Chester Santos ger fyra tips på hur man lättare blir ihågkommen när du träffar nya människor.
Kom ihåg personen du pratar med, var intresserad och se till att ha några egna skämt och anekdoter i bakfickan. Det är några av sakerna du kan göra för att bli bättre ihågkommen.
1 AV 3
Charlotte Sanders berättar om tips och knep som gör att relationen stärks och utvecklas.
2 AV 3
Chester Santos ger fyra tips på hur man lättare blir ihågkommen när du träffar nya människor.
Foto: Shutterstock
3 AV 3
Kom ihåg personen du pratar med, var intresserad och se till att ha några egna skämt och anekdoter i bakfickan. Det är några av sakerna du kan göra för att bli bättre ihågkommen.
Foto: Shutterstock

Experten: Så blir du ihågkommen av människor du möter

Att gå på en fest och träffa på någon man känner igen men inte kommer ihåg namnet på kan kännas riktigt jobbigt. Men att hälsa på någon som inte känner igen dig är inte speciellt roligt det heller.

Chester Santos är minnesexpert och tipsar om hur du blir en mer minnesvärd person.

Vi har tagit inspiration från Metro som talat med Chester Santos, minnesexpert och motivationstalare, om hur du bättre blir ihågkommen av människor du möter.

Se till att du också kommer ihåg människor

För att lättare bli ihågkommen är det viktigt att vi själva kommer ihåg namn och något intressant om personen vi möter.

På så vis kommer du sticka ut från mängden och bli mer poppis hos andra, menar Chester Santos.

– Vi minns och gillar de som uttrycker genuint intresse för oss. Människor kommer ha bättre förtroende och bli imponerade av dig, vilket gör dig mer minnesvärd, säger han.

Annons: Läs mer om mode, skönhet och hälsa i magasinappen ARCY 

Skoja till det lite!

Om du tycker att sociala tillställningar är jobbiga överlag och helst av allt velat stanna hemma – då kan några skämt och roliga anekdoter vara till stor hjälp. 

Ja, vi vet att det kan kännas krystat. Men att lägga några berömda citat och skämt på minnet kan underlätta.

Enligt Chester Santos kommer vi garanterat minnas de som snyggt kunde citera Shakespeare eller Aristoteles och samtidigt få oss att skratta.

Stå ut med din personliga stil 

Nej, du behöver inte färga håret turkost eller sätta på dig en skrikrosa klänning med neongula blommor på (om du inte vill det förstås) bara för att bli ihågkommen. 

Däremot kan det underlätta att din personlighet reflekteras i din klädstil. Något så enkelt som ett speciellt halsband eller en snygg tröja kan få folk att minnas dig bättre.

Chester Santos menar att människor du möter även kan beskriva dig lättare för andra om de har något specifikt att komma ihåg dig för. ”Kvinnan med blomman i håret” är mer minnesvärt än ”Kvinnan med brunt hår”.

Fokusera på nuet

Målet är att bli minnesvärd och att skapa minnen med andra är det bästa sättet du kan göra det på. Fokusera på eventet och människorna du möter. Det ger dig chansen att skapa varaktiga relationer där människor garanterat kommer komma ihåg dig. 

– Att vara personen som minns allas namn, citerar berömda personer från historien, demonstrerar en otrolig kunskap och får människor att skratta. Du kommer att bli otroligt minnesvärd och ingen kommer någonsin glömma bort dig, säger Chester Santos.