Forskare: Vaginal orgasm bara en myt

Vaginal orgasm är bara en myt.

Det slår en ny forskarstudie fast.

Läs om hur du får en kvinnlig orgasm.

Det har i många år talats om kvinnors alla olika orgasmer. Vaginal orgasm via penetration, klitorisorgasm och g-punktsorgasm. Men enligt en ny forskarstudie är detta helt fel. Det finns ingen vaginal orgasm säger experterna.

 

Dale Decker har 100 orgasmer om dagen

Förd till sjukhus efter tre timmars orgasm

 

Enligt dem har majoriteten av kvinnor över hela världen fått och får fortfarande lida av att aldrig kunna få en orgasm tack vare denna myt. Många kvinnor låtsas att de får och tror att det är något fel på dem. Men för att en kvinna ska kunna få orgasm måste nämligen alltid klitoris och området runtomkring ha stimulans enligt denna rapport, något annat är inte möjligt. Den korrekta termen att använda är därför kvinnlig orgasm, precis som man säger manlig orgasm.

Klitorisen är kvinnors mest erogena zon och kallas ofta för ”kvinnlig penis” eftersom den är gjord av samma material som den manliga penisen. I Clinical Anatomy, där studien publiceras, berättar forskarna att det är fullt möjligt för alla kvinnor att få en orgasm via samlag, om deras erogena zoner är tillräckligt bra stimulerade.

 

Sju skäl till varför du ska unna dig orgasm

Hur gör man för att få multipla orgasmer?

 

De erogena zonerna inkluderar klitoris, området under de yttre blygdläpparna och den del där de går ihop. Andra erogena zoner är de inre blygdläpparna och corpus spongiosum - vävnaden som omger urinröret.

Forskningens författare dr Vincenzo Puppo som kallar sig för sexologist säger:

- Manlig utlösning behöver absolut inte betyda slutet på sexakten för kvinnor, om man inte lyckats få orgasm då. Beröring och kyssar kan man fortsätta med i det oändliga och efter att mannen fått sin utlösning kan kvinnan stimuleras till orgasm utan penetration.

Tidigare i år kom en annan forskarstudie i USA som visade att även storleken på och positionen av kvinnors klitoris kan påverka hennes förmåga att få orgasm. Det visade sig att kvinnor som inte kunde få orgasm hade en mindre klitoris som låg längre bort från vaginan. Enligt forskarna kan den upptäckten leda till nya behandlingar för kvinnor som lider av att inte kunna få orgasm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!