Otroheten blev Erikas väg ut ur äktenskapet.
Otroheten blev Erikas väg ut ur äktenskapet. Foto: Colourbox / Erwin Wodicka - wodicka@aon.at

Erika, 39: ”Berättade aldrig att jag var otrogen”

Erikas äktenskap gick på sparlåga när hon träffade Peter, en gammal bekant från det förflutna.

Det blev starten på något fantastiskt.

Här är hennes historia.

Att jag skulle vara otrogen var ingenting jag hade planerat. Jag och Filip hade bråkat mycket under hösten. En massa onödigt tjafs, som gjorde tillvaron trist. Inte blev det mycket ligga heller, då ingen av oss var på humör.

Vi hade hängt ihop i sju år och jag tänkte att det kanske var en sjuårskris? Jag tyckte inte längre att Filip såg mig. I början brukade han alltid kommentera hur jag såg ut, som att jag hade fin rumpa i ett par jeans. Nu sa han ingenting.

Både han och jag hade lagt på oss några trivselkilon. För mig gjorde det inte så mycket att han fått mage. Frågan var vad han tyckte om mina nya kurvor. Någon gång hade han påpekat att jag borde börja träna igen, när jag klev ut ur duschen. Hans kommentar satte sig i mig och jag som alltid varit väldigt oblyg började plötsligt få komplex. Jag ville inte visa mig naken för Filip och köpte ett löst sittande nattlinne.

LÄS OCKSÅ: Susanne: ”Jag skämdes för min ensamhet”

Ville känna sig snygg igen

Själv verkade Filip inte ha några som helst problem med att hans mage putade ut.

När Filip och hans killgäng åkte på golfresa till Spanien över nyår tyckte jag faktiskt att det var ganska skönt. På nyårsafton tog jag och mina äldsta tjejkompisar in på hotell för att äta nyårssupé i bistron. Innan drack vi bubbel på en av tjejernas hotellrum och gjorde oss i ordning tillsammans. Det var precis som på den gamla goda tiden för snart 20 år sedan.

Dela med dig av din historia

Varje människa bär på en historia. Det är ett känt uttryck och det tänker vi ta fasta på.

Vi vill höra din historia.

Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara helt anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser Söndag,

Expressen

105 16 STOCKHOLM

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

Vi blev lite små­ berusade samtidigt som vi sminkade oss, snackade skit och boostade varandra. Så härligt! Det spelade ingen roll att komplimangerna vi gav varandra var överdrivna. För en gångs skull fick jag känna mig lite snygg och skön. Jag kunde släppa den där tråkiga tanten, som jag blivit. I stället poppade den gamla party­pinglan Erika upp i nyköpta blanka shape up-­brallor.

Ett par öl senare berättade Peter att han alltid haft ett gott öga till mig

Stämningen var på topp bland hotellets nyårsfirare. Här fanns flera kompisgäng. Jag märkte att en och annan man tittade en gång extra på mig när jag var på det här humöret, bland annat en riktig nallebjörn. Lugn och trygg satt han vid ett bord med en öl. Han var fin. När några av mina singelkompisar började snacka med hans polare kom han fram till mig. Leendet var varmt. Han undrade om jag kände igen honom? Det gjorde jag inte. Peter visade sig ha varit kompis med min store­brorsa.

”Du är dig lik. Precis lika söt och med exakt samma energi som när du var 17”, sa han.

Jo, jo, han skulle bara veta.

Ett par öl senare berättade Peter att han alltid haft ett gott öga till mig. Att han faktiskt varit förälskad i mig i sena tonåren, men aldrig vågat säga något.

Vagt mindes jag Peter som en blyg, tanig kille. Det hade aldrig kunnat bli något mellan oss då. ”Men nu då?” tänkte jag.

LÄS OCKSÅ: Eva, 56: ”Min vuxna dotter pikade mig hela tiden”

Smög i väg till hotellrummet

Vi blev sittande vid bordet. Under kvällen skrattade Peter mycket åt mig och sa att jag alltid varit så rolig. Det hade jag nästan glömt bort. Hans värme plockade fram mina bästa sidor. Den spontana, glada och knasiga Erika, som jag inte sett röken av på flera år.

Vid tolvslaget trodde jag att Filip skulle ringa mig och önska gott nytt år. Det gjorde han inte. Så jag brydde mig inte om att ringa honom heller. I stället frågade Peter om man fick kyssa mig. Det fick han inte. I alla fall inte så att alla kunde se. Vi smög in på mitt hotellrum och när Peter drog mig intill sig fanns ingen återvändo längre. Det enda jag ville var att älska med honom. Det var så skönt och innan vi somnade hade vi haft sex ett par gånger till. Med Peter blev jag omättlig. Jag som trott att min sexualitet slumrat in för gott. 

För mig var det som att komma hem

Hans sätt att se på mig, ta på mig och uppenbarligen njuta av mig var upphetsande. Jag visste inte om jag någonsin haft det så med Filip, även om han varit mer intresserad av mig i början.

På nyårsdagen fick Peter smita ut från hotellet, innan jag och tjejgänget skulle äta frukost. Även om någon av dem kanske anat vad som hänt var jag inte beredd att berätta.

Senare på dagen tog jag och Peter en promenad på de folktomma gatorna i grann­kommunen. När vi gick där i mörkret och huttrade sa Peter att han var medveten om att det gått snabbt, men att hans känslor för mig hade funnits där länge. För mig var det som att komma hem att träffa Peter. Jag kan inte förklara det på annat sätt.

Bröt upp med maken

Ett par dagar senare kom Filip hem. Direkt kände jag hur sur stämningen var mellan oss. Han verkade inte särskilt glad över att se mig och själv hade jag knappt ägnat honom en tanke när han var borta. Det tog några dagar att våga säga att jag inte ville fortsätta leva med honom.

Att det var rätt beslut blev tydligt, när Filip varken med ord eller handling visade att han ville ha mig kvar. Att jag varit otrogen mot honom berättade jag aldrig. Det får förbli min hemlig­het. Fast jag tror att mina tjejkompisar vet att min och Peters relation startade den där nyårsnatten.

Erika, 39, berättat för Åsa Görnerup

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + boken Träna hemma av Annika Sjöö. Läs mer!