimlig.

6. Hur ser din perfekta relation ut?

Den här frågan är vettig att ställa i början av alla relationer. Det säger mycket om den andra personen och hur hen ser på framtiden. Det kan också avslöja huruvida era framtidsvisioner är på väg åt samma håll. Era svar behöver förstås inte vara karbonkopior av varandra, det kan funka ändå.

Källa: Elite Daily 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer