”Ett rött band på husbilen var tecknet att man var swingers...”

Michael och hans fru hade gått på några swingersfester tillsammans, men på campingen hände något som han aldrig trodde kunde hända. 

Michael, 41, berättar hur nyfikenheten tog överhand. 

Jag hade bara läst om swingers i några tidningsartiklar och hade väl ett litet hum om vad det handlade om. Min fru hade, innan vi träffades, varit på några swingersfester och hade en önskan om att vi skulle testa det tillsammans någon gång. Jag hade varit tveksam, mycket på grund av mitt dåliga självförtroende. Jag kunde inte riktigt förlika mig med tanken på att se min fru ha sex med andra, kanske mer attraktiva, män än jag. Se henne visa upp sin kropp och njuta av andra människor. Och tanken på att gå på en klubb eller en privat fest kändes väldigt intimt, ja nästintill ångestladdat, för mig. 

Jag respekterade min frus dröm om att swinga med mig, och hade inte argumenterat emot speciellt mycket, men än jag varit tydlig med att jag inte varit mogen att prova på det själv. 

”Nyfikenheten tog överhand” 

De senaste fem åren har vi tillbringat några veckor på sommaren på en camping, i en lånad husvagn. Båda tyckte vi om att möta människor där på ett avslappnat sätt, med god mat, dryck och gemenskap. Förra sommaren berättade min fru att det kommit två nya husvagnar med par som var swingers. Jag förstod inte hur hon kunde veta att det var swingers och hon berättade för mig att hon sett att de hade ett rött tygband på handtaget till husvagnen eller på solstolen, och att det inom swingersvärlden var ett tecken på att man var swingers och gärna tog emot besök. 

Jag skrattade åt det hela, men under de kommande dagarna tog nyfikenheten överhand efter att jag passerat husvagnarna och sett vilka de nykomna gästerna var. Jag måste erkänna att jag kände ett visst pirr då jag såg att kvinnorna var väldigt attraktiva. Men det dröjde ytterligare några dagar innan jag vågade berätta det här för min fru och hon blev jätteglad och frågade om vi skulle titta förbi dem under kvällen. 

Efter ett par stärkande glas vin tog vi mod till oss och gick till en av husvagnarna och knackade försiktigt på dörren. En reslig man öppnade och log brett mot oss. Först fick varken min fru eller jag fram ett ord, vi stod där bara och glodde som två nervösa tonåringar. Jag tror att han ganska fort förstod vad vi var ute efter och bjöd in oss på en öl. Vi började småprata och det visade sig att vi hade mycket gemensamt. Vi jobbade både inom it och nördade snabbt in oss i datorns värld. 

”Jag hade ju aldrig varit med någon annan sen jag träffade min fru”

Efter ett tag kom hans sambo in och presenterade sig. Hon var nyduschad med det långa våta håret hängande över axlarna. När hon tog min hand och såg mig i ögonen kände jag en ilning mellan benen. Skamset ryckte jag tillbaka handen och tittade ner i golvet. Ännu en gång fick jag en känsla av att vara en vilsen tonåring. Kvällen fortskred och vi gjorde middag ihop och pratade allt mer fritt. Plötsligt var jag och kvinnan ensamma vid diskbänken och jag kände hennes hand mot min skinka. Hon smekte mig försiktigt och jag kände hur upphetsad jag blev. Vi stod stilla en stund, jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, jag hade ju aldrig varit med någon annan sen jag träffade min fru. 

Kvinnan vände på mig och vi började kyssas. Jag förlorade mig helt i upphetsningen och tänkte inte ens på att jag varken såg eller hörde min fru. Kvinnan tog min hand och ledde mig till soffan. Hon satte sig grensle över mig och vi fortsatte att kyssas passionerat. I ögonvrån såg jag min fru och mannen som kom in i rummet. De satte sig på var sin sida om oss och min fru började smeka mig, samtidigt som kvinnan började kyssa sin man. Vi smekte av oss kläderna, nu kändes allting hur naturligt som helst. Jag var med min fru men såg samtidigt det andra paret, och att de började älska med varandra. 

Min fru och jag har fått en ny gnista i sexlivet och är mer öppna och ärliga med varandra om hur vi vill ha det i sängen

Vi lade oss bredvid dem och jag gled in i min fru, och kysste den andra kvinnan samtidigt. Jag föll in i märklig, men underbar dimma och såg bröst och läppar överallt. Och det var inte konstigt alls när vi bytte, och jag älskade med den andra kvinnan och mannen älskade med min fru. Allt kändes helt rätt och jag minns att jag tänkte, wow, varför hade jag inte gjort det här tidigare? Jag var så glad för att min fru stått på sig och fått med mig på den här ljuvliga resan. 

Efteråt gick vi en promenad tillsammans och jag såg på min fru, hur lycklig hon såg ut. Det var som om det var ett helt nytt sken kring henne. Jag såg på den andra kvinnan och kände upphetsningen stiga igen, helt utan skam den här gången. Vi har fortsatt att träffa det här paret; både hemma privat och på swingersklubb. Det senaste året har vi även träffat några andra par som anslutit till våra träffar. Min fru och jag har fått en ny gnista i sexlivet och är mer öppna och ärliga med varandra om hur vi vill ha det i sängen. Ibland har vi ”vanligt” sex bara hon och jag, vilket har blivit mer laddat och härligt sen vi började swinga. Ibland har vi ett par bara på besök och njuter av en fyrkant. 

Att vi fått en underbar relation, på en högre och mer medveten nivå är helt fantastiskt och mitt självförtroende har aldrig varit bättre.

Michael, 41, berättat för Anne Haavisto

LÄS OCKSÅ: Karin, 45: ”Jag förlorade min bonusson” 

LÄS OCKSÅ: Psykologen: Så gör du slut på ett bra sätt 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!