”Svartsjuka var rena giftet för kärleken”
”Svartsjuka var rena giftet för kärleken” Foto: Shutterstock

Evelina, 29: ”Jag ville inte vara svartsjuk”

När Evelina introducerades för pojkvännens tjejkompis Tess började svartsjukan genast gro.

Men allt är inte alltid vad det verkar.

Här är hennes historia.

När jag flyttade ihop med Douglas trodde jag att jag träffat alla i hans bekantskapskrets. Men en dag då vi gick hand i hand ute på stan vinkade en kortklippt, mörkhårig tjej mot oss.

Tess! ropade Douglas och släppte min hand för att springa fram och ge henne en kram. Hon liknade en fotomodell, lång och smal och coolt klädd. När vi hälsade såg jag att hon hade piercad tunga. Bredvid henne kände jag mig som en grå mus. Hon berättade att hon just blivit singel, och Douglas bytte genast nummer med henne och sa att de måste ses snart.

På hemvägen förklarade han att Tess var världens roligaste tjejkompis men att hon tyvärr blev inlåst i en lång relation med en massa svartsjuka som hindrade henne från att träffa sina vänner. Och det hade Douglas och jag lovat varandra att aldrig vara.

LÄS OCKSÅ: Maria, 47: ”Våra blickar möttes, det sög i magen”

Svartsjukan tog över

Svartsjuka var rena giftet för kärleken, det var vi helt överens om. Så jag lade mig inte i när Douglas satt och chattade med Tess och flinade åt hennes inlägg. Jag hade ju egna vänner.

Men så småningom började jag undra vad Douglas skulle säga om jag haft en killkompis som jag jämt hittade på en massa kul grejer ihop med. För det var precis vad Douglas gjorde med Tess. Allt han inte gjorde med mig gjorde han med henne. Kampsport, bowling, bergsklättring, badminton och alla möjliga fysiska aktiviteter höll de på med tillsammans. Tess var till och med bra på fotboll. Jag dög tydligen bara till mysiga hemmakvällar, enstaka biobesök och sex.

En helg skulle Douglas i väg på en svensexa och då passade jag på att ha tjejmiddag. När jag berättade om Tess tyckte mina väninnor att jag var alldeles för tillåtande.

LÄS OCKSÅ: 5 fysiska tecken på att du är i en psykiskt destruktiv relation

Var Tess verkligen bara en kompis?

De skulle inte tolerera att en pojkvän var ute och rände med en annan tjej.

Det var väl inte ett dugg konstigt att jag blev svartsjuk när Douglas ägnade mer tid åt en tjejkompis än åt sin flickvän. Var Tess verkligen bara en kompis? undrade de och sa att jag borde ta ett ordentligt snack med Douglas. Men i kväll skulle jag ta och skita i honom och slå klackarna i taket, så som vi gjorde förr när vi var singlar, bestämdes det. Väninnorna gick igenom min garderob och letade fram sexiga kläder, de fixade med mitt hår och la ny makeup tills jag såg ut som värsta nattklubbsdrottningen.

Vi gick till en bar som utsetts till stans hippaste ställe och hällde i oss drinkar och shots medan vi skålade och skrattade åt galna minnen av tjejkvällarna vi brukade ha. Det här borde vi göra oftare, tyckte vi allihop.

Då fick hon syn på mig och gick fram till vårt bord med ett stort leende

Men plötsligt stelnade jag till. Jag såg Tess komma in, skitsnygg och självsäker med tajta skinnbrallor och keps med nitar. Tänk om hon hade med sig Douglas, for det genom mig. Han kanske inte alls var på svensexa.

Men jag kunde pusta ut, hon var ensam. Ett litet tjejgäng som satt längre bak ropade på henne, hon vinkade tillbaka och ställde sig vid baren för att beställa. När hon fått in en öl halsade hon några klunkar direkt ur flaskan och vände sig åt vårt håll. Hon spanade ut över lokalen och jag blev så nervös att jag ville ducka. Då fick hon syn på mig och gick fram till vårt bord med ett stort leende.

Jag ville presentera henne så att det inte skulle märkas att vi pratat en massa om henne, men jag var lite full och det blev fel. Jag sa att Tess var min pojkväns flickvän. Vad? sa Tess och skrattade till. Har du trott det? 

LÄS OCKSÅ: ”Jag blev besatt av att träffa unga män”

18 missade samtal

Mina berusade väninnor började babbla i mun på varandra om allt jag sagt, och nu ville de ha korten på bordet.

Tess ruskade på huvudet, lutade sig fram och sa högt och tydligt att hon inte tänder på killar för att hon är lesbisk – det måste väl ändå Douglas ha berättat? Alla var överens om att Douglas med flit ville få mig svartsjuk. Tess avbröt och frågade om vi ville följa med till ett ställe där killar inte var viktigast i världen. En halvtimme senare stod vi med var sin drink i baren på en lesbisk klubb med skön musik.

Mobilen började surra, det var Douglas. Men nu visste jag ju att han var en idiot, så jag tryckte bort samtalet. Efter ett tag hade jag arton missade samtal. Vem är det som är svartsjuk egentligen? flinade Tess. 

Världens roligaste tjejkompis

Ska han kanske få smaka på sin egen medicin? Hon la ena handen om min nacke och höll upp sin mobil med den andra. Långsamt drog hon mig närmare tills våra läppar möttes. På bild såg det ut som riktiga tungkyssar. Tess skickade i väg det bästa kortet till Douglas med en hälsning från oss. Sen hade vi världens bästa tjejnatt på stället där killar inte var viktigast i världen.

Dela med dig av din historia

Varje människa bär på en historia. Det är ett känt uttryck och det tänker vi ta fasta på.

Vi vill höra din historia.

Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser Söndag,

Expressen

105 16 Stockholm

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

Så här efteråt fattar jag inte riktigt vad jag såg hos Douglas. Eller vad han såg hos mig för den delen. Men det finns en sak jag kan tacka min före detta för, och det är att han kände en så härlig tjej. För nu har jag kvar världens roligaste tjejkompis som jag kan göra en massa kul saker med. Utom att spela fotboll. Det får hon ta med min nuvarande pojkvän.

Evelina, 29, berättat för Unni Drougge

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande